Нападник ХК «Кременчук» Гліб Кривошапкін приносить перемогу збірній на Чемпіонаті світу

16.04.2018, 16:31 Переглядів: 3 333

«Ми повірили в свої сили і довели, що гідні перемоги», - Гліб Кривошапкін

Нападник хокейного клубу «Кременчук» Гліб Кривошапкін відзначився дублем у матчі юніорського чемпіонату світу-2018 Україна - Австрія (5:3). Друга шайба форварда кременчужан стала вирішальною в драматичному поєдинку, про це повідомляє прес-служба клубу.


 


Зустріч українські юніори почали дуже активно і вже на 10 хвилині матчу змогли реалізувати чисельну перевагу своєї команди - Дмитро Даниленко точним кидком пробив голкіпера австрійців, відкривши рахунок в поєдинку. Однак, під кінець першого періоду австрійській збірній вдалося зрівняти і на перерву команди пішли за рівного рахунку.


По ходу другої двадцятихвилинки команди обмінювалися взаємними небезпечними випадами у воріт супротивника і це дало свої плоди - спочатку австрійці змогли вийти вперед, а потім Гліб Кривошапкін зрівняв цифри на табло. Але на 30-й хвилині матчу австрійці відправили у ворота Артура Огаджанян ще одну шайбу, заволодівши таким чином мінімальною перевагою в рахунку 3:2.


У третьому періоді «юніорка» активізувалася в атаці, що дозволило українській команді U-18 спочатку зрівняти рахунок, завдяки майстерній грі на оббиванні Фелікса Морозова, а потім точні кидки Гліба Кривошапкіна й Артем Матейченка принесли українцям першу перемогу на чемпіонаті.


Таким чином, українські юніори здобули свою першу перемогу на домашньому чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В. Кращим гравцем у складі українців визнали форварда «Кременчука» Гліба Крівшапкіна, який записав дубль собі актив.


Австрія U18 - Україна U18 3:5 (1:1; 2:1; 0:3)

Шайби: 0:1 Даниленко (Халін, Морозов - більш.), 9:20. 1:1 Кандемір (Россі, Кляйсс), 16:42. 2:1 Лінднер (Баумгартнер), 20:40. 2:2 Кривошапкін (Пересунько), 21:51. 3:2 Россі (Баумгартнер - більш.), 30:23. 3:3 Морозов (Халін, Бабчук), 56:02. 3:4 Кривошапкін (Кругляков), 56:46. 3:5 Матейченко - порожні ворота.

Україна U18: Оганджанян; Логачов - Кругляков, Бабчук - Васильєв, Будько - Грицюк, Євтухов; Матейченко - Кривошапкин - Пересунько; Морозов - Даниленко - Халін, Cадовіков - Дуюн - Середницький, Сиротенко - Целогородцев - Сиротенко - Іващенко, Ланин.


Автор дубля у ворота збірної Австрії Гліб Кривошапкін прокоментував перемогу збірної України (U-18) у другому матчі на юніорському ЧС-2018 в Дивізіоні IB, який проходить в Києві:


- Все вийшло дуже несподівано. Особливо другий гол - зловили кураж. І шайба на кшталт так скакала... Але нічого, вийшло зупинити її, кинув, забив. Перемога. Здорово. Дуже приємно виграти вдома перед своїми вболівальниками.


Тренер сказав: «Хлопці, ви можете. Ви повинні, я в вас вірю. Країна в вас вірить. Повірте самі в себе». Ми повірили в свої сили, довели, що ми можемо грати в хокей і гідні перемоги.


У мене дуже сильна мотивація і величезне бажання грати. Представляти честь своєї країни, відстоювати її. Це дуже сильна мотивація для гри. Напевно тому такий кураж і такий результат. Я працював дуже багато для цього. Плюс дуже велика мотивація.


Поразка з Японією стала дуже образливою. Всі хлопці грали, старалися, боролися, билися. Але одна груба помилка - і пропустили. Цього вистачило, щоб програти. Але хлопці молодці, що не опустили руки, що грали далі.


 


За підсумками двох ігрових днів в Києві, поки без втрат йдуть дві збірні - все ще не пропускала шайби Угорщина і Японія. З першою командою збірної України грати вже в наступному турі, а другий наші хокеїсти поступилися в своєму першому матчі на чемпіонаті.


Власне збірна України знаходиться на третьому місці, витіснивши з трійки лідерів переможених Австрію.


Італія та Румунія, ігри з якими у «синьо-жовтих» ще попереду, поки очок не набирали і готуються до боротьби за виживання в Першому дивізіоні.

Турнірна таблиця

команда І О
1 Угорщина 2 6
2 Японія 2 6
3 Україна 2 3
4 Австрія 2 3
5 Італія  2 0
6 Румунія 2 0


У вівторок, 17 квітня, збірна України зіграє з Угорщиною.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх