Поранених на війні цивільних українців вивезли на лікування до Німеччини та США

15.04.2022, 01:34 Переглядів: 941

 

Загало близько 15 осіб

15 українських пацієнтів, які були поранені під час бойових дій, вивезли на лікування до США та Німеччини. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

- МОЗ у співпраці з провідними медичними закладами світу регулярно відправляє групи цивільних людей. За даними міністерства, 10 квітня вивезли 15 пацієнтів з міста Дніпро. До медзакладів міста їх доставили після обстрілів у Маріуполі, Краматорську та Слов’янську, - зазначив Радуцький.

За словами глави парламентського комітету, Міністерство охорони здоров'я спершу вносить дані про поранених до медичної системи Єврокомісії, через декілька днів медичний заклад виявляє бажання забрати пацієнта, а вже тоді розпочинається процес перевезення.

- Вирішується і питання відправки на лікування тяжкопоранених військових. Наприкінці березня Верховна Рада підтримала законопроект № 7226, яким дозволяється тяжкопоранених бійців ЗСУ відправляти на лікування за кордон, згодом Уряд ухвалив порядок відправлення до інших країн. Вчора закон підписав Президент Володимир Зеленський. Тож незабаром цей механізм повинен запрацювати: українські військові отримують доступ до медичної допомоги у провідних закладах світу, - повідомив Радуцький.

Він наголосив, що вже є перелік країн, які готові прийняти поранених українських військових.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Reuters
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх