Чи буде кременчужанам донарахована субсидія за опалення за жовтень?

20.11.2016, 16:07 Переглядів: 4 364

Чи буде кременчужанам донарахована субсидія за опалення за жовтень?

У жовтні споживачам скоригували тариф на опалення й виставили додаткові рахунки. Чи буде на цю суму донарахована субсидія і коли? Про це запитують читачі "Телеграфа", які змушені на даний час заплатити додаткові суми з власної кишені

Дійсно, у жовтні абонентам “Полтаваобленерго” скоригували оплату, застосувавши коефіцієнт 1,4 через різницю між фактичною температурою зовнішнього повітря та нормативною. (Наскільки коректно були виставлені ці рахунки — окрема тема). Рахунки за опалення за жовтень виставлені за фактичним тарифом 42,45 грн/кв м пропорційно до кількості днів, за які надавалася послуга. Але розрахунок субсидій на опалення проводився на тариф 30,32 грн/кв м, затверджений Національною комісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики на компослуг (НКРЕКП).

 

- Усе буде відшкодовано за рахунок субсидії, але не «місяць у місяць». За нормативними документами, ми робимо перерахунок наприкінці опалювального сезону, і тоді кошти повернуться на особовий рахунок абонента. Додаткові суми за жовтень доведеться заплатити. Але зазначу, що в наступних місяцях коефіцієнт може бути нижчим за одиницю, і люди, навпаки, отримають суми субсидій більші, ніж нарахована оплата за опалення. Тобто, можливо, в подальшому додаткова сума “перекриється” ще до завершення опалювального сезону. Але, можливо, і навпаки, якщо зима буде холодною, - каже Лідія Глоба, начальник управління соцзахисту населення Автозаводського району.

 

Таким чином, після перерахунку використати всю належну йому субсидію за опалення споживач зможе лише в наступному опалювальному сезоні. Варто знати, що не використана сума субсидії переходить на оплату послуг за наступний період.

 

Прикрість із додатковою оплатою за опалення в жовтні виникла лише в абонентів “Полтаваобленерго”. Абонентам КП “Теплоенерго” перерахунок за жовтень на фактичну температуру повітря зроблять у листопаді, у грудні — за листопад і так далі кожного місяця - за попередній. Тобто проблема “додаткових сум”, які будуть погашені за рахунок субсидії наприкінці опалювального сезону, може виникнути в абонентів “Теплоенерго” із листопада.

 

Нагадаємо, у мерії підготували звернення до уряду з приводу завищених рахунків на тепло, яке депутати мають затвердити на сесії міськради. В одному з пунктів міститься прохання до уряду змінити систему розрахунків між виконавцями послуг опалення та споживачами: виставляти суми скоригованої оплати наприкінці опалювального сезону (разом з субсидією).

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх