Восьмий рік війни з росією: 51-й день повномасштабного вторгнення

15.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 091

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом п'ятидесяти діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.17 46-річний латвійський політик і правник Юріс Юраш місяць тому склав повноваження депутата сейму Латвії, вступив добровольцем у батальйон «Карпатська Січ» і захищає Україну від російського агресора.

00.39 В Україні, попри війну, триває посівна кампанія. Наразі сівбу ярих культур почали 23 області України, крім Луганської.

1.34 15 українських пацієнтів, які були поранені під час бойових дій, вивезли на лікування до США та Німеччини.

2.02 Британський доброволець в Україні: Ілюзій немає, я знаю, що можу загинути.

2.41 росія визнала, що підбитий Україною російський крейсер «Москва» затонув. Про це повідомило Міноборони рф.

При цьому у Міністерстві оборони України заявили, що не мають задачі ні підтверджувати, ні спростовувати цю інформацію.

3.19 Зеленський у відеозверненні вперше відкинув тезу про спільне «історичне коріння», яку часто повторюють російські пропагандисти та президент Росії.

4.00 Військовослужбовці угруповання Об'єднаних сил протягом поточної доби відбили шість атак російських окупантів: знищили 4 танки, 6 бронетранспортерів, 4 бойові машини піхоти й одну артилерійську систему противника.

4.42 Українська держава взяла на себе удар, який було призначено європейцям. Невзоров пояснив, чому Україні загрожують серйозні бої.

5.19 Під час втечі з Чорнобильської зони відчуження російські окупанти пограбували поліцейський відділок і забрали з собою радіоактивні предмети, які правоохоронці вилучали у сталкерів.

6.03 Під натиском ЗСУ російські загарбники почуваються приреченими на смерть, при цьому дехто з них намагається позбутися награбованого в Україні.

6.45 Національний банк України з 14 квітня дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню.

7.21 До 40% російських контрактників, які брали участь у військових діях в Україні та виведених на переформування, відмовляються повертатися на передову.

7.53. Яка обстановка на російсько-українському фронті станом на ранок 15 квітня. Противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі населених пунктів України.

8.26. На Полтавщині чоловік вирубав цінних порід дерев на 60 тисяч грн. Серед спиляних дерев були акація та клен американський.

9.00. Кременчуцькі підприємці поскаржилися, що з них «деруть» 500 грн за кожен «в’їзд» на кладовище. Тобто за кожну встановлену намогильну споруду вони мають заплатити гроші Спеціалізованому комбінату ритуальних послуг.

9.34. Герої серед нас! На Київщині місцевий житель сам вбив 12 орків і врятував 23 українця. Мисливець з позивним «Вовк» приєднався до сил опору під проводом розвідки.

10.10. Через агресію рф у Кременчуці перейменують вулицю Маяковського. Пропонують нову назву – вулиця Єднання України.

10.35. На Кременчуччині ситуація контрольована, серед 18 надзвичайних подій одна – дуже небезпечна. У Кременчуці в одному із будинків по вулиці Приходька впало перекриття між поверхами.

11.03. З'явилися докази, що рф сама обстріляла село Клімово Брянської області, а звинуватила Україну.

11.16. «Кредмаш» не працює через відсутність ринку збуту – на заводі шукають нові ринки.

11.40. Чи потрібно будувати житло для переселенців? У Кременчуцькій РВА пропонують інший варіант. У Кременчуці та інших містах району є готові приміщення, які наразі не використовуються, наприклад, семиповерхова будівля колишньої «Автозаводської поліклініки», що знаходиться біля прохідної АвтоКрАЗу.

12.09. На Чернігівщині тракторист підірвався на міні, унаслідок вибуху водій загинув.

12.35 З ювілеєм, Україно! Є -20 000 російських окупантів. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані по втратах мордору за весь час вторгнення в Україну.

12.58 Вчора до Центру тимчасового розміщення Кременчук звернулися 67 осіб, усі були розселені. Всього з початку війни до Центру звернулися 12856 осіб.

13.23 Упродовж минулої доби за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я Кременчука звернулися 22 цивільні особи, які постраждали від війни.

13.49 З 24 лютого, від початку повномасштабної війни росії з Україною, по 12 квітня включно у нашій країні загинула 4521 людина серед цивільного населення.

14.15 В умовах воєнного стану та масового переміщення людей, що біжать від окупантів, сотні працівників органів соцзахисту по всій Полтавській області працюють цілодобово.

15.10 Міносвіти перегляне програму зі світової літератури і виключить з неї російських авторів. За словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, через війну з рф, наратив приналежності до чогось російського викликає в українців внутрішнє обурення та агресію.

15.36 План з мобілізації 26 000 «резервістів» з території ОРДЛО до сухопутних військ рф фактично зірвано. Чоловіки призивного віку, а окупанти його «розширили» – з 18 до 65 років, всіляко уникають призову, не бажаючи ставати «гарматним м’ясом» в їхній армії.

16.07 За уточненими даними, кількість врятованих моряків «Москви» склала 58 осіб зі штатної чисельності екіпажу в 510.

16.35 Уперше від початку війни окупанти завдали бомбових ударів дальніми бомбардувальниками Ту-22М3. Повітряного удару зазнало місто Маріуполь.

17.09 На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій. «Уралвогонзавод» (Нижній Тагіл) це російський виробник бронетехніки, в першу чергу — основного танку рф «Т-72».

17.40 Полтавська обласна клінічна лікарня ім. Скліфосовського отримала карету швидкої допомоги. Це гуманітарна допомога Королівства Бельгії.

18.23 ДБР на Полтавщині порушили 15 кримінальних проваджень за державну зраду та 1 провадження - за колабораціонізм. Серед фігурантів - правоохоронці, депутати місцевих рад та голова одного з райсудів.

18.48 російські війська нанесли три ракетних удари по об’єктах у Київській області.

19.49 Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив європейським союзникам, що, на думку Сполучених Штатів, російська війна в Україні може тривати до кінця 2022 року.

21.12 Внаслідок обстрілів Миколаєва касетними снарядами 15 квітня 5 людей загинули та 15 поранені.

21.39 Окупанти обстріляли один із житлових районів міста Харків. На жаль, 34 людини поранені, з них - 3 дітей. Загинули - 7 людей.

22.13 Кабмін спільно з ООН затвердив дві програми додаткової фінансової допомоги для вимушених переселенців.

22.47 У Кременчуці попрощалися з розвідником, старшим солдатом Олександром Сенчиком. Військовий захищав Україну ще з початку російсько-української війни.

23.23 У Полтаві чули вибух, про це повідомляють очевидці та мешканці Полтави у соцмережах. Нагадуємо, що розміщувати фото та відео - заборонено. 

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх