Тренер збірної України назвав причину поразки у матчі з Ірландією

16.06.2016, 22:31 Переглядів: 6 401

Тренер збірної України назвав причину поразки у матчі з Ірландією

Збірна Північної Ірландії поставила українську збірну на межу виліту

16 червня у передчутті футбольного матчу Україна - Північна Ірландія частина кременчуцьких вболівальників зібралася на площі Незалежності перед екраном. Багато вболівальників прийшли разом зі своїми дітьми. Серед них і найменший вболівальник Сашко, якому кілька місяців.

 

Тренер збірної України назвав причину поразки у матчі з Ірландією

 

- За національну збірну вболіваємо з чоловіком разом вже давно, - поділилася Даша.

 

- Сподіваємося, що збірна України сьогодні здобуде три очки, - додав Влад. – Хоч у чемпіонаті вболіваємо за різні команди, Даша за «Шахтар», а я за «Динамо», але за збірну вболіваємо разом.

 

Україна - Північна Ірландія - 0:2 (0:0)

Гол: Маколі, 49, Макгінн, 90

Україна: Пятов, Хачеріді, Федецький, Ракицький, Шевчук Ст., Степаненко, Коваленко Вик. (Заниченко, 83), Сидорчук (Гармаш, 75'), Ярмоленко, Коноплянка, Селезньов (Зозуля 71').

Північна Ірландія: Макговерн, Макаули, Еванс Дж., Хьюз, Кэткарт, Девіс С., Еванс К. (Макнейр, 90'), Даллас, Норвуд, Вашингтон (Магеннис, 83'), Уорд (Макгинн, 69').

Попередження: Уорд 63', Даллас 87' - Селезньов 40', Сидорчук 67'

 

З перших хвилин наша збірна захопила м'яч під свій контроль, але перший тайм вийшов без емоцій та з відсутністю гострих моментів з обох сторін. Провалом в обороні «жовто-синіх» після перерви скористалися ірландці, вони зі стандарту відкрили рахунок. Тренерський штаб України провів кілька замін, але вони не підсилили гру команди. Перерва, яка виникла через погодні умови зіграла на користь збірної Ірландії. Після сильного граду у Ліоні суперник згуртувався. Закрившись на власній частині поля суперник грав на контратаках. У доданий арбітром час Макгинн подвоїв перевагу ірландців. Друга поразка з рахунком 0:2 та пропущений м'яч на останній хвилині.

 

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко звинуватив гравців збірної України у поразці від Північної Ірландії:

 

- Головна причина поразки — відсутність колективу на полі. Багатьма гравцями не були виконані настанови тренерського штабу. Це стосується як і оборони, так і атаки. Північна Ірландія? В цьому плані жодних несподіванок — суперник з'явився нам таким, яким ми його і розбирали. Та й цифри говорять самі за себе: з 16-ти м'ячів, які вони забили у кваліфікації, дев'ять відбулися зі стандартів. Нам же треба було грати краще індивідуально.

 

- Програш Північної Ірландії - це рівень збірної України?

- Тут все просто: рівень команди - це зайняте нею місце. Якщо все без винятку гравці не будуть виконувати свої обов'язки, то результат буде негативний. Сьогодні ми в цьому зайвий раз переконалися. А причина цього, повторюся, в психології.

 

- Чи можливо до матчу з Польщею вирішити цю проблему з психологією?

- Ми будемо намагатися. Але тільки результат в майбутньому матчі дасть відповідь на ваше запитання.

 

- Чому ваша команда виявилася не готова психологічно?

- Напевно, футболісти порахували, що можуть малою кров'ю забезпечити результат в цій грі. Але чудес не буває: хто не програє боротьбу і не дозволяє супернику грати в свій футбол, той і домагається результату

 

Тарас Степаненко зазначив, що збірна Північної Ірландії більше хотіла виграти:

- Це була лобова гра. Зрозуміло, що ми вже вибули з турніру. Остання гра буде для престижу. Було зрозуміло, що матч буде до першого гола. Ми знали, що вони забивають зі стандартів, тиждень відпрацьовували та отримали зі стандарту. Що я можу сказати ... Якщо дивитися по самовіддачі, то збірна Північної Ірландії більше хотіла виграти

 

Андрій Ярмоленко додав, що йому соромно, і тепер не знає як повертатися додому:

 

- У нас після першого тайму було велике володіння м'ячем. Але ми не знали, як зламувати оборону суперника. Билися як об стіну... На цей чемпіонат у багатьох були великі очікування. Моя гра сьогодні? Погана! Як ми могли недооцінити суперника? Ми добре знали, як вони грали. Мені соромно, і тепер не знаю як повертатися додому.

 

Наставник Північної Ірландії Майкл О'Ніл після матчу поспілкувався з пресою.

 

- Які у вас емоції після перемоги над Україною? 

- Вчора, коли ми приїхали на тренування на цей стадіон, я відразу сказав футболістам: «Подивіться, який стадіон! Завтра тут обов'язково має бути яскрава гра». Так і вийшло - наша команда продемонструвала всі сильні сторони й проявила себе. Хочу подякувати всім своїм футболістам, адже це був дуже непростий поєдинок, але переможцем з нього вийшла саме Північна Ірландія.

 

- Які зміни після матчу з Польщею допомогли сьогодні обіграти Україну?

- Ми дуже ретельно готувалися ще до зустрічі з Польщею, але поляки дуже добре зіграли комбінаційно. Після цього ми задумалися над тим, що треба виправити, і прийшли до висновку, що треба грати ширше і краще використовувати вільні зони. У світлі цього ми також дуже уважно поставилися до гри Ярмоленко і Коноплянки, щоб закрити їх. Але в результаті я дуже вдячний своїм захисникам за класну гру в обороні й всім іншим футболістам за перемогу!

 

Тепер в української збірної залишаються теоретичні шанси на вихід в плей-офф. Для цього треба, щоб Німеччина виграла матчі проти Польщі та Північної Ірландії, а українцям в заключному турі треба перемагати поляків, бажано з розгромним рахунком.

 

Під час матчу на трибунах стався сумний інцидент. Вболівальник Північної Ірландії помер під час матчу з Україною. На стадіоні 64-річному уболівальнику стало зле після початку другого тайму. Лікарі, що чергували на стадіоні в Ліоні, не змогли врятувати йому життя. Причиною смерті став серцевий напад.

 

Це другий випадок смерті вболівальника Північної Ірландії під час Євро-2016. Раніше північноірландець помер в лікарні у французькій Ніцці, куди був доставлений після падіння з висоти. 24-річний фанат в стані алкогольного сп'яніння впав з висоти 26 футів (приблизно 8 метрів) на набережній Ніцци перед матчем групового етапу чемпіонату Європи між командами Північної Ірландії та Польщі (0:1). Після інциденту вболівальник був доставлений в лікарню, але лікарям не вдалося врятувати йому життя.

 

Наступний матч збірна України проведе з поляками 21 червня о 19.00. Пряма трансляія на телеканалі "Україна".

 

Проте, як вболівали кременчужани на площі Незалежності дивіться у фоторепортажі на сайті Телеграфу.

Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх