Восьмий рік війни з росією: 46-й день повномасштабного вторгнення

10.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 194

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока п'яти діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.17 В районі зупинки Електростанція розпочалися роботи з відновлення муралу «Погляд», який спаплюжили 23 листопада.

00.43 Кременчуцький боксер Віктор Вихрист разом з родиною виїхав до Львова, продовжує тренування та волонтерить: проводить уроки для юних спортсменів, допомагає ремонтувати візки для людей з обмеженими можливостями, розвантажує фури з гуманітарною допомогою та чергує вночі на складі.

1.29 Україна впровадила повне торговельне ембарго для товарів із Росії. Рішення було ухвалено на засіданні уряду 9 квітня.

2.02 Кінцевий строк подання заяви для отримання допомоги вимушеним переселенцям подовжено до 30 квітня. Відповідне рішення Уряд схвалив на засіданні 9 квітня.

3.03 Зеленський повідомив, що Великобританія готова взяти на себе після війни шефство над відновленням Києва та Київської області.

3.30 Українське сафарі 2.0: військові оприлюднили прізвища та фото п’ятьох російських загарбників, які вчиняли воєнні злочини на території України.

4.00 Під час візиту прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона до Києва, художниця з Харкова Валерія Полянскова подарувала йому та президенту Володимиру Зеленському глиняних півників. Аналогічна майоліка вціліла на тій самій міцній шафці в зруйнованому будинку у Бородянці.

4.29 Протягом доби 9 квітня українська протиповітряна оборона вразила щонайменше 13 повітряних цілей російських окупантів.

5.00 На Чернігівщині російські військовослужбовці розстріляли неповнолітнього хлопця. Тіло хлопчика батьки поховали у дворі.

5.35 Збройні Сили України завдали удару по скупченню сил російських окупантів у Мелітополь. Вп'яте.

6.02 Російські військові продовжують атакувати об'єкти інфраструктури в Україні, коли є високий ризик супутніх втрат серед цивільних осіб. Про це йдеться у зведенні британської розвідки, яку публікує Міноборони Великобританії.

6.27 На Чорнобильській АЕС розповіли, як крали пальне у російських військовослужбовців, які захопили станцію, аби підтримувати роботу генератора, що забезпечував об’єкт електроенергією.

7.00 Західна розвідка ще влітку 2021 року побачила, як невелика група високопосадовців рф планує повномасштабне вторгнення в Україну.

7.32. росіяни скаржаться, що «план не спрацював, а калібри-хрінібри не допомагають…» російський військовий розповів дружині про стан окупаційної армії.

8.10. У центрі Кременчука з'явилося патріотичне графіті з Ліною Костенко. Графіті тимчасове, тож встигніть помилуватися до завершення війни.

8.36. Через значні втрати окупанти розгорнули в Україні військові шпиталі та ремонтні майстерні. У шпиталях ворогів не вистачає кваліфікованого медичного персоналу, є проблеми із запасами медпрепаратів.

9.00. Кременчуцькі аферисти дурили переселенців і «кидали» на гроші. Серед ошуканих були й жінки з дітьми.

9.30. росія знищує зерносховища, щоб морити українців голодом. Але у ворога нічого не вийде!

10.11. Помер наш земляк Сергій Білокінь з Кам'яних Потоків, який отримав поранення спини на війні.

10.36. Дуже неспокійно: на Дніпропетровщині за добу кілька «прильотів», щогодини вили сирени.

11.11. Супутник зафіксував величезну колону техніки рф неподалік Харкова протяжністю 12,8 км.

11.44. НАТО на своїх кордонах розгорне постійні війська через агресію росії. Рішення про можливість постійної військової присутності на кордоні будуть ухвалені на саміті НАТО, що відбудеться у червні.

12.05. На Полтавщині поліція шукала мати з дитиною, які зникли. Вони пішли гуляти та не повернулися.

12.30. Вночі військові ЗСУ знищили велику колону окупантів, яка рухалася на Ізюм. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані по втратам ворога за весь час вторгнення.

12.56 Минула доба у районі пройшла без надзвичайних подій. Ворожих військ на кордонах Полтавської області немає, випадків мародерства не було, диверсійно-розвідувальних груп ворога не виявлено.

13.21 російські окупанти влаштували у Маріуполі «зачистку» серед цивільного населення. У місто надіслали кадирівців, вони є частиною підрозділу росгвардії.

13.49 Розвідка інформує, що на окупованих територіях Донецької та Луганської областей росіяни посилено мобілізують усіх чоловіків віком від 18 до 65 років. На «гарматне м'ясо» забирають навіть інвалідів дитинства та співробітників «стратегічних підприємств».

14.18 У Раді зареєстрували новий законопроєкт про внесення змін до Кримінального та процесуального кодексів щодо відповідальності за незаконний перетин кордону для військовозобов’язаних та чиновників під час воєнного стану.

14.50 Завдяки українським захисникам у місті Маріуполі на Донеччині Україна сьогодні утримує міцні позиції на сході та має більш упевнені позиції на переговорах із російською федерацією. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю Associated Press.

15.17 Старший офіцер українських Прикордонних військ в Маріуполі підірвав себе разом із радіостанцією, аби вона не дісталася ворогу.

15.45 Військові рф повторно атакували аеропорт у Дніпрі. Об’єкт зруйнований і інфраструктура поруч із ним.

16.40 Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кременчуцької міської ради нагадало мешканцям, як потрібно діяти під час обстрілів.

17.07 Після звільнення населених пунктів від рашистських окупантів залишаються десятки і сотні закатованих, скалічених людей, які піддавалися страшним тортурам – таким є обличчя «асвабажденія», що прийшло в Україну.

17.40 До Латвії не пустили 152 вантажівки з номерами РФ та Білорусі.

18.45 Внаслідок обстрілу Дніпра постраждали рятувальники, у тому числі полтавчанин Ігор Гетало.

19.04 У Запорізькій області високоточна російська авіаційна ракета Х-29 класу «повітря - земля» знищила туалет на городі.

19.38 В Україну з Польщі протягом минулої доби повернулось 22 тисячі 900 осіб.

20.15 Росія почала примусову паспортизацію депортованих українців, повідомляє омбудсмен Людмила Денісова. За її даними, видано 12 тисяч паспортів.

21.08 На сьогодні не існує причин для девальвації гривні. Фінансова система залишається стабільною, а міжнародні резерви навіть зростають.

21.40 Влада Туреччини має намір возити на свої курорти росіян. Для цього затверджена  «дорожню карту» із залучення російських туристів до країни в умовах санкцій.

22.19 Російські окупанти намагаються завершити підготовку до проведення наступальної операції на сході України - перегруповують війська, нарощують системи управління та  забезпечення військ.

23.02 Станом на 8 квітня аграріями Полтавської області засіяно ранніх зернових культур на площі 78,8 тис. га, що становить 86% до прогнозу. На Кременчуччині масова посівна розпочнеться з понеділка.

23.30 4 осіб, які постраждали від війни, звернулися до лікарень Кременчука за допомогою.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх