Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

7.01.2016, 12:00 Переглядів: 5 636

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

“ТелеграфЪ” згадує головні події у кременчуцькому спорті

2015 рік залишить в історії моменти здобутків у спорті. Для українців минулий рік запам'ятався європроривом «синьо-жовтих». Національна збірна України із шостої спроби подолала стадію плей-оф до великих турнірів. Українці зуміли переписати історію і вийти у фінальну частину чемпіонату Європи. Вперше подолавши стикове «сито», ми влітку 2016 року зіграємо зі збірною Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

 

Не таким успішним для 39-річного Кличка став бій проти 27-річного британця Тайсона Фьюрі у листопаді цього року. За рішенням суддів, український боксер змушений був попрощатися зі своїми поясами до матчу-реваншу, запланованого на 2016-й рік.

 

Як і у всеукраїнському спорті, кременчуцькі спортсмени зазнавали злетів та падінь. Через фінансовий стан в країні відкривалися та закривалися спортивні клуби. Детальніше у спортивному огляді від “Телеграфа”.

 

СІЧЕНЬ

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Капітан «Українських отаманів» Денис Пояцика у найважчій категорії переміг «Мексиканського воїна». Денис одноголосним рішенням суддів здолав Крістіана Демаж. Українські боксери виграли у суперника з рахунком 4:1.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

«Український отаман» Віктор Вихрист достроково програв бій з британцем Джозефом Джойсом у рамках матчу між «Українськими отаманами» та «Британськими левовими серцями». Віктор, який до цього вигравав усі поєдинки нокаутом, опинився на настилі рингу у другому раунді після серії пропущених важких ударів від британця. Однак, незважаючи на поразку кременчужанина, «Українські отамани» виграли матч з рахунком 3:2.

 

Більярдистка Анастасія Ковальчук виграла "золото" чемпіонату України з "комбінованої піраміди". Майстер спорту виграла 13 партій із 17.

 

Двоє кременчуцьких боксерів змагалися проти «Китайських драконів». Дмитро Грінченко, виступаючи у вазі до 64 кг, програв одноголосним рішенням суддів Туліаовутаі Самрікі. А ось інший кременчужанин, капітан «отаманів» Денис Пояцика нокаутував у другому раунді Мінгтао Лі. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь українців.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Аліса Бажукова - триразова чемпіонка України з тайського боксу. У ваговій категорії у нашої спортсменки не було суперниць, тому було прийнято рішення перевести чемпіонку в категорію 67 кг (Аліса виступає у вазі до 63,5 кг). Бій тривав близько 30 секунд і закінчився технічним нокаутом.

 

ЛЮТИЙ

 

Денис Пояцика у вирішальному матчі переміг алжирця Бузіан Хуна. За підсумками бою кременчужанин впевнено залишив за собою всі п'ять раундів. "Українські отамани" перемогли "Алжирських яструбів" з рахунком 3:2

 

Валерія Скрильник та Анна Оніщенко стали першими у своїх вагових категоріях до 45 кг та до 50 кг на Чемпіонаті України з тхеквондо.

 

БЕРЕЗЕНЬ

 

Сергій Богодист завоював «бронзу» Кубка України з важкої атлетики. Кременчужанин виборов бронзову медаль у найважчій чоловічій ваговій категорії - понад 105 кг.

 

Ігор Льохін виграв турнір зі змішаних єдиноборств «Битва міст». Турнір проходив за правилами ММА в гексагоні (шестикутна клітка), Льохін отримав дострокову перемогу в першому раунді задушливим прийомом «гільйотина».

 

Денис Пояцика, незважаючи на розсічення, допоміг «отаманам» здолати команду Англії. Капітан виграв перші два раунди у Житар Іонут-Мірела на всіх картках. Рефері в рингу зупинив бій у третьому раунді через глибоке розсічення в українця, але оскільки наш боксер вів за суддівськими записками, перемога за регламентом WSB дісталася саме йому.

 

Роман Занько завоював «золото» з дзюдо. Кременчужанин переміг у ваговій категорії до 50 кг, виконавши норматив майстра спорту України. Він виграв усі свої 5 поєдинків на татамі.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Дмитро Грінченко не зміг допомогти «Українським отаманам». У вирішальному бою Дмитро за одноголосним рішенням суддів програв триразовому чемпіону Марокко.

 

КВІТЕНЬ

 

 

Єлизавета Каланіна перемогла в Чемпіонаті України з дзюдо. Кременчужанка у найважчій ваговій категорії серед дівчат - понад 78 кг, у фінальному поєдинку перемогла Василину Кириченко (Львівська обл.). А Каро Марандян завоював срібло Чемпіонату України у ваговій категорії до 66 кг.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Хокейний клуб «Кременчук» став срібним призером чемпіонату України. Київський "АТЕК" у третьому матчі фінальної серії обіграв "Кременчук" та став чемпіоном України

 

Максим Лю виборов золото в TallinnOpen з греко-римської боротьби. Кременчужанин посів 1 місце у ваговій категорії 53 кг. У 7 схватках він достроково переміг суперників з Фінляндії, Литви, Білорусі, Латвії, Естонії, Росії та Данії.

 

На Чемпіонаті України з хортингу кременчужани завоювали 5 нагород. Артем Кубицький та Юрій Данилейко здобули золоті нагороди. Срібло змагань отримали Олександр Ложченко і Олександр Довбиш, а бронзу – Олександр Лиман.

 

 

Сергій Радченко здобув упевнену перемогу в бою з Романом Мірзоєвим із Єнакієвого (Донецька обл.). Саме цей 4-раундовий бій у важкій вазі дав старт суботньому турніру "K2 Promotions", в якому Олександр Усик здобув перемогу технічним нокаутом і відстояв свій титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі.

 

Кременчужани завоювали 4 медалі Всеукраїнської універсіади з дзюдо. У ваговій категорії до 66 кг у фінальному поєдинку зустрілися кременчуцькі дзюдоїсти. Андрій Бурдун переміг Андрія Кушкова, а бронзову нагороду здобув Каро Марандян.

 

Після дворічної перерви кременчуцький боксер повернувся на ринг. У рейтинговому бою Артем Карпець переміг поляка Маріуша Біскупськи. Боксер першої середньої ваги Карпець здобув перемогу розділеним суддівським рішенням.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015
Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Кременчуцькі спортсмени влаштували жорсткий мордобій у Світловодську. У турнірі зі змішаних єдиноборств "Восьмикутник" відбулося 10 боїв. Кременчужани взяли найбільшу кількість золотих нагород.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Футзальний клуб "Лукас" припинив своє існування. 28 квітня керівництво ПТК "Лукас" через фінансові труднощі закрило команду. Нагадаємо, що "Лукас" був заснований восени 2009 року і за цей час пройшов досить успішний і динамічний шлях розвитку від команди 3-ї ліги чемпіонату міста до Екстра-ліги чемпіонату України.

 

Кікбоксери Богдан Копкін та Олег Скирта стали чемпіонами світу. Богдан завоював золото у розділах К-1 та лоу-кік, а його тренер Олег Скирта став дворазовим чемпіоном світу.

 

ТРАВЕНЬ

 

Під керівництвом Руслана Беленького двоє кременчужанок виступили у складі збірної. Анна Оніщенко привезла бронзу з Чемпіонату Європи з тхеквондо І.Т.Ф. А Валерія Скрильник у першому бою програла італійці.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Вихованець кременчуцького футболу Павло Пашаєв гратиме за Азербайджан. Павло брат-близнюк загиблого футболіста Максима Пашаєва, який був капітаном української молодіжної команди.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Під Кременчуком змагалися велосипедисти-екстремали. 2 етап Кубка Полтавської області з велосипедного швидкісного спуску (mini downhill). У змаганнях брали участь 60 спортсменів, яких розділили на п'ять категорій: "еліта", "юніори", "майстри", "любителі" та "дівчата".

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

ФК “Дніпро” завоював срібло у фіналі Ліги Європи. Кременчужанин Роман Безус не зміг допомогти дніпрянам. Матч завершився з рахунком 3:2 на користь іспанської "Севільї".

 

ЧЕРВЕНЬ

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

МФК “Кремінь” програв “Миколаєву” за вихід у першу лігу. За першої нічийної гри кременчуцька команда мінімально поступилася у матчі-відповіді.

 

Сергій Радченко здобув третю перемогу на профі-ринзі. Кременчуцький боксер переміг Мурода Азімова.

 

РК “Бастіон” третій рік поспіль виборов срібло з регбі. Участь у змаганнях брали команди з Чернігова, Черкас, Миколаєва та Полтави.

 

Олександр Михайленко - срібний призер чемпіонату України з автомобільних гонок “Бескид”. Він фінішував другим у монопривідному класі 1,4 літра А1.

 

ЛИПЕНЬ

 

 

Єгор Дементьєв - чемпіон світу з паралімпійського велоспорту. Єгор в індивідуальній гонці переміг серед 14 спортсменів паралімпійської нозології С5. Єгор Дементьєв здолав дистанцію гонки 31 км за 54 хвилин 25,44 секунди.

 

Українці перемогли у футбольному турнірі серед іноземних громад в Італії. У складі української команди зіграв кременчужанин Олександр Солошенко. На стадіоні "Centro sportivo cotral" в Римі відбувся фінал між командами збірної України та збірної Кабо Верде (держава на 15 островах в Атлантичному океані). Українці з рахунком 2:1 перемогли суперників.

 

У міжнародному турнірі з боксу Віктор Вихрист став переможцем у ваговій категорії +91 кг. А Віталій Покуляк став бронзовим призером.

 

Сергій Кірчик “Напівзалізна людина”. Спортсмен змагався у найдовшому триатлоні в Україні: 1,4 км - плавання, 10 км (вело) та 10 км - біг.

 

Дар'я Кареліна - чемпіонка Європи з тхеквондо. У Франції кременчужанка (вагова категорія до 47 кг) виборола перше місце ваговій категорії до 47 кг. У першому поєдинку Дар'я з рахунком 5:4 здолала турецьку спортсменку, потім з рахунком 13:8 вибила з боротьби сербку та іспанку (5:1). У фінальному поєдинку кременчужанка перемогла спортсменку з Росії Дарину Доманову з рахунком 7:5.

 

Кременчуцький боксер В'ячеслав Сенченко завершив кар'єру блискучою перемогою. 38-річний екс-чемпіон світу за версією WBA в напівсередній вазі Сенченко провів восьмираундовий поєдинок з естонським боксером Сергієм Мелісом. У якому В'ячеслав переміг накаутом Сергія Меліса. Цим поєдинком боксер завершив більш ніж 13-річну кар'єру.

 

СЕРПЕНЬ

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Богдан Копкін у Піднебесній взяв участь у відбірковому турнірі за пояс чемпіона світу серед професіоналів WFL. У ваговій категорії до 63 кг в 1/16 здолав свого суперника з Китаю. У другому бою проти китайця кременчужанин вийшов з травмами обох гомілок. Богдан програв бій за очками.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Збірну України з хокею очолив генеральний менеджер ХК "Кременчук" Олександр Савицький. Він у помічники взяв головного тренера кременчуцької команди Дмитра Підгурського.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Ольга Ляхова виграла бронзу IAAF World Challenge з легкої атлетики. Кременчужанка знову побила особистий рекорд з бігу на 800 метрів. У першості серед жінок з бігу на 800 метрів Ольга завоювала бронзову медаль.

 

У Харкові на Міжнародному Марафоні кременчуцькі бігуни посіли третє командне місце. Валерій Гура у напівмарафоні (21 км) виборов 3 місце. У марафоні на 42 км 1 місце посіли Сергій Година та Олег Кривченко. На 10 км дистанції серед ветеранів Сергій Мошляк взяв1 місце.

 

Велопробіг у Кременчуці побив минулорічний рекорд. Близько 2 тисяч велосипедистів взяли участь у велопробігу до Дня Незалежності.

 

ВЕРЕСЕНЬ

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Дмитро Малахов - чемпіон України зі Street Workout. Кременчужанин на турніку підняв вагу 75 кг, а на брусах - 105 кг. Також Дмитро встановив рекорд у підтягуванні на одній руці - 13 разів. У номінації "Вихід силою" переміг кременчужанин Денис Гавриков, він зробив 16 повторів.

 

Жан Беленюк та Дімітрій Тімченко переможці чемпіонату світу з греко-римської боротьби. Під керівництвом кременчуцьких тренерів Жан Беленюк виборов титул чемпіона, а Тімченко виграв бронзу у вазі до 98 кг.

 

ЖОВТЕНЬ

 

Сергій Радченко провів четвертий бій на професійному ринзі. Поєдинок був спонтанним, але це не завадило кременчужанину здобути перемогу. У річницю свого професійного дебюту Сергій переміг Дмитра Зайцева за очками.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Кременчуцькі футболісти виграли чемпіонат Європи у Франції. Команда “Пирятин” здобула золото на ІІІ Європейських іграх серед ветеранів.

 

Євген Кийко на чемпіонаті України з боксу завоював “бронзу”. Кременчужанин на турнірі змагався у ваговій категорії до 56 кг.

 

На чемпіонаті України з дзюдо срібним призером став Андрій Бурдун, а бронзу виборов Каро Марандян.

 

Єлизавета Каланіна завоювала золоту медаль чемпіонату України. А на міжнародних змаганнях завоювала бронзову медаль. Протягом року Єлизавета Каланіна стала чемпіонкою України одночасно серед юніорів, молоді та жінок.

 

Роман Данилюк встановив рекорд світу зі штовхання ядра - 16,64 метра. На Чемпіонаті світу з легкої атлетики спортсмени змагалися за паралімпійські ліцензії.

 

ЛИСТОПАД

 

 

БК “Кремінь” повернувся. Кременчуцька команда здобула першу історичну перемогу у Суперлізі. Підопічні Ігоря Чигринова перемогли баскетбольну команду “Одеса” - 96:80.

 

У Росії відбувся чемпіонат Європи з боксу серед школярів. Кременчужанин Дмитро Бордюг у складі національної збірної став "бронзовим" призером.

 

ХК “Кременчук” дебютував на Континентальному Кубку у Франції. Кременчуцька хокейна команда закінчила турнір на четвертому місці. “Помаранчеві” програли французькому "Руан Драгонс", польському "Тихі" та білоруському “Шахтарю”.

 

Денис Пояцика та Віктор Вихрист - чемпіони України з боксу. Спортсмени здобули золоті медалі на національній першості.

 

ГРУДЕНЬ

 

Четверо кременчужан завоювали нагороди турніру пам’яті майстрів спорту Олега Зубенка та Богдана Брусєнцова. Артем Усик та Всеволод Сліпченко стали переможцями боксерського турніру. А Євген Кийко та Данило Ткаченко здобули бронзові нагороди.

 

Олександр Христенко - чемпіон міжнародного турніру. Майстер спорту України з боксу у перших двох поєдинках переміг суперників із Польщі та Данії з рахунком - 3:0. А у фінальному бою нокаутував суперника у 2 раунді.

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Олександр Невмивако встановив рекорд з багатоповторного жиму. У вазі штанги 75 кг він зробив 111 підйомів за 5 хв.

 

“Спливла” інформація про футбольну корупцію. Молодіжний склад луганської “Зорі” грав договірні матчі на стадіоні “Кремінь”. У підсумку керівництво клубу виключило з команди 13 гравців, один із яких опинився у “Кремені”. Розбір “польотів” продовжиться у цьому році після вступу у силу закону "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень".

 

Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2015

 

Кременчуцькі ветераниволодарі Кубка України з футзалу 2015. Цією перемогою ветерани Кременчука вибороли право на участь у першості Європи з футзалу серед ветеранів 55+.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх