Риба з ферми чи з ріки: яка корисніша?

24.09.2025, 15:05 Переглядів: 855

Існує думка, що фермерська риба містить менше омеги-3, ніж дика. Це неправда

Дослідження показують, що за дотримання вимог до якості рибництва, склад фермерської риби за співвідношенням багатьох нутрієнтів не поступається дикій: у ній так само багато омеги-3, білка та мінералів.

Наприклад, рекордсмен за вмістом омеги-3 — атлантичний лосось, вирощений саме на фермі. У ньому міститься 1,8 г омеги-3 на 85 г приготованої риби. Дикий лосось містить 1,7 г на ту саму порцію.

Це пояснюється тим, що в неволі рибі не потрібно шукати їжу, вона менше рухається і стає жирнішою. Більше жиру — більше омеги-3. Таким чином, риба, вирощена сумлінними виробниками, за користю не поступається дикій.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 6 лютого 2025)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх