Кременчуцькі депутати звернуться до уряду щодо завищених тарифів на опалення

17.11.2016, 12:01 Переглядів: 3 186

Відповідний проект рішення підготовлений на сесію Кременчуцької міської ради

На сесію міської ради, яка відбудеться 29 листопада, підготовлений проект рішення про звернення до Кабміну з приводу тарифів на опалення. У звернені сказано про те, що в місті послуги з опалення надають два підприємства – КП «Теплоенерго» та «Полтаваобленерго». Цитуємо:

 

«З невідомих причин в розрахунках за надані населенню послуги з опалення житлових будинків, не обладнаних приладами обліку, у жовтні місяці цими підприємствами були застосовані різні коригуючі температурні коефіцієнти. До затверджених НКРЕКП тарифів були застосовані коригуючі коефіцієнти з боку КП «Теплоенерго» 1,055, з боку ПАТ «Полатваобленерго» 1,400634. Це призвело до відчутного зростання вартості послуг з централізованого опалення одного з теплопостачальних підприємств аж на 40% та виникнення значної різниці в тарифах за опалення одного квадратного метра житлової площі в межах одного міста з однаковими кліматичними умовами в усіх його частинах.»

 

Між тим, про «невідомі причини» цілком відомі, бо «ТелеграфЪ» про них уже писав - це різний підхід підприємств до формування тарифів: як з’ясувалося, при їх обчислені два підприємства враховували різні нормативні температури зовнішнього повітря (ніби Крюків та Молодіжний знаходяться у різних кліматичних зонах). Тож, з нашої токи зору, про цей факт було б доцільно вказати у зверненні до уряду, щоб там знали, на що звернути увагу.

 

 

У зверненні міськради два прохання до уряду:

 

1. Зобов`язати НКРЕКП врегулювати питання тарифоутворення на послуги з централізованого опалення житлових будинків у Кременчуці, а саме: забезпечити застосування прозорого, чіткого, обґрунтованого та єдиного підходу при розрахунку теплопостачальними підприємствами коефіцієнту, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону, в межах одного населеного пункту.

 

2. Внести зміни до нормативних документів, які б передбачали можливість оплати споживачами послуг з теплопостачання відповідно до затвердженого тарифу протягом опалювального сезону з перерахунком  вартості фактично наданих послуг по завершенню опалювального сезону. 

 

Пояснимо: у п. 2 йдеться про зручності для отримувачів субсидій: річ у тім, що вони розраховані на затверджені тарифи – 30,32 грн за кв м для «Полтаваобленерго» і 31,11 грн за кв м. А перерахунок субсидій (і відшкодування тарифу, якщо він після коригування перевищує розрахунковий) відбувається лише по завершенні опалювального сезону. Таким чином, у жовтні люди змушені викладати чималі суми з власних кишень, які повернуться на рахунки лише  у квітні-травні. І ці віртуальні гроші люди зможуть використати лише наприкінці опалювального сезону.

 

Нагадаємо, 12 листопада кременчужани вийшли на мітинг проти високих тарифів. Одна з їхніх вимог до міської влади – звернутися до уряду з приводу високих тарифів на опалення. Також мер звернувся до Антимонопольного комітету з проханням перевірити тарифи "Полтаваобленерго" - прес-служба мерії повідомила, що лист пішов до адресата.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх