На Полтавщині за вихідні поліція склала два десятки протоколів на п'яних водіїв 

3.05.2021, 14:31 Переглядів: 2 152

 

Їх ловили ледь не у кожному районі

На Полтавщині за вихідні поліція склала два десятки протоколів на п'яних водіїв, повідомляє пресслужба поліції.


Факти керування у стані алкогольного сп’яніння у святкові дні травня фіксували у більшості районів області. Відносно водіїв працівники секторів реагування патрульної поліції склали протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Нагадаємо, що з 17 березня за керування автомобілем напідпитку вперше суд може призначити 17 тисяч гривень штрафу та позбавити права керування на 1 рік.


Якщо протягом року автомобіліста вдруге притягнуть до адмінвідповідальності, за скоєне йому доведеться заплатити вже 34 тисячі гривень та забути про кермо на 3 роки (адже суд позбавить права керування). Окрім того, є вірогідність, що транспортний засіб можуть за рішенням суду оплатно вилучити – реалізувати на аукціоні, а отримані кошти повернути власнику.


Якщо водій втретє порушить Закон і керуватиме автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, штраф зросте до 51 тисячі гривень. Строк позбавлення права керування збільшиться до 10 років, а сам транспортний засіб конфіскують. Але цього разу вже безоплатно.


Слід зазначити, що ч. 2 та 3 ст. 130 КУпАП зі змінами передбачає альтернативу штрафним санаціям – адміністративний арешт, який суд може призначити з урахуванням майнового стану порушника. До 10 діб – за друге таке правопорушення, до 15 діб – якщо водій вже двічі потрапляв у «поле зору» правоохоронців.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх