Два з половиною роки у Кременчуцькій колонії №69 ув'язненим, хворим на туберкульоз, не робили флюорографію ...

31.10.2018, 12:44 Переглядів: 3 872

 

...флюорограф зламався

Два з половиною роки у Кременчуцькій колонії №69 ув'язненим, хворим на туберкульоз, не робили флюорографію. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Полтавській області. 


Під час перевірки медичні працівники не надали для ознайомлення ліцензію на право зайняття медичною практикою та свідоцтво про акредитацію. В амбулаторно-профілактичному відділенні установи в нічний час доби відсутній черговий медичний працівник, що зумовлює відсутність належного медичного нагляду за засудженими.


Також, як виявилося, з квітня 2016 року не працює флюорографічне обладнання. Таким чином, усупереч вимогам Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз», рентгенологічне дослідження засудженим не проводили більше двох років. 


Прокуратурою внесено вказівку керівнику Філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Полтавській області про негайне вжиття заходів до усунення виявлених порушень у діяльності медичної частини державної установи «Кременчуцька виправна колонія № 69», а також причин та умов, що їм сприяли. З метою поновлення прав засуджених прокуратурою області організовано та проведено флюорографічне обстеження 203 осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі. - Повідомляють у прокуратурі»
 



Автор: Юлия Волынская Джерело фото: прокуратура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх