star archive bad ca calendar cat coms dislike down down2 fav fb gp info left like login love mail od pass rel reply right search set share sort_down sort_up top tw up views vk votes cross phone loc ya

Готуємо з газетою "Для дому і сім'ї": гострий соус із кабачків на зиму

3.08.2025, 08:01 Переглядів: 568

 

Складові:

2 кг кабачків

2 стручка гострого перцю чилі

1 головка часнику ( 5-7 зубчиків )

400 гр. томатної пасти

1 скл. цукру ( гранена )

2 ст. л. солі

150 мл олії

1 ч. л. оцтової есенції 70% або оцту 9% 7 ч. л.

  • Якщо кабачки магазинні, то шкірку краще очистити. Кабачки нарізаємо шматочками, щоб зручно було подрібнити їх на м’ясорубці.
  • З гострого перцю вичищаємо насіння. Але, якщо ви любитель “вогняних” соусів, то насіння можна і залишити.
  • Кабачки пропускаємо через м’ясорубку і розміщуємо в каструлі, в якій і будемо готувати соус. Краще брати каструлю з товстим дном.
  • Кабачкову масу кип’ятимо під кришкою хвилин 30-40. Пару разів перемішуємо. Але вона не пригорає, просто міняємо верх з низом для рівномірного проварювання.
  • Перець і часник подрібнюємо. Томатну пасту, перець, часник, сіль і цукор додаємо до кабачкової маси. Перемішуємо до однорідності, доводимо до кипіння, вливаємо оцтову есенцію.
  • Розливаємо соус в стерильні банки або пляшки, закручуємо прокипяченими кришками і укутуємо до повного охолодження.
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 6 лютого 2025)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх