Восьмий рік війни з росією: 47-й день повномасштабного вторгнення

11.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 468

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока шести діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.39 у Кременчуці відбулося продовження другого позачергового пленарного засідання сесії Кременчуцької міської ради. Депутати розглянули та затвердили ряд рішень виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, що стосуються бюджетних та фінансовиих питань.

1.01 Полтавщину з робочим візитом відвідала віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона ознайомилася з роботою сортувального центру для гуманітарної допомоги, відвідала переселенців і волонтерський центр.

1.29 Понад 250 мільйонів гривень на армію зібрано через Дію. До збору коштів долучилися понад 245 тисяч людей.

2.02 На відбудову звільнених від російських загарбників населених пунктів направлено перший мільярд гривень. Кошти підуть на підтримку Київської, Сумської та Житомирської областей.

2.31 Російські окупанти вкрали овочі з Фельдман Екопарку - морквину, буряк і капусту.

3.32 Внаслідок вибуху в Миколаєві у неділю ввечері постраждав охоронець. Удар був такий сильний, що у багатьох будинках вилетіли вікна.

4.01 Повітряні сили Збройних сил України за добу збили літак і чотири вертольоти. А також три крилаті ракети і три безпілотники.

4.31 На Чернігівщині в селищі Лосинівка селяни забарикадували сільськогосподарське підприємство та заправили бензовоз окупантів іржавою водою.

5.05 Після виходу російських окупантів із північних областей України продовжують з’являтися нові докази їхніх воєнних злочинів. Про це йдеться в звіті британської розвідки за 10 квітня.

5.33 Українські десантники за допомогою мобільного розрахунку протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П» знищили три одиниці російської бронетанкової техніки.

6.03 Арестович пояснив, чому смерть путіна не вигідна Україні. Він вважає, що життя путіна для нас набагато вигідніший варіант, а його відхід від влади може призвести до того, що до влади прийдуть ліберали і Росія почне розквітати.

6.31 Світовий банк порахував, як впадуть економіки України і Росії внаслідок війни і санкцій. За його даними, вторгнення Росії призвело до закриття підприємств, скорочення експорту і руйнування виробничих потужностей.
7.00 росія стягнула на воронезьку авіабазу «Малишево» десятки літаків, — дослідники Orion Intel з посиланням на отримані супутникові знімки.

7.34. Окупанти намагаються відновити сили та ресурс для наступу на Півдні. Ворог здійснив 3 ракетних удари по населеним пунктам Миколаївської області.

8.01. Довести вину рашистських убивць та ґвалтівників буде не складно, бо вони «не надто ховалися».

8.22. В оселях деяких кременчужан тиждень не буде гарячої води. Через порив зараз відсутня холодна вода у споживачів в нагірній частині міста.

8.55. Щоб не дати везти вантажі до місць бойових дій, орки і далі битимуть по інфраструктурі України.

9.28. «Ідіть ви на*уй, с*ка, руські гуси!» Військові ЗСУ записали пародію на хіт Wellboy. Наші воїни встигають не тільки відбивати атаки російського агресора, але й піднімати настрій українцям!

10.04. На Рівненщині 70-річний пенсіонер поскаржився на військкомат, що не прийняв його в ЗСУ. Також стала відома історія «Острозького Рембо», який «поклав» не одного орка.

10.23. У Кременчуцькому районі ситуація в цілому спокійна, але затримали пенсіонера з гранатами.

10.45. У неділю на Кременчуччині знову був сплеск домашнього насильства, пов’язаного з пияцтвом.

11.03. За минулу добу у Кременчуцькому районі зафіксований лише один підпал сухої трави.

11.20. У Кременчуці зловили водія, алкоголь в організмі якого у 12 разів перевищував норму.

11.50. На Кременчуччині проживає 12 тисяч переселенців, масового прибуття нових не очікується.

12.19. Гарно палало: ЗСУ знищили склад з боєприпасами на Луганщині. Загалом 19500 російських загарбників ліквідували в Україні – свіжі дані.

12.43 Офіс Президента поставив завдання районним військовим адміністраціям провести інвентаризацію гуманітарної допомоги, яку надавали підприємства країни.

13.05 12 квітня о 14.00 у Семенівці відбудеться прощання з загиблим бійцем ДУК ПС – Полтавщина Володимиром Отченашенко.

13.16 Вибух на кар’єрі Полтавського ГЗК (поблизу міста Горішні Плавні) відбудеться завтра, 12 квітня, о 12.00.

13.30 Поліцейський охорони Полтавщини з Кременчука Богдан зробив пропозицію руки та серця своїй коханій дівчині Лілії.

13.49 Російські солдати відмовляються йти у наступ і саботують накази керівництва. Деякі з їхніх підрозділів – уже на грані бунту. Про це свідчать численні перехоплення СБУ.

14.12 Оскільки ЗСУ захопили в полон чимало російських окупантів, виникла потреба у створенні для їх утримання спеціального табору. Для цього збираються розконсервувати одну із непрацюючих колоній.

14.55 У Полтаві власниця готелю Premier Hotel Palazzo планує прибрати скульптуру Олександра Пушкіна, замість неї хочуть встанов.

15.21 «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав враження наших земляків з-за кордону, які інформаційно та відправляючи гуманітарну допомогу підтримують Україну у війні з російським агресором.

16.05 Для українських військових дуже важливо під час виконання службових обов'язків при собі мати турнікети. Як розповіла Телеграфу волонтерка Анастасія, на превеликий жаль в наявності їх немає.

16.23 8 квітня біля н.п. Довгеньке Ізюмського району Харківської області героїчно загинув у бою за незалежність та територіальну цілісність України солдат Збройних сил України наш земляк – Олексій Миколайович Брідня з Горішніх Плавнів.

Вічна пам'ять Герою!

16.41 Розвідка оприлюднила список російських десантників з Пскова, які вбивали дітей, жінок і мирне населення, скоювали інші жахливі злочини у місті Бородянка Київської області.

17.20 Російський командир застрелив окупанта, який отримав поранення, зі словами «поранених коней пристрілюють».

17.42 Активні бойові дії на території Донецької та Луганської областей можуть розпочатися найближчим часом, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

18.14 Українська комп’ютерна академія «ШАГ» після війни продовжує працювати в Росії. Про це написали видання «Економічна правда» та AIN. За даними ЗМІ, компанія просто змінила бренд.

18.46 СБУ затримала експосадовця Адміністрації президента, який працював там до 2019 року, який виявився агентом ГРУ.

19.33 В Офісі президента анонсували «дешеве, але якісне» житло для внутрішньо переміщених осіб.

Хочуть викупити вже існуючі квартири у новобудовах, а також розпочати нове будівництво.

20.12 Ощадбанк розпочинає кредитування як діючих, так і нових клієнтів, що вимушені переміщувати свій бізнес без зміни виду діяльності з регіонів, де ведуться активні бойові дії, до іншої місцевості в Україні.

21.27 Голова Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що битва за Донецьку та Луганську області стане ключовим моментом війни і для України, і для Заходу.

21.49 Протягом доби, що минає, у Харкові зросла інтенсивність обстрілів російськими окупантами, повідомив міський голова Ігор Терехов. Є поранені і загиблі. Це - дитина.

22.17 Денісова заявила про загрозу застосування росією хімічної зброї у Маріуполі. За її даними, представники окупаційної адміністрації «днр» вже відкрито погрожують застосувати хімічну зброю проти українських військових, які обороняються на «Азовсталі» в Маріуполі.

22.30 Як повідомила пресслужба Азова, близько години тому російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в Маріуполі отруюючу речовину невідомого походження, яку скинули з ворожого БПЛА.

У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Наслідки використання речовини уточнюються.

23.34 Сьогодні комунальники ремонтують дорогу на київському напрямку, де дуже важливо забезпечити нормальний проїзд транспорту. За словами Малецького, наступного тижня відновлюють роботу асфальтного заводу.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх