Прощання з Героєм Юрієм Дудкою (доповнено)

10.04.2015, 13:30 Переглядів: 9 602

Прощання з Героєм Юрієм Дудкою

10 квітня кременчужани на площі Незалежності прощалися із загиблим земляком

10 квітня на площі Незалежності близько 1000 кременчужан прощалися з 34-річним Юрієм Дудкою, бійцем 93-ї окремої механізованої бригади, який загинув в серпні минулого року.

 

Спочатку Юрій був похований у Дніпропетровську на Алеї Героїв. Ідентифікувати його вдалося нещодавно. Близькі вирішили перепоховати Юрія поруч з молодшим братом Володимиром, який після артилерійського обстрілу 3 вересня біля Старобільського загинув від отриманих ран та опіків.

 

Прощання з Героєм Юрієм Дудкою

 

Народився Юрій Дудка 1980 року в с. Хоминці Роменського району Сумської області. 

1999 року здобув професію машиніста автомобільного крану.

Після служби в армії працював у службі державної охорони.

З 2001 року працював у Кременчуці на сталеливарному заводі водієм, а

з 2013 року на Крюківському вагонобудівному заводі водієм автокрану.

 

З початком військової агресії звернувся до кременчуцького військкомату з бажанням захищати Україну, звідти був направлений в селище Черкаське Дніпропетровської області, де підписав контракт і в складі 93-ї механізованої бригади відправився в зону бойових дій.

 

З серпня 2014 року охороняли селище Грабське під Іловайськом. 29 серпня бійці проривалися через Іловайський котел, в селі Червоносельське Донецької області він брав участь у своєму останньому бою.

 

Попрощатися з Героєм прийшли рідні, бойові побратими, студенти та учні Кременчука, а також представники влади.

 

- 29 серпня потрапили в Іловайський котел, коли пройшов обстріл колони, Юра з бойовим побратимом пішли міняти пробите колесо, після цього я більше його не бачив, - розповів бойовий побратим Сергій.

 

Як розповідають бойові побратими та директор Крюківського вагонобудівного заводу Герман Герцен, Юрій завжди посміхався, був добрим, справедливим, для друзів віддавав останнє. У Юрія залишилося дві доньки, яких він дуже любив.

 

Близько 20 машин автоколоною провели Юрія Дудку до кордону Кременчука, а далі тіло повезли до рідного села Хоминці Сумської області, де поховають поруч з братом Володимиром поруч на батьківській землі, яку вони захищали з честю.

 

Як раніше писав "ТелеграфЪ", напередодні 9 квітня у Кременчук привезли тіло кременчужанина Юрія Дудки. Десятки машин з національною символікою зустрічали бійця і супроводжували його до Першої міськлікарні. Коли колона проїжджала Раківкою, виходили люди з прапорами, кричали "Слава Україні" і "Герої не вмирають!", деякі не стримували сліз, бабусі стояли на колінах і плакали.

 

Нагадаємо, що кременчужанини Олексій Борищак та Олексій Древаль також бійці 93-ї механізованої бригади, загинули в Іловайському котлі в серпні минулого року.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх