Баскетболісти «Кременя» поступилися «Говерлі»

6.04.2018, 18:59 Переглядів: 4 124

 

"Слони" програли "ведмедям" й не зможуть поборотися у серії плей-офф

6 квітня баскетбольний клуб «Кремінь» вдома поступився «Говерлі» - 76-88. За тиждень підопічні Євгена Федорова провели чотири гри, три з яких на виїзді у Сумах та Івано-Франківську. Без часу на відновлення наші баскетболісти завершили регулярний чемпіонат та зіграли з "Говерлою" в непростих іграх. На жаль, "Кременю" не вдалося здобути перемогу, але кременчуцькі вболівальники ще побачать у цьому сезоні гру своїх улюбленців. У "слонів" ще ігри за 5-8 місце, коли саме і де відбудуться ігри поки вирішує Федерація баскетболу України.


У першій грі підопічні Євгена Федорова поступилися «Говерлі» - 71:83, тому в рідних стінах «слони» зобов'язані здобути перемогу. 


У другому матчі чвертьфінальної серії плей-офф Вищої ліги України з баскетболу «Говерла» здійснила неймовірний камбек і здобула перемогу над «Кременем».
 
«Ведмеді» програвав першу половину гри з рахунком 37:45 змогли переломити хід гри вже у третій чверті (13:20). У заключному відрізку гри «слони» не змогли наверстати упущене й програли «Говерлі». 

 

Найрезультативнішим у складі «Говерли» став досвідчений Олександр Шостуха (який грав за «Кремінь»), на рахунку якого 18 очок. 15 пунктів записав до свого активу Кирило Подковиров, ще по 10 – здобули Сергій Старцев, Володимир Орленко і Станіслав Серпілін.


У складі «Кременя» найбільше очок здобув Анатолій Челован, на рахунку якого 29 очок та 18 підбирань. 19 очок до свого активу записав Богдан Байда, а 11 очок - Олександр Рихлюк.


«Кремінь-КДЮСШ-2» - «Говерла» - 76:88 (24:20, 21:17, 13:20, 18:31)

«Кремінь»: Челован, Рихлюк, Байда, Михайленко, Кадигроб - Чигринов, Хамзаєв, Постіл, Неруш, Малиш. Головний тренер: Євген Федоров

«Говерла»: Калашніков, Старцев, Коровяков, Орленко, Лохманчук - Подковиров, Кошовець, Белла, Шостуха, Серпілін. Головний тренер: Павло Піскарьов


Форвард «Кременя» Анатолій Челован, один із лідерів команди, під кінець невдало впав і не зміг допомогти команді переломити хід гри. 

- Під час стрибка невдало приземлився і потягнув литковий м’яз, після чого мене схопила судома, і я не міг зрозуміти, думав, судді звернуть на це увагу, але… дякую хлопцям, які побачили і допомогли, - зазначив Анатолій. – Судячи з такого результату і гри, у нас нічого не вийшло. Перші три чверті були не погані, але ми всі люди і не залізні. Гравцям крім стартового складу, основної п’ятірки, мають допомагати з лавки. Коли виходили на заміну, ти не повинен давати слабинку, а зіграти краще, задавати темп. А у нас сьогодні вийшло так, що грали буквально 6-7 чоловік.

 

Гравець «Говерли» Юрій Лохманчук, який свого часу грав за «Кремінь», також після гри поділився своїми враженнями:

- Як і в минулій грі сюжет був таким же: ми програли першу половину, програли підбір на своєму щиті. У нас номінальний лише один центровий, у той час коли у «Кременя» - чотири, тому важко у них відбирати м’яч. Думаю завдяки самовіддачі змогли переломити гру.


Наставник «Говерли» Павло Піскарьов після гри розповів, що команда на гру приїхала лише зранку.

- Дуже важко нав’язувати боротьбу передній лінії, яка є у «Кременя» - 4 домінуючих гравці, з якими важко боротися. Першу половину ми жахливо програли в підборах. Ми програвали 7 очок… 10 очок, а потім вирівняли гру за рахунок підбирань. За рахунок хорошої гри в захисті вдалося переломити хід гри.

 

Головний тренер «Кременя» Євген Федоров:

- Все було добре до моменту, доки нам не свиснули два неспортивних при рівній грі, це трохи надломало команду. Я ніколи не говорю про суддівство, але два неспортивних в одній атаці – це перебір. А загалом процент реалізації підвів: у перших двох четвертях промазували 5 штрафних - це багато, якби ми їх реалізували, збільшили б відрив, отже - легше і спокійніше гралося б. У другій половині багато промазували: 42 спроби трьох очкових і забили лише 20% від цього (9 вдалих). Це дуже мало як для команди, яка позиціонує себе як команда, в якій всі забивають, але щось не пішло.


Відео матчу 


 


У Вищій лізі визначено усіх півфіналістів змагань:

  • Хімік-2 (Южне) – Ніко-баскет (Миколаїв) 64:74 
  • Кремінь (Кременчук) – Говерла (Івано-Франківськ) 76:88 
  • Рівне – Золотой Вєк (Кропивницький) 97:61
  • Маріуполь – Динамо-Одеса 84:109 


В Рівному місцеві баскетболісти не лишили каменя на камені від «Золотого Века». Стартувавши 31:10 у першій чверті , надалі команда Михайла Переверзія догравала матч у своє задоволення – 97:61 – впевнена перемога БК «Рівне».


В другому матчі ще одну перемогу з сотнею одержали баскетболісти з Одеси. «Динамо» на виїзді вдруге розібралося з «Маріуполем». Нестримними в переможців сьогодні були Ярослав Скрипець та Олексій Костюченко, які на двох набрали 42 бали, 8 підбирань та 12 результативних передач.


В ще одному матчі Івано-Франківська «Говерла» здобула другу перемогу над БК «Кремінь» і також вийшла до півфіналу. Програвши першу половину гри команда з Франківська змогла переломити хід поєдинку в останній чверті та вийти вперед, що дозволило гостям святкувати другу перемогу та забрати свою путівку в півфінал.


Останнє місце в півфіналі було розігране в Южному, де «Ніко-Баскет» в другому матчі розібрався з дублем южненського «Хіміка».  В цьому матчі гості захопили лідерство зі старту, проте після перерви команда з Южного зробила спробу повернутися, але зуміла лише скоротити рахунок.


P.S. 14 квітня о 18.00 "Кремінь" вдома прийме "Хімік-2" з Южного.

Фото: Дмитро Бабець
Автор: Альона Душенко Фото: Дмитро Бабець Джерело відео: Кременчуцьке Громадське Телебачення
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх