Готуємо з газетою «Для дому і сім'ї»: грецький пиріг
30.07.2025, 07:00
Переглядів: 671
Складові:
кабачки — 500 г;
цибуля ріпчаста — 2 шт.;
сир на вибір (сулугуні, бринза, моцарела) — 150 г;
рідкий йогурт — 125 мл;
соняшникова олія — 50 мл;
борошно — 75 г;
яйця — 3 шт.;
розпушувач — 1 ч. л.;
орегано — 1 ст. л.;
петрушка — 1 пучок;
сіль — 0,5 ч. л.
- Нарізаємо маленьким кубиком кабачок, ріжемо цибулю півкільцями, шаткуємо дрібно орегано.
- Обсмажуємо овочі на сильному вогні 10 хвилин. Через п’ять хвилин смаження можна посолити овочі, через дві хвилини посипаємо орегано, перемішуємо.
- Поки овочева суміш остуджується, потрібно приготувати тісто. У мисці з’єднуємо яйця з йогуртом, висипаємо борошно та розпушувач.
- Замішуємо кілька хвилин однорідне тісто, в яке викладаємо кабачкову суміш. Нарізаємо невеликим кубиком сир, викладаємо в тісто з кабачками.
- Шинкуємо дрібно петрушку, висипаємо в миску з тістом, сиром та кабачками.
- Викладаємо тісто у форму для випікання, вирівнюємо його по поверхні.
- Зверху можна посипати солодкою паприкою.
- Випікаємо грецький пиріг при 180 градусах у духовці 40 хвилин.
- Виходить ситний незвичайний пиріг із кабачків.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.