Трьох кременчуцьких героїв посмертно нагородили орденом "За мужність"

18.01.2016, 08:33 Переглядів: 3 282

Президент відзначив державними нагородами посмертно 118 військових, серед яких кременчужани 

До річниці боїв за Донецький аеропорт президент Петро Порошенко посмертно нагородив 118 воїнів Збройних Сил України, які загинули захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Серед нагороджених посмертно захисники Донецького аеропорту, а також троє кременчужан Антон Кирилов, Олег Кукса та Юрій Дудка.

 

Трьох кременчуцьких героїв посмертно нагородили орденом "За мужність"

 

Юрій Дудка 1980 року народження. Не чекаючи повістки він пішов у військкомат, звідти був направлений в селище Черкаське Дніпропетровської області, де підписав контракт. У складі 93-ї механізованої бригади відправився в зону військового конфлікту.

Під Іловайськом потрапив в оточення. Останній раз Юрій виходив на зв'язок 28 серпня 2014, 29 серпня бійці проривалися через Іловайський котел, в селі Красносільське він брав участь у своєму останньому бою. Значився в списках безвісти зниклих. Юрія ідентифікували по ДНК у 2015 році. Поховали Юрія у селі Хоминці Сумської області, Роменського району (там живуть його батьки) біля його молодшого брата, який також загинув на війні.

Юрій Дудка працював на Кременчуцькому сталеливарному і на вагонобудівному заводах.

 

 

 

Антон Кирилов 1994 року народження. Наймолодший Герой з Кременчука народився в селі Піщане Кременчуцького району. 27 березня 2014 прийняв присягу і підписав контракт з 93-ю механізованою бригадою (Дніпропетровськ). Мріяв вступити до військового училища, стати офіцером. У зоні антитерористичної операції був двічі. У липні 2014 був на кордоні Луганської області з Росією. Бойове завдання - не допустити прориву ворога з території Росії.

З 19 серпня 2014 був у Іловайську в екіпажі БМП-369. 25 серпня екіпаж БМП прийняв бій під Іловайськом, прикривав саперів. В останній раз виходив на зв'язок 27 серпня 2014 року. За інформацією мами бійця, востаннє свідки бачили сина 29 серпня перед виходом "Зеленим коридором". Довго числився у списках зниклих безвісти. У 2015 році Антона ідентифікували. Похований Антон 29 квітня 2015 року на Свіштовському кладовищі.

 

 

 

Олег Кукса 1970 року народження. Був мобілізований 18 березня 2015 в смт Десна Чернігівської області. Проходив службу в 54-й окремій механізованій бригаді. Вранці 10 вересня загинув на блокпосту за селом Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Він і ще п'ятеро бійців підірвалися на розтяжці, встановленої терористами. Один боєць загинув одразу. П'ятьох, серед яких був і кременчужанин Олег Кукса, доставили в лікарню Артемівська. Лікарям не вдалося врятувати Олега - від отриманих травм боєць помер. 

 

Раніше президент посмертно нагородив 17 кременчужан орденом "Богдана Хмельницького" та орденом "За мужність". Серед останніх нагороджених Олексій Борищак та Станіслав Душа.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх