І знову про субсидії: чи потрібно звертатися за перерахунком субсидії в зв’язку зі зміною тарифів

13.03.2016, 10:06 Переглядів: 4 853

Відповіді на кілька актуальних питань щодо субсидій

Людмила Василівна Корнієнко, директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації відповіла на найактуальніші питання кременчужан щодо субсидій, повідомляє прес-служба мерії.

 

Чи необхідно звертатися за перерахунком субсидії в зв’язку зі зміною тарифів з 1 березня 2016 року на електроенергію?

 

Ні, оскільки такий перерахунок здійснюється без звернення громадян. При цьому обов’язкова частка плати сім’ї за житлово-комунальні послуги залишається не змінною, змінюється лише розмір призначеної субсидії.

 

 

Коли необхідно звертатися за продовженням субсидії?

 

За продовженням субсидії звертатися також не потрібно, так як вона призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням і після закінчення терміну її отримання управління праці та соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період без особистого звернення. Зверненння необхідне тільки якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, не перевищує обов’язкового відсотка платежу протягом двох сезонів підряд.

 

Чи можливо призначити субсидію на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з наявною відміткою міграційної служби про реєстрацію місця проживання?

 

Субсидія може бути призначена за наявності реєстрації місця проживання або на підставі договору найму (оренди) житла. Тобто субсидія може бути призначена особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла.

 

Однак, відповідно до положень Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація місця перебування дозволить розглянути питання щодо призначення житлової субсидії згідно з діючим порядком.

 

Автор: Руслана Горгола
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх