Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

9.11.2016, 15:46 Переглядів: 9 486

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

Перший жіночий чемпіонат з хокею стартує 18 листопада

18 листопада розпочинає виступи жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина». Перший Чемпіонат України з хокею серед жінок зібрав п'ять українські команди: столична «Україночка» та «Дніпровські Білки», які були сформовані ще минулого року, а також кременчуцька «Лавина», харківські «Пантери» та дніпровські «Королеви Дніпра».

 

Кременчуцька команда зібралася на початку серпня. 10 дівчат проводять тренування на льодовій арені “Айсберг”. Спочатку тренування розпочиналися на траві. Тренери пояснювали, як правильно тримати ключку, ставити корпус, обіграти суперника та взаємодіяти у команді.

 

Президент ЖХК «Лавина» Ірина Бруслиновська розповіла, що від комітету жіночої Федерації хокею України надійшла пропозиція про створення команди у Кременчуці.

 

Президент ЖХК "Лавина" Ірина Бруслиновська

 

- Прийняли пропозицію з ентузіазмом. Команду набирали поступово. Зараз у команді тренується 10 дівчат під керівництвом гравців ХК “Кременчук” Дениса Ісаєнка та Володимира Романенка. Нашого воротаря Іру Заіченко тренує голкіпер “Кременчука” Микита Петленко, він трохи шокований, що у новачка так добре виходить.

 

Дівчата приходять на тренування з великим бажанням тренуватися та навчитися новому. Не всі з дівчат займалися на ковзанах, лише троє мають досвід, інші - новачки у цій справі. Попри те, що гравці “Кременчука” змагаються у чемпіонаті, вони знаходять час на тренування для нас. Якщо співпадають тренування з виїзними іграми, то ми тренуємося під керівництвом тренера Валерія Клюшнєва, який навчає хлопчаків 2006 року народження.

 

- Чому обрали назву команди “Лавина”?

 

- Хотіли трохи відійти від традиційної назви тварин. Пропозиції були різні: Пантери, Мурени, Горностайки, але вирішили зупинитися на “Лавині”. Чому “Лавина”? Бо зносить все на своєму шляху.

 

 

Капітан кременчуцької команди Оксана Вовкодав

 

Капітан команди “Лавина” Оксана Вовкодав працює бухгалтером в одній із будівельних компаній. Оксана з подругою побачили оголошення про набір у команду й вирішили спробувати. Здебільшого дівчата захоплюються фітнесом і танцями. Є навіть кандидат у майстри з кінного спорту Ліза Павлова, та козир - Еля Чуракова, яка тренувалася разом із хлопцями у хокей.

 

Тренування у дівчат проходять завжди на позитиві, адже на тренуваннях позбуваєшся негативних емоцій. Після тренувань із льодового майданчика виходять, як після сауни. Незважаючи на фізичні навантаження, настрій завжди бойовий.

 

У команді грають дівчата різного віку: як 14-річні школярки, так і 40-річні кременчужанки, які своїм прикладом залучають молодь до занять спортом. Як зізнаються хокеїстки, різницю у віці не відчувають. Колектив дружний не лише на льоду, а й за його межами. Поки що суперниками дівчат є 6-7-річні хлопчаки, які з запалом вибивають шайбу у суперниць.

 

- Якщо оцінювати рівень підготовки дівчат, то він схожий на дитячий хокей, бо дівчата вперше стають на лід та тримають ключку. Зараз основний акцент у тренуваннях робимо на катанні. Прогрес за три місяці у дівчат є, - відзначив тренер Володимир Романенко.

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

Тренер та захисник ХК "Кременчук" Володимир Романенко разом з маленькими підопічними

 

З амплуа дівчата ще не визначилися. Крім воротаря, у нас команда нападників. За словами тренера, шляхом підбору та експериментів дівчат виставлять на різних позиціях.

 

- У мене мама грає у команді “Україночка”. Вона розповідає, що катаються на льоду, а з передачами також виникають проблеми, хоча тренуються 1,5 року, - зізнався Володимир.

 

Досвід у ролі тренера для Володимира не перший, він поєднує роботу з дітьми. Спадкоємність поколінь дуже важливо для підростаючого покоління. Це добрий мотиваційний підхід, коли хлопці бачать, куди рости.

 

- Багато монотонної роботи. Необхідно кілька разів повторити той чи інший елемент, - додав тренер.

 

Побачивши, що хлопчаки виконують у якості покарання перекидання через себе, “Телеграф” запитав, чи дівчата також роблять таке.

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

 

- Ні, дівчата роблять ривок від воріт до воріт або кілька разів виконують одну із вправ із передачі шайби, - зазначив Володимир Романенко.

 

Заняття проходять у вечірній час, десь о 19-21 годині. Після занять спортсменки допомагають дістатися додому дівчатам, які не мають власного транспорту.

 

Усіх охочих приєднатися до команди запрошують на тренування. Контактний телефон 067-532-08-11 (Ірина).

 

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

Склад ЖХК «Лавина» зліва направо: тренер Денис Ісаєнко, Карина Юзьків, Еля Чуракова, Ірина Бруслиновська (зам капітана), Влада Слісенко, Ярослава Панасенко. Оксана Вовкодав (капітан), Юля Співак, Ліза Павлова (зам капітана), Іра Лосева, тренер Володимир Романенко та воротар Іра Заіченко

 

За словами куратора комітету, віце-президента Федерації Георгія Зубка, якщо не рахувати спроби формування збірних команд на початку 90-х років минулого століття, то жіночого хокею в Україні не було ніколи. Наразі готуються до історичної події - старту першого чемпіонату України з хокею серед жіночих команд.

 

Чемпіонат відбудеться у два етапи. Перший передбачає проведення чотирьох одноколових міні-турнірів у кожному із міст, де базуються учасники змагання. Другий етап відбудеться у форматі Фіналу чотирьох: команди протягом уїк-енду проведуть півфінальні матчі, поєдинок за бронзові нагороди та фінал.

 

Перший тур чемпіонату відбудеться з 18 по 20 листопада 2016 року у Києві. Перший чемпіон України з хокею серед жінок визначиться в Міжнародний жіночий день – 8 березня 2017 року.

 

У першому чемпіонаті планують взяти участь легіонери із Канади, США, ОАЕ та Молдови.

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

 

Федерація хокею України опублікувала календар матчів Першого чемпіонату України з хокею серед жінок 2016-2017. Змагання пройдуть у чотири етапи:

 

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

 

Перший матч кременчужанки зіграють з харківськими “пантерами”. Хоч і команда новостворена, але підсилена іноземними легіонерами.

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

 

1 етап КИЇВ

 

Тур №1. 18.11.2016

Лавина – Пантери

Україночка - Дніпровські білки

 

Тур №2. 19.11.2016

Лавина - Дніпровські білки

Україночка - Пантери 

 

Тур №3. 20.11.2016

Дніпровські білки - Пантери

Україночка - Лавина

 

Знайомтеся, жіноча хокейна команда з Кременчука «Лавина»

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх