Кіт у мішку: тендер на реконструкцію теплових мереж Раківки на 12,6 мільйонів не відбувся

5.06.2019, 08:15 Переглядів: 2 904 Коментарів: 2

 

На конкурс подав пропозицію лише один учасник з нульовим статутним капіталом, більше охочих не знайшлося

Тендер на реконструкцію теплових мереж Раківки, оголошений КП «Теплоенерго» 2 травня цього року, не відбувся. Так, 3 червня торги були скасовані, оскільки надійшло менше двох пропозицій від потенційних учасників. Інформація про це та документи від одного потенційного учасника розміщені в системі електронних закупівель ProZorro.




Очікувана сума закупівлі складає 12 млн 577 тис грн. Сума пропозиції ПП «Будмонтажпроект-17» склала 12 млн 448 тис грн. Нагадаємо, раніше потенційні учасники закупівлі на етапі звернень за роз'ясненнями просили оприлюднити проект реконструкції теплових мереж з метою якісної підготовки пропозицій. Та отримали відмову: КП «Теплоенерго» послалося на якісь незрозумілі авторські права на проект. У результаті, як бачимо, закупівля провалена: ніхто, крім одного учасника не прийшов по «кота в мішку» - тобто не ризикнув давати пропозицію, не побачивши проекту.


4 травня КП «Теплоенерго» повторно оголосило тендер на реконструкцію теплових мереж Раківки. Аукціон призначений на 5 липня, тож сидіти й сидіти Раківці без гарячої води. І є ризик, що через реконструкцію мереж потім затягнеться й пуск тепла у мікрорайон.


Якщо тендер не відбудеться вдруге, за законом «Про публічні закупівлі» замовник має право провести закупівлю в одного замовника. Подивимося, хто ж претендент.


На 12 мільйонів претендує фірма зі статутним капіталом нуль

Конкурсну пропозицію подало лише одне підприємство — ПП «Будмонтажпроект-17» зі статутним капіталом 0 гривень, директором та засновником якого є Сергій Галата, відомий у політичних колах як екс-керівник кременчуцьких свободівців.


Відомий він й епопеєю тривалого демонтажу пам'ятника Леніну на площі Перемоги. 



За даними аналітичної системи YouControl, яка використовує дані з відкритих державних реєстрів, фінансова виручка ПП «Будмонтажпроект-17» за три роки повністю залежна від державних закупівель, і сума освоєння бюджетних коштів юною фірмою віком 2 роки та 3 місяці з року в рік росте:

  • 1 млн 724 тис грн — такою на сьогодні є сума закупівель за 2019 рік, але закупівлі ще попереду;
  • 19 млн 612 тис грн — загальна сума закупівель за 2018 рік (тут і ремонти в кременчуцьких школах, і будівництво вбиральні, і поліпшення благоустрою ставка у «Міському саду»;
  • 10 млн 314 тис грн — загальна сума закупівель за 2017 рік.

ПП «Будмонтажпроект-17» фігурує у кримінальному провадженні разом із іншими фірмами:

  • ТОВ «Легбудпроект», де засновником та керівником є теж Сергій Галата;
  • ПП «Будівельний дім «Будівництво», яким керує Олена Галата, дружина Сергія Галати.



З Єдиного державного реєстру судових рішень ми дізналися про суть справи, яку розслідує поліція з 2017 року. Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Слідчі просили доступ до документів.




З матеріалів ухвали суду від 7.02.19 року:


«Клопотання обґрунтоване тим, що згідно наявною оперативною інформацію, наданої працівниками УЗЕ в Полтавській області ДЗЕ Національної поліції України посадові особи Кременчуцької міської ради, а саме міський голова м. Кременчука з начальником управління житлово-комунального господарства Кременчуцької міської ради та ОСОБА_3 (який являється фактичним власником ПП «Будівельний дім «Будівництво», ТОВ «Легбудпроект», ПП «Будмонтажпроект-17»), проводить ремонтно-будівельні роботи за бюджетні кошти на території м. Кременчука, розробили злочинну схему по отриманню неправомірної вигоди та розкраданню бюджетних грошових коштів».


Йдеться про роботи з укладання плитки, яке проводило ТОВ «Легбудпроект». Замовником робіт виступало комунально-виробниче підприємство «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва». Слідство, посилаючись на результати планової фінансової ревізії, вказує, що посадові особи вносили «недостовірні відомості до офіційних бухгалтерських документів, про нібито надані один одному послуги, поставлені товари та виконані роботи».


ТОВ «Легбудпроект» (зі статутним капіталом 0 гривень) наразі має податковий борг та не є учасником державних закупівель. Зате інші фірми Сергія Галати та його родини знову борються «самі з собою» за бюджетні замовлення.


До речі, ПП «Будмонтажпроект-17» має аж 18 видів діяльності. Широкий спектр видів діяльності може свідчити про ознаки фіктивності підприємства. У статуті підприємства перелік видів діяльності ще ширший: від різного виду будівельних робіт до торгівлі пальним, хімікатами, організацією розваг та перукарських послуг. 


І ось така фірма може отримати замовлення на 12 мільйонів, якщо повторно тендер не відбудеться. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
5 червня 2019 11:42

Посадить уркоганов!


2 0
118
5 червня 2019 12:00

А нельзя ли потенциальным участникам тендера подать в суд на это КП? Только за то что они не опубликовывают этот проект. Посоветоваться с юристами, подать официальный запрос, зарегистрировать его нужным образом (с датой, входящим/исходящим номером и т.п.).

Существуют на деньги горожан (КП Теплоэнерго) так еще и пытаются скрывать от них свои махинации!!!
А это уже беспредельная наглость - на контору (ПП «Будмонтажпроект-17») завели криминальное дело, а они опять хотят "поучаствовать" в тендере!

Похоже что "полиционеры" тоже в доле (с Галатой и мэром)...


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх