Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2016

4.01.2017, 13:02 Переглядів: 9 997

Спортивний огляд від «Телеграфу», згадуємо головні події у кременчуцькому спорті

2016 рік був насичений спортивними подіями, серед яких Олімпійські ігри та Чемпіонат Європи з футболу. Після європрориву «синьо-жовтої» дружини національна збірна з футболу у Франції поступилася всім суперникам. Не забивши жодного голу українці першими припинили участь на чемпіонаті. Тренери у провалі звинуватили жіночу сумочку й у підсумку - відставка головного тренера Михайла Фоменка, якого замінив Андрій Шевченко. Хоча олімпійська збірна показала найгірший результат за весь час незалежності України, проте наші паралімпійці завоювали 117 медалей посівши 3-тє місце у світі. Подвійний удар чемпіонів: боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик захистили титул чемпіонів світу.


Як і у всеукраїнському спорті, кременчуцькі спортсмени зазнавали злетів та падінь. Завдяки підтримці спонсорів та місцевої влади вдалося не лише зберегти клуби, а й поставити високі цілі у розвитку баскетболу, хокею та футболу.
Давайте разом згадаємо моменти, які залишаться в спортивній історії Кременчука.


СІЧЕНЬ

 


Кременчуцькі боксери Денис Пояцика та Віктор Вихрист у складі «Українських отаманів» виступили у Всесвітньої серії боксу (WSB). Українці змагалися з «кубинськими приборкувачами», «турецькими завойовниками» та «китайськими драконами». Вихованець СДЮШОР Віктор Вихрист переміг китайця, а коментатор у цьому поєдинку порівняв манеру боксування кременчужанина з Володимиром Кличком. А капітан отаманів Денис Пояцика зазнав поразки у поєдинку з боксером з Туреччини. Це став останній бій Дениса на ринзі у якості боксера, зараз Пояцика тренує дітей в СК «Легіон».

 

ЛЮТИЙ

 


Вперше у Кременчуці відбувся Всеукраїнський турнір з кікбоксингу «Пам’яті Героїв-Кременчужан, загиблих у зоні АТО». В останній день змагань відбувся бій за пояс чемпіона України з кікбоксингу за версією ISKA у вазі до 63,5 кг. У ринзі зустрілися кременчужанин Богдан Копкін та львів'янин Олег Геш. Під керівництвом тренера Олега Скирти, вихованець СК «Гермес» Богдан Копкін отримав пояс чемпіона України.

 

Влад Ткаченко виграв срібло чемпіонату України з пауерліфтингу. Вихованець СК «Титан» підняв вагу удвічі більше за власну. 120 кілограмів і привели кременчужанина на п'єдестал першості, де він зайняв друге місце та доповнив свою колекцію срібною медаллю чемпіонату України.

 


Важкоатлет Віктор Вихрист на турнірі «Странджа-2016» у Болгарії завоював бронзу. Після двох поєдинків Віктор відчув біль у плечі, порадившись з тренером вирішили не ризикувати й знятися зі змагань. Попереду кремен чужанина чекали ще кілька важливих ліцензійних турнірів на Олімпійські ігри, але ліцензію здобути на них не вдалося.

Кременчужани завоювали «золото» з армспорту. На чемпіонаті Полтавщини виступили вихованці СК «Титан» під керівництвом Сергія Калініченка та Олександра Циганія: Ірина Загорулько, Денис Гаврилюк й Іван Юрченко.


БЕРЕЗЕНЬ

 

Хокейний клуб «Кременчук» завершив чемпіонат 2015-2016, ставши бронзовим призером чемпіонату України. Серед 8-ми команд чемпіонам став донецький «Донбас», срібло у столичного «Дженералз», 4-те місце посів харківський «Витязь», далі «Білий Барс», «Рапід», «Компаньйон» та «Юність». Згодом у квітні збірна під керівництвом Олександра Савицького виступила на чемпіонаті світу в Хорватії.


Кременчук прийняв Всеукраїнський юнацький турнір з дзюдо, присвячений співробітникам СБУ, які загинули під час виконання службових обов’язків в районі проведення АТО. Переможців нагородили видатні українські спортсмени, чемпіони світу та Європи Георгій Зантарая та Геннадій Білодід.

 


Кременчужанин Ростислав Арестов у Лісабоні завоював четверте місце з регбі-15. Збірна України з перемоги почала свої виступи на чемпіонаті Європи U-18 у дивізіоні «European Trophy». Майже пів команди були травмовані, серед них і Ростислав Арестов. У першому турі українські регбісти, зробивши у другому таймі дві спроби проти однієї у швейцарців, вирвали перемогу – 15:11. У півфіналі збірна несподівано програла збірній Нідерландів з рахунком – 0:63, а згодом програла чехам у матчі за «бронзові» нагороди.

 


Аліса Бажукова у фіналі Чемпіонату світу з тайського боксу нокаутувала росіянку, бій тривав всього 30 секунд. У Таїланді чотирикратна чемпіонка України у фіналі завоювала пояс чемпіона світу у версії напівпрофесіоналів. У любительській версії чемпіонату Аліса завоювала срібну нагороду, програв бій спортсменці з Португалії.

КВІТЕНЬ

 

 

Близько 1,5 року молодіжна команда луганської «Зорі» базувалася у Кременчуці. Через війну на Донбасі клуб покинув Луганськ. Щоб бути ближче до тренерського штабу та основної команди, гравці U-19 та U-21 в кінці березня переїхали до Запоріжжя. За час перебування «Зорі» у Кременчуці, команда лише кілька разів підсилювалася на правах оренди гравцями молодіжки «Кременя». У свою чергу луганчани «подарували» «Кременю»: Дмитра Ховбошу, Михайла Шершня, Дмитра Ентіна та Дмитра Тертишного.


Після боїв на Чемпіонаті світу з тайського боксу в Бангкоку, Аліса Бажукова виступила на Чемпіонаті України з кікбоксингу за версії WРКА.У фіналі Аліса перемогла за правилами «фул-контакт» (повний контакт - бокс руками та ногами до поясу). Під керівництвом тренера Сергія Леоненка в Аліси подвійний ювілей - 10 бій нокаутом і 5-е звання Чемпіонки України. З чим і вітаємо Алісу та її тренера Сергія Леоненка.

Максим Лю та Руслан Гербич стали переможцями чемпіонату України з греко-римської боротьби. Вихованець КДЮСШ «Авангард» Максим Лю у ваговій категорії 58 кг під керівництвом тренерів Анатолія Коханевича та Олександра Дронова завоював «бронзову» нагороду. Руслан Гербич, який представляє Київ-Кременчук, виступив у ваговій категорії до 46 кг. Під керівництвом Анатолія Коханевича та Олексія Лозового виборов «золото».

У Мінгячевір (Азербайджан) проходили міжнародні змагання з веслування на байдарках і каное. У цих змаганнях взяли участь вихованці КДЮСШ №1: Михайло Бихкало, Ілля Манюк, Олександра Манюк, Олексій Семенов. Всі спортсмени стали призерами Кубку Президента Азербайджану.

 



Під Кременчуком відбувся І етап чемпіонату України з трофі-рейдів «BARSUK trophy 2016». Участь у чемпіонаті взяли екіпажі з усієї України. Кременчуцький екіпаж в категорії туризм-UTV Євген Федотов - Сергій Стасенко посіли перше місце. Екіпаж Володимир Криворучко - Віталій Бень в категорії ТР3 принесли «срібло» в скарбничку перемог кременчужан.

 



Кременчуцький кікбоксер «Кіборг» Олександр Стадниченко переміг на 12 секунді. Спортсмен клубу «Боєць» захищав Донецький аеропорт. Він дебютував у кікбоксингу після 20 років займання тхеквондо. Олександр виборов одну срібну медаль в розділі «лайт» і дві «бронзи» (в розділах фул контакт і лоу кік лайт). Аліса Бажукова зайняла перші місця у всіх чотирьох розділах (лайт контакт, фул контак, лоу кік). Максим Клад у двох боях переміг суперника нокаутом. Ще один боєць Артур Галоян став третім у своєму розділі.

 


Хокейний клуб «Кременчук 2002-2003» – бронзовий призер міжнародного турніру POTZ CUP U-14 Польща. Суперниками кременчужан були гравці з Білорусі, Чехії, Нідерландів, Словаччини, Польщі та Росії. Підопічні Олексія Короткого провели на турнірі сім матчів, в яких перемогли в чотирьох.

 

ТРАВЕНЬ

 

Поліна Мусихіна завоювала золото з Чемпіонату України з дзюдо серед дітей. Спортсменка під керівництвом тренерів Валерія та Віталія Середи провели чотири поєдинки й піднялася на п'єдестал сильніших.

 



Кременчужани привезли подвійне срібло з Чемпіонату світу. Спортсмен СК «Гермес» Денис Турченко вигравши перший поєдинок в розділі K-1 Sparing, у другому бою отримав травму лівого стегна, яка завадила перемогти. Тренер Дениса Олег Скирта також виступав у розділі К-1Sparing, і також став срібними призером мундіалю, вигравши в італійця і програвши співвітчизнику.

 


Кременчуцька ракетка Павло Резоглазов завоював «золото» турніру Федерації тенісу України «Прометей 2». Спортсмен виступав під керівництвом тренера Олександра Мантрова.

Надія Картошкіна у декретній відпустці завоювала «бронзу» Чемпіонату України з дзюдо. Спортсмена виступила у ваговій категорії 78 кг під керівництвом тренера Сергія Середи.

 


Ілона Глушко завоювала «бронзу» на чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное. Кременчужанка змагалася у байдарці-одиначці на дистанції 18 км. Під керівництвом тренера Олександра Дирди Ілона 6 разів після трьох кілометрів веслування пробігала 300 метрів з човном та веслом на плечі.

 

ЧЕРВЕНЬ

 

 

Ветерани хокейного клубу «Кременчук» виграли Fenix cup-2016. У Кубку Фенікса взяли команди з Франції, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Іспанії та Росії. Хокеїсти «Кременчука» виграли групу A, обіграв російський «Ахмел», «Райнер алл стар» (Німеччина), «Кардіфф» з Великобританії та зіграли внічию з «Пінгвінз» (Норвегія). У складі «Кременчука» зіграли: президент Сергій Мазур, головний тренер національної збірної й генеральний менеджер «Кременчука» Олександр Савицький, лікар клубу Олег Касміюк, менеджер по екіпіруванні Володимир Олійник, тренер ДЮСШ Валерій Клюшнєв і хокеїсти аматорської кременчуцької команди, яка в минулому сезоні виграла Відкритий чемпіонат і Кубок Кременчука.

 


Кременчуцькі поліціянти на Кубок Департаменту патрульної поліції з міні-футболу потрапили до фіналу 8 команд. За результатами півфіналів за 3-4 місце кременчуцькі патрульні у серії пенальті поступилися команді зі Львова, посівши 4 місце.

 

 

У Кубку міста ім. Маньковського команда Дениса Захарченка лише в овертаймі вирвала перемогу у «Нафтовика». А на чемпіонаті України з веслування на човнах «Дракон» змагалися патрульні 2-ї роти. За підсумками командних заїздів Надії Городнюк посіла 4 місце, а Володимир Дейнега - 1 місце серед аматорів.

 

ЛИПЕНЬ

 


Бійці кременчуцького клубу «Спарта» Ігор Льохін та Володимир Кириченко під керівництвом Володимира Шемарова у "Битві гладіаторів" зайняли перші місця. Ігор Льохін у першому раунді достроково виграв бій технічним нокаутом, а Володимир Кириченко здобув перемогу провівши больовий прийом. Максим Леонович та Євген Гаврилов дебютували у восьмикутнику завоювали «срібло».

 



Кременчуцький бодібілдер Микола Збираник показав «сталеві» м'язи в Америці. Атлет у категорії «бодибілдинг до 90 кг» посів друге місце, проте у новій категорії «Менс класик фізик» став першим. Перемогу українець отримав і в «абсолютці» серед ростових категорій.

СЕРПЕНЬ

 


На Олімпійських іграх Кременчук представила лише легкоатлетка Ольга Ляхова, яка в естафеті 4х400 метрів вийшла у фінал, але в команді посіла 5 місце. У своєму кваліфікаційному забігу на 800 метрів фінішувала шостою, а у загальному заліку посіла 49 позицію. Але з Кременчуком пов'язані імена Анни Касьянової (Мельниченко), яка тут жила. Вона фінішувала 25-ю в легкоатлетичному семиборстві. А також Жана Беленюка, який тренується під керівництвом кременчуцького тренера Олега Сазонова. Киянин руандійського походження завоював «срібло» з греко-римської боротьби.

 



Хокейний клуб «Кременчук» - дворазовий володар кубку Kremenchuk Open Cup. Цього року у турнірі змагалися 4 команди: чемпіон України «Донбас», бронзовий призер попереднього чемпіонату «Кременчук», п’ята команда минулої першості «Білий Барс» та новостворений криворізький «Кривбас». У передсезонному турнірі Donbass Open Cup 2016 «Кременчук»завоював «бронзу», переможцем став «Донбас», а друге місце за «Кривбасом».

ВЕРЕСЕНЬ

У Кременчуці пройшов перший Всеукраїнський турнір з дзюдо серед чоловіків пам’яті мера Кременчука Олега Бабаєва. Він щорічно проходитиме у першу неділю вересня.

 

 

 

Після ліквідації ліги Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга», де «Кремінь» посів 4-те місце, кременчуцький клуб стартував у чемпіонаті під патронатом Федерації. Окрім Суперліги «слони» заявилися у Вищу лігу.

 

 

Тріумф кременчужан на Паралімпійських іграх. Першу медаль України на Паралімпіаді виборов Роман Данилюк. У штовханні ядра класу F11, F12 Роман завоював бронзову медаль. Єгор Дементьєв став чотириразовим чемпіоном Паралімпійських ігор. На велотреку та індивідуальній гонці на шосе у 30 км кременчужанин завоював золоті нагороди. Сергій Ємельянов став першим чемпіоном Паралімпіади на спринті у 200 метрів в пара каное. Адже даний вид спорту представили вперше на подібних іграх. Сергій усього на 9 сотих секунди випередив німця Тома Кіерея, що прийшов другим.

 

 

Дзюдоїстка Єлизавета Каланіна завоювала золото Кубка світу, який проходив у Таллінні. Бронзову нагороду на першості України завоював ще один вихованець СК “Легіон” Каро Марандян. А у Маріуполі проходив Кубок України з боксу серед дорослих боксерів. Віталій Покуляк завоював «золото», а Артем Усик здобув «срібло».

 

ЖОВТЕНЬ

 



Батько та син Харченко стали чемпіонами світу у своїх вагових і вікових групах за версією WPUF. Чемпіонат Світу з пауерліфтингу, жиму лежачи та становій тязі проходив в Одесі. Єгор у ваговій категорії 82,5 кг підняв рекордні 147,5 кг, а його батько і тренер Сергій Харченко у ваговій категорії до 110 кг (ветерани) підняв 175 кг.

 



Аліса Бажукова та Максим Клад - чемпіони світу з кікбоксингу у версіях: К-1 і Лоу-Кік. На шляху до чемпіонства Максима Клад здолав суперників з Ірландії, Англії та Польщі. Максим з перемоги дебютував на такому високому рівні. Аліса Бажукова зустрілася з суперницями зі Швеції, Нідерландів та Польщі. У важких боях наша спортсменка здобула впевнені перемоги.

Микита Цибуляк - срібний чемпіон України (вагова категорія 41,5 кг). У першому поєдинку вихованець СДЮШОР переміг боксера з Хмельницької області, а у півфіналі боксера з Запорізької області. У фіналі поступився з мінімальною перевагою киянину.

17 кременчужан завоювали медалі чемпіонату України з пауерліфтингу. Спортсмени зі спортивного клубу «Атлетик» стали призерами й чемпіонами України у жимі лежачи та становій вазі: Купрієнко Альона, Шаповал Катерина, Тимофієнко Яна, Живогляд Олена, Намейко Ірина, Жемчужний Роман, Єрмолінський Олександр, Іванов Олег, Шпак Олександр, Кузінський Віталій, Кириленко Павло, Штирхун Максим, Федорченко Ігор, Корольов Володимир, Шпак Олександр, Супрун Роман, Ткаченко Євген.

 



Сергій Радченко здобув п'яту перемогу в своїй професійній кар'єрі. У Києві в рамках вечора боксу компанії Sparta Boxing Promotions на Olmeca Page кременчужанин переміг Івана Лисицю з Харкова.

 

ЛИСТОПАД

 

 

Олександр Невмивако - володар рекордів України з багатоповторного жиму у трьох номінаціях штанги з 5 можливих, а саме: 75 кг, 100 кг, а тепер і 125 кг. Спортсмен під керівництвом тренера Сіхаєва Ю.П. виступив у номінації штанги 125 кг. Саме в цій номінації він виборов свій черговий рекорд піднявши штангу 31 раз, обігнавши харків'янина Андрія Гончарова.

 

 

Жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина» розпочала виступи на чемпіонаті України з хокею. Чемпіонат зібрав п'ять команд: столична «Україночка» та «Дніпровські Білки», які були сформовані ще минулого року, а також кременчуцька «Лавина», харківські «Пантери» та дніпровські «Королеви Дніпра». На жаль, за два тури (шість ігор) кременчужанки не виграли жодної гри, але вдалося забити першу шайбу.

 

ГРУДЕНЬ

 

 

Анастасія Ковальчук завоювала «срібло» Чемпіонату світу з більярдного спорту у дисципліні «Вільна піраміда», який проходив у Казані.

 

 

Боєць Ігор Льохін здобув перемогу на міжнародних змаганнях зі змішаних єдиноборств ММА «WWFC Cage encounter 5». В октагоні (восьмикутний ринг - ред.) Ігор Льохін провів бій проти киянина Юрія Назарука у ваговій категорії до 84 кг. Кременчужанин під час бою травмував ногу, змінивши тактику у другому раунді Ігор «добив» скривавленого киянина на 2,32 хв технічним нокаутом.

 

 

Легкоатлети Роман Данилюк та Максим Коваль піднялися на п’єдестал сильніших. У перший день «Меморіала Тканка» Роман Данилюк завоював «золото» у штовханні ядра з результатом 15,87 метра, а Максим Коваль з результатом 13,56 метрів завоював «бронзу» змагань.

 

Кременчужанки на ринзі «вибили» дві «бронзові» нагороди. Вихованки СК «Легіон-Спорт» Ангеліна Андрейченко (вагова категорія 50 кг) та Анастасія Харченко (ваг. кат. 60 кг) змагалися під керівництвом тренерів Андрія Андрейченка та Юрія Сидоренка. Обидві спортсменки зайняли ІІІ місця на Чемпіонаті країни та потрапили до складу збірної України з боксу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх