Німа енергоефективність: Малецький заборонив підлеглому коментувати, як йдуть ремонти у зачинених дитсадках

28.09.2021, 16:33 Переглядів: 5 442 Коментарів: 10

 

Звіту директора КМЕК Вадима Качана на сесії депутати також не почули — лише отримали папірець

 
На сесії Кременчуцької міської ради 28 вересня депутатка Лариса Гориславець виступила із депутатським запитом, який стосується термомодернізації у 11 зачинених дитсадках. Запит мав назву «Про оприлюднення інформації щодо проєкту енергоефективності за кошти ЄБРР та прозорого і систематичного звітування перед депутатами і громадою про перебіг проєкту».
 

Зокрема, Лариса Гориславець просила надати роз'яснення щодо ходу проєкту (зокрема, щодо термінів виконання робіт по кожному об'єкту) а також документи:

  • які підтверджують перерахунок коштів генеральному підряднику;
  • договори між замовником робіт — КП «Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія» (КМЕК) та ЄБРР;
  • договори між КМЕК та генеральним підрядником — ТОВ КП «ММС «Арт-Проже» та інші документи.

Повний текст запиту можна завантажити тут:

28_09_21_zapit_gorislavec_.doc [25,5 Kb] (cкачиваний: 11)  

Як мер заборонив підлеглому відкривати рота

 

Мер Кременчука Віталій Малецький попросив підтримати запит, але з обумовкою, що вся інформація, яка повинна міститися у відкритих джерелах щодо цього проєкту, оприлюднена.

- Обтяжувати додатковими звітами переможців тендеру ми не можемо, - заявив він, пославшись на те, що це (нібито) буде порушенням процедур ЄБРР.

Коментуючи ситуацію із зачиненими дитсадками, Віталій Малецький вже не вперше поклав провину за це на підрядників. За його словами, вікна вставлені неякісно (тому й не підписані акти виконаних робіт), а будівельники «приїхали, щоб більше заробити».

Лариса Гориславець запропонувала послухати одного з будівельників прямо на сесії — зв'язатися з нам вайбером. Та мер Малецький цю пропозицію відкинув. Як відкинув і пропозицію послухати на сесії доповідь директора КМЕК Вадима Качана — це пропонували депутати Гориславець, Плескун, Лазоренко. Депутатка Гориславець нагадала, що відповідне протокольне доручення давала бюджетна комісія (її очолює Олександр Плескун).

Олександр Плескун заявив: договір щодо термомодернізації виконується неякісно. Та нагадав, що міський бюджет два роки ніс додаткові витрати, пов'язані з несвоєчасним використанням кредиту від ЄБРР. Він наполягав на доповіді керівника КМЕК.

Натомість міський голова Віталій Малецький був категорично проти того, щоб Вадим Качан особисто доповідав депутатам. І повідомив, що бюджетна комісія просила інформацію: от КМЕК і надало її в письмовому вигляді. Мовляв — усі депутати можуть взяти цю інформацію та ознайомитися.

При цьому мер додав, звертаючись до директора КМЕК Вадима Качана:

- Вадим присутній в залі, він готовий коментувати. Але я вас дуже прошу, Вадим, навчіться діловодству, перш за все, і не роздавайте наліво-направо коментарів. Тому що все, що ви скажете, буде використано проти вас... Всі відповіді колегам-журналістам — лише в письмовому вигляді, виключно. Тому що ви там наговорите, потім отакий матеріал — я читаю, за голову хватаюсь... Треба обмежувати себе.

Де гроші? Депутати вимагають звіту

Лариса Гориславець нагадала меру, що закон про інформацію передбачає (у тому числі) усні коментарі.

- Отже, колеги-депутати, ви бачите, яке ставлення керівника енергосервісної компанії до вимог депутатів і до бажання чути відповіді, а не слухати плітки і чутки, які ходять навколо цього проєкту енергозбереження. Бажання діалогу немає. І я хочу сказати останнє щодо цього проєкту. У цій залі мене та мою організацію (ГО «Європейський клуб» - ред.) називали грантоїдами. Так от я хочу сказати, що ми зараз можемо спостерігати за процесами, які (ну, нема в нас доказів) — поза нашими спинами називаються «грантокрадство», «грантокради». І ми не знаємо, куди пішли гроші!

Мер попросив «підбирати лексику» - натомість головні питання про те, куди ж саме пішли гроші та коли роботи будуть виконані — під час сесії так і залишилися без відповіді. 

Запит Гориславець колеги підтримали. Голова бюджетної комісії Олександр Плескун наполягає на тому, щоб керівник КМЕК окремо прозвітував на засіданні бюджетної комісії. Виявили бажання приєднатися до цього засідання комісія з питань освіти і фракція «Рідне місто». На бік мера під час цієї дискусії щодо звіту став керівник юридичного департаменту виконкому та депутат міськради Валерій Мірошниченко. Він нагадав про регламент та процедуру звітування на сесії керівника КП...

Від редакції: спостерігаючи за ходом сесій міськради, ми бачили й інші приклади: коли мер просив керівників КП дати пояснення під час сесії  — і вони такі пояснення давали. Та не в цьому випадку, коли діалогу та публічних пояснень про перспективи ремонтів у 11 зачинених дитсадках чомусь не бажає міський голова. І власноруч провалює комунікацію з громадою — слідом за проваленими термінами утеплення дитсадків. При тому що громаді повертати кредит ЄБРР 13 років. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

0
28 вересня 2021 17:36

Что там комментировать? Работы никак не идут. Может успели организовать только парочку фирм-однодневок под это пилилово, потому нигде и не успевают


30 0
228
28 вересня 2021 18:23

Малецкий "оседлал" термодернизационный поток уже несколько лет как. Деньги гос. и обл. бюджеты перечилсяют в полном объёме - а у него их никогда нет , если ты "не свой". Без его ведома вы не получите ни компенсаций, ни разрешений и т.д. 

Поэтому они и ставят палки в колеса созданию и нормальной работе НАБУ, так как любой амбициозный детектив поимает этого бездаря или его приспешников с поличным. 


28 0
423
28 вересня 2021 22:27

"Голубой воришка "(12 стульев).


15 0
680
29 вересня 2021 12:50

Люстрировать этого мера нужно в мусорный бак


11 0
19
29 вересня 2021 12:51

Судя по всему он упивается от собственной безнаказанности.


8 0
0
29 вересня 2021 19:40

Цитата: River_dnipro

Судя по всему он упивается от собственной безнаказанности.

Є таке гарне українське прислів"я: "Бере, бере вовк вівці, та прийде час і візьмуть вовка".

Лєгітімний також золоті батони складав, та драпав з України яж п"ятки виблискували.


6 1
423
29 вересня 2021 20:06

Цитата: River_dnipro
он упивается от собственной безнаказанности.
прокуратура спить ,поліція спить .В нормальних країнах такий "мер" був би (ех мрії) за гратами ,або під слідством за розтрату.Депутати кишенькові ,які закони ? скрізь відкати .Сумно ...за таке життя...


7 0
767
30 вересня 2021 10:34

>>Люстрировать этого мера нужно в мусорный бак
Лучше в канализационный люк, где ему самое место.


4 0
0
30 вересня 2021 12:50

Цитата: Solenoid

>>Люстрировать этого мера нужно в мусорный бак
Лучше в канализационный люк, где ему самое место.

Юра поставить наступну говорящую сорочку і цикл повториться.


4 0
4 363
1
30 вересня 2021 15:10

"В этом отношении мой ответ таков: я считаю, что ситуация в докладчик-аудитор ЕС Парт

коррупция в Украине несравнима с какими-либо странами ЕС. Лучшим показателем этого является связь между экономическим развитием - ВВП на душу населения и индексом коррупции - если вы положите эти два показателя вместе - Украина и ВВП на душу населения - может быть, я ошибаюсь – это около $5 тысяч в год, в Польше – $18 тысяч, в Эстонии – $23 тысячи. А ведь все мы начали в 1992 году с одной и той же стартовой точки. Это – результат влияния коррупции. Я думаю, что Украина уникальна. Если вы посмотрите на данные, то эта страна должна быть очень богатой, но эта небольшая группа людей стала настолько богатой, что они смогли взять в заложники всю страну. с точки зрения ЕС, у нас есть серьезные сомнения в том, насколько эффективным является результат вложений ЕС в наращивание потенциала украинских институтов

8 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх