«У ритмі звуків». Відгуки й досвід використання слухових апаратів Starkey

14.05.2018, 14:00 Переглядів: 3 884

Я належу до тієї частини населення земної кулі, яка змушена вчитися чути не від природи, а від маленького та дуже необхідного помічника

  

Слух – один з найважливіших органів почуттів, що допомагає нам сприймати цей світ. На жаль, ля багатьох людей є справжньою розкішшю  повною мірою чути звуки навколишнього середовища. Я належу до тієї частини населення земної кулі, яка змушена вчитися чути не від природи, а від маленького та дуже необхідного помічника. Ім’я йому – слуховий апарат


Моє перше знайомство з ним сталося під навчання в дев'ятому класі. Звичайно я довго звикала. Було й ніяково, й соромно за це невелике доповнення до моєї зовнішності. Підліткові комплекси, мабуть, найпідступніша річ. Один «кривий» погляд – і тобі хочеться провалитися крізь землю.


     Моя історія звикання до слухового апарату
Це був довгий та непростий шлях, але зрештою я зрозуміла, що слуховий апарат – незамінний помічник у світі звуків. Зараз у моїх відносинах з цим пристроєм повна гармонія, але раніше я знаходила в ньому купу недоліків. Наприклад: поїздка до моря або відвідування басейну викликали багато питань:

- Як я зможу плавати?
- Апарат потрібно знімати?
- А якщо до мене хтось звернеться, а я не почую?
Відвідування поліклініки без підтримки теж було стресом. Страх не розчути мову сидів у мені міцно. Була ситуація, коли стоячи в черзі, до мене з питанням звернулася жінка, і коли я, не почувши, перепитала, вона з досадою махнула рукою та відвернулася. Мені було незручно перед людиною, але я нічого не сказала. Це зараз я говорю прямо й відкрито, що чую погано, а тоді подібне визнання було для мене нездійсненним.


Озираючись назад, я розумію, що занадто приймала все близько до серця. Тепер, я думаю інакше, ніж раніше: «Я не винна, що погано чую, а ті хто відмахується від людей з вадами слуху, не намагаючись зрозуміти й допомогти – просто невігласи. І це їм повинно бути соромно за самих себе».


Зараз я відчуваю себе впевненіше, відкрито говорю про свою проблему, якщо потрібно перепитати, не боюся, що мій слуховий апарат помітять, та просто насолоджуюся звуками. Такі зміни відбулися не відразу, але переборовши свої страхи, я відчуваю себе вільною.


     Надійний «провідник звуків»
Коли в людини знижується слух, йому на допомогу приходять сучасні слухові апарати. Ці незамінні помічники багато працюють, щоб забезпечити максимальний комфорт для тих, хто недочуває. Найголовніше звикнути до нових відчуттів. Повинен пройти певний час, щоб адаптуватися до приладу. Мій перший, дитячий слуховий апарат, був простим у використанні, але я довго звикала до його вкладиша. Цей округлий наконечник був жорстким, від нього боліло вухо та з’являлися роздратування шкіри. Звичайно, по закінченню місяця я звикла, й коли вставляла або виймала вкладиш, больових відчуттів вже не було. Але перші тижні це було неприємно.


Не знаючи всіх нюансів, я використовувала свій пристрій неправильно. Як виявилося, слухові апарати нового покоління дуже сприйнятливі до вологи. Для них шкідливе навіть вологе волосся.

Коли я лягала на бік, де був апарат, він пищав. Якщо були дуже гучні звуки – видавав довгі гудки, а коли сідала батарейка, пристрій відтворював короткі сигнали.


Згодом я стала краще розуміти свого маленького помічника. А через кілька років у мене з'явився новий слуховий апарат преміум-класу!


Нещодавно я придбала американський слуховий апарат фірми Starkey. Завдяки йому мені стало чутно набагато яскравіше. З цим приладом звуки стали голосніше й реалістичніше, без механічного фону. Співробітниці центру слуху «Беттертон» поставилися до мене з увагою та розумінням, допомогли підібрати оптимальний для мене варіант слухового апарату. Я залишилася дуже задоволена їх роботою. Але ще більше мені подобається мій маленький друг – слуховий апарат Starkey. З ним адаптація проходила по іншому.


Мені зробили індивідуальний вкладиш, тому таких проблем, як раніше, вже не виникало. Спочатку я чула не так, як в старому апараті, весь час ставила на позицію «голосніше». Було незвично, здавалося, що з апаратом щось не так. Але я швидко звикла до нього, і тепер з упевненістю можу сказати, що мій новий помічник сильніше й краще, а мої первинні відчуття були психологічного характеру. У мені все ще живе страх чогось не розчути. Тому й здавалося, що апарат тихий.


Познайомившись з більш новими моделями слухових апаратів, я дізналася про безліч інших нюансів:

Крім батарейок, які мають свій номер (мій наприклад тринадцятий), існують спеціальні таблетки
Вони служать для очищення вкладиша і усунення вологи
Підбираються залежно від апарату


Тепер, коли я змогла підібрати слуховий апарат свої мрії, я знаю набагато більше та відчуваю себе впевненіше в його використанні. Головне – акуратно й уважно ставиться до свого маленького провіднику в світ звуків, і він буде надійно допомагати довгі роки.


І тепер одне я знаю точно: не важливо, як ти чуєш, головне, що ЧУЄШ! І в цьому полягає щастя й повнота життя. А усім, хто збирається замовити слуховий апарат, раджу звернутися до центру «Беттертон» у Кременчуці.





Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх