«Малюйте сніг, і він обов’язково випаде!»

9.01.2009, 23:55 Переглядів: 2 025
У міській художній галереї відкрилася нова виставка.
Крім живопису на виставці представлені роботи, виконані й у такому дивному жанрі. Фахівці вже визнали їх перспективними.

Напередодні Нового року, 30 грудня, у Кременчуцькій міській художній галереї відбулося відкриття художньої виставки «Святкові пейзажі та натюрморти».

Відвідувачів було небагато – у всіх на умі вже олів’є та холодець, а зовсім не зимові пейзажі та фруктові натюрморти. На урочисте відкриття прийшли лише ті, хто так чи інакше причетні до мистецтва, та преса.

– Давайте подивимось одне одному в очі та проведемо відкриття у тісному колі, – жартували працівники галереї, запрошуючи присутніх до урочистої частини.

Виставка «Святкові пейзажі та натюрморти» розмістилася в одному із залів галереї. На ній представлено 57 робіт різних авторів, із яких три – цілковито новий жанр мистецтва, який досі у галереї представлений не був. Ці роботи являють собою гармонійне поєднання чеканки та кування. Мистецтвознавець Олександр Анісімов відзначив, що нові роботи заслуговують на увагу.

– Дивлячись на ці три роботи, важко сказати, що це, – сказав він. – Однак приємно, що це є. Авторам так тримати. Порадували також нові художники, добре виглядають. Ось акварелі з’явились, чого раніше не було. Ну і «стовпи» наші представлені: і на цих стінах, і стоять тут у залі.

Від імені «стовпів» виступив відомий кременчуцький художник Олександр Черепанов. Він привітав усіх із Новим роком, із відкриттям виставки та побажав, щоб не дивлячись на усі труднощі життя митці продовжували радувати шанувальників прекрасного новими творами.

На виставці знайшлося місце й юним обдаруванням: тут представлені роботи вихованців художньої школи. Усі присутні відзначили, що дитячі малюнки дуже цікаві та дійсно новорічні.

– Коли ми малювали ці картини, снігу ще не було, – розповіла директор Кременчуцької дитячої художньої школи Тетяна Шуляк. – Але я казала дітям: малюйте сніг, і він обов’язково випаде. Так і сталося.

Святкова виставка працюватиме до 31 січня у виставковій залі за адресою вул. Коцюбинського, 4.

На виставці «Святкові пейзажі та натюрморти» представлено 57 робіт різних авторів. Серед них – чудові зимові пейзажі, натюрморти, акварелі, чеканки тощо.



 
Автор: editor
Теги: виставка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх