Гройсман обіцяє «жорстко карати» всіх…

17.11.2016, 10:23 Переглядів: 6 819

Гройсман обіцяє «жорстко карати» всіх…

Йдеться про надавачів комунальних послуг, які необґрунтовано завищують комунальні рахунки

Учора, 16 листопада, на засіданні КМУ прем'єр-міністр України Володимир Гройсман попередив надавачів житлово-комунальних послуг, що уряд  буде жорстко карати за необґрунтоване завищення цін у платіжках для громадян. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

 

Причиною заяви послугувало те, що багатьом киянам надійшли «захмарні» платіжки за опалення. Прем'єр-міністр Гройсман доручив віце-прем'єру Володимиру Кістіону розібратися із ситуацією.

 

Гройсман заявив, що завищені рахунки «начебто помилка, але якась вона дуже дивна ця помилка». Він назвав цифри у платіжках киян «абсолютно нереальними» і заявив, що «дехто намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію». Про «розхитування ситуації» він згадав двічі.

 

«Я би просив, щоби таких помилок з боку надавачів послуг – обленерго, теплоенерго, водоканалів – відносно українських громадян не було. Я вважаю, що треба принести вибачення, з одного боку, а з іншого боку, я попереджаю, що якщо ми будемо бачити, що десь в регіонах такі речі відбуваються, ми будемо дуже жорстко карати штрафними санкціями за ці речі. Я думаю, що тут може бути і питання кримінальної відповідальності за виставлення рахунків за неадекватними цінами. Я попереджаю всіх, що з цим не потрібно гратися і дразнити людей», - цитує прем’єра його прес-служба.

 

Заяви прем’єра мають яскраво виражений політичний характер.  А про причини помилки не було сказано ні слова. Також, судячи з промови прем’єра, він ще навіть не в курсі, що в регіонах з платіжками уже відбувається те саме, що в Києві.

 

 

Причина ж завищених рахунків, за нашою версією, одна й та сама: застосування методики коригування тарифів залежно від температури зовнішнього повітря. Про те, як методика у Кременчуці дивним чином спрацювала на користь «Полтавоблненерго», і чому так сталося, писав «ТелеграфЪ». Ми виявили дуже дивні речі: виявляється, кременчужани – абоненти «Полтаваобленерго» і КП «Теплоенерго» – живуть у різних кліматичних умовах! Принаймні так сформовані тарифи на теплову енергію.

 

 

І якщо уряд, дійсно, хоче ґрунтовно підійти до питання тарифоутворення, слід буде перевірити на адекватність усі теплові тарифи в регіонах. І поставити питання державному регулятору – НКРЕКП: як він усе допустив можливість маніпуляції температурами, затверджуючи тарифи?

 

Зазначимо, що одну свою тарифну обіцянку прем’єр Гройсман і досі не виконав. Так, 21 липня під час зустрічі прем’єра з регіональними ЗМІ «ТелеграфЪ» поставив йому запитання: платить чи не платити борг за газ по додаткових рахунках, який «Кременчукгаз» нарахував абонентам з травня 2015 року? Нагадаємо, були донараховані суми за нормою газу 6 кубометрів через те, що суд скасував попередню постанову, де норма газу була визначена як 3 куба на людину.

 

 

Пан Гройсман сказав, що газопостачальні підприємства не мали жодних підства нараховувати додаткові суми, і уряд це доведе. З того часу минуло чотири місяці, але у платіжках кременчужан, які понадіялися до прем’єра і не заплатили, і досі «висять» борги за газ.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: kmu.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх