За крок до мрії: ХК «Кременчук» - срібний призер УХЛ

7.04.2017, 22:48 Переглядів: 4 477

Хоч кременчуцька команда забила першою, але перемогу у матчі здобув "Донбас"

7 квітня кременчуцька хокейна команда поступається "Донбасу" на виїзді - 1:2. Донецька команда вп'яте стає тріумфатором чемпіонату з рахунком серії - 4:2. 

 

 

«Донбас» - «Кременчук» - 2:1 (0:0, 2:1, 0:0). Серія - 4:2

Льодова арена «Альтаїр», Дружківка

Судді: А. Гладченко, А. Севрук, А. Перетятько, В. Качан.

Донбас: Дьяченко (Царегородцев); Кочетков - Захаров - Єгоров, Сірей - Кугут; Благой - Шафаренко - Нікіфоров, Алексюк - Яковлевс; Лялька - Буценко - Бабинець, Побєдоносцев - Петрухно; Німенко - Бондарєв - Рамазанов, Каменьков - Григор'єв.

Кременчук: Захарченко (Петленко); Коренчук - Кузьмик - Слиш, Башко - Дегтярьов; Кіча - Гніденко - Петранговський, Андрейків - Ігнатенко; Кірющенков - Гриценко - Коваленя, Ісаєнко - Мельников; Чернишенко - Карпенко - Гаврик, Варивода - Савицький.

Шайби: 0:1, Мельников (Коваленя, Гриценко, 26:17). 1:1, Кочетков (Шафаренко, Єгоров, 31:11). 2:1 Єгоров (Кочетков, Благой, 39:17 - більш.)

 

За інформацією УХЛ, перший період вийшов малоцікавим з точки зору видовищності, але напружений в емоційному плані. Традиційно, команди прагнули грати максимально обережно, оскільки попередні матчі серії дали зрозуміти, як одним, так і іншим, що гра в меншості, в більшості випадків, перетворювалася в пропущену шайбу. Як підсумок - нулі.

 

На другий період обидві команди вийшли куди більш заведеними, особливо гості. «Кременчук» був заряджений на боротьбу, підопічним Дмитра Підгурського кров з носу необхідно було перемагати, в той час як «Донбас» міг дозволити собі зіграти на помилках суперника.

 

Відкрив рахунок Олексій Мельников на 7-й хвилині другого періоду, але раділи кременчужани недовго - паритет відновив Денис Кочетков. Слід зазначити, що гол Кочеткова зарахували не відразу, оскільки тренерський штаб «Кременчука» запросив відео повтор. На радість вболівальників «Донбасу», рефері шайбу зарахував.

 

Як вже говорилося, видалення у фінальній серії практично прирівнюється до пропущеної шайби. І ось під завісу друге 20 хвилин господарі вийшли вперед - Єгор Єгоров, опинившись один на один з Едуардом Захарченком, потужним кидком пробив голкіпера «Кременчука».

 

Ніхто не сумнівався, що гості з перших секунд заключного періоду кинуться в атаку, але підопічні Сергія Вітера були готові до такого і грамотно оборонялися. Чим менше часу залишалося до фінальної сирени, тим більше розпалювалися пристрасті на льоду, а арбітрам все частіше доводилося втручатися в з'ясування відносин між гравцями. «Кременчук» намагався, створював, але до вирішального кидка справа так і не доходила. Крім того, «Донбасу» вдавалися разючі контратаки.

 

Окремо слід відзначити уболівальників обох команд. Шалена підтримка «Донбасу» і «Кременчука» на переповненому «Альтаїрі» - приклад для всіх українських команд, при чому не тільки хокейних, але і в інших видах спорту. Удвічі приємніше, що все це відбувалося в теплій і дружній атмосфері, незважаючи на боротьбу команд.

 

Вирішальні миті вийшли неймовірно напруженими. На заключні півтори хвилини «Донбас» отримав чисельну перевагу, що не дозволило «Кременчуку» переломити хід зустрічі.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Донбас" Джерело відео: xsport
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх