«Місто приємних спогадів»: до Кременчука завітав гурт «Лісапетний батальйон»

24.03.2023, 11:01 Переглядів: 3 868

 

Що розповіла журналістам Наталя Фаліон, засновниця гурту «Лісапетний батальйон» 

Вчора, 23 березня, до Кременчука завітав співочий гурт «Лісапетний батальйон» з концертною програмою «Лісапетом, наче танком». Гурт зібрав повний зал, всі сміялись з жартів Наталі та із захопленням аплодували, слухаючи пісні. Перед концертом засновниця гурту Наталя Фаліон поспілкувалась із журналістами та відповіла на купу цікавих питань.

 

Перше, що помітили журналісти в артистки, це незвичайна вишиванка та поцікавились, з якого вона регіону. 

— Вишиванка із західної України, це Тернопільщина, це Борщівська вишиванка — чорна вишиванка. Тут є трошки червоного, а взагалі на Борщівщині є чисто чорні вишиванки — це вишиванки смутку. Коли в 1914 році галичанки відправляли своїх чоловіків на війну, вони почали вишивати чорні вишиванки. Мені цю вишиванку робила місцева майстриня, вона вже не одну вишиванку мені вишила, це моя улюблена вишиванка. Нині я вважаю, що це саме та вишиванка, яка потрібна, — розповіла Наталія Фаліон.

Також засновниця гурту розповіла, що після перемоги готова змінити чорну вишиванку на іншу.

— Готова, у мене є така руда, гарна, яскрава з квітками. У мене вишиванок дуже багато, під настрій. Маю близько 10 штук та всі крім однієї — ручної роботи. І не тільки у мене, у моїх дівчат теж вишиванки ручної роботи, навіть самі теж вишивали. У мене в колективі всі дівчата — майстрині на всі руки, — зазначила Наталя.

Всі знають, що Наталя Фаліон — затята господиня, тож поцікавились, чи садитиме вона щось на городі цьогоріч. 

— А як же. У мене вже там росте 6 грядок цибулі. Завжди садила дві, того року чотири, а в цьому вже 6. Я зрозуміла, що раніше я думала тільки про себе, а тепер я думаю про всю Україну. Весь час треба комусь допомогти, а треба, щоб було чим допомогти. Я так тішусь, коли заходжу у свою комору, а у мене пусті полиці, коли вони у мене ламались, з осені було дуже багато, але ми підтримували різних людей, і переселенців, і волонтерів, і до наших хлопців на передову дуже багато передавали консервації, і слава богу, з'їли тепер будем робити наступне, — розповіла Наталя.

До речі, нещодавно гурт «Лісапетний батальйон» придбав для військових старлінки.

Не забула засновниця гурту і про «нестерпний біль Кременчука» та розповіла, з чим у неї асоціюється наше місто та чому так любить його.

— У мене Кременчук асоціюється з Sadyba Musik, бо це концертна агенція, з якою я працюю, і це Ірина Миколаївна Коваленко, тут її отчина, вона тут все знає, завдяки цьому і ми тут вже все знаємо, тому що вона нам дійсно допомагала. Зимові свої кептарі шили саме тут, нам зшила їх майстриня і ми дуже щасливі. Кременчук — це завжди один і той самий готель «Дніпровські зорі», нині це біль, оскільки там розбомблений торговий центр. Перше, що ми зробили, це постояли-поплакали, подивились. Ми завжди гуляли по тому торговому центру. Кременчук — це гарний зал, гарний звук та гарний глядач. У мене тут є фанати, що дай боже всім таких фанатів. Кременчук для мене — місто приємних спогадів, праці, відпочинку та хороших друзів, — поділилась Наталя.

До речі, засновниця гурту «Лісапетний батальйон» не має особистого велосипеда, але дуже гарно їздить на велосипедах онуків.

— Я їжджу на велосипеді... Можу майстерклас навіть показати. Без руля можу їхати і як завгодно. У мене дома 6 велосипедів — 6 онуків і кожен має свій. Я прошу і не всі дають, але часом дозволяють. Свого не маю, але маю цілий гараж велосипедів, — розповіла Наталя Фаліон.

Також артистка розповіла, який велосипед хотіла б.

— Найдорожчий. Я не знаю якої марки й скільки коліс, але щоб він був такий крутий, щоб я як виїхала по селу, щоб всі сусіди й всі заздрісні люди просто поніміли, — з посмішкою розповіла співачка.

Хоч Наталя й не має велосипеда, але вже 12 років їздить за кермом автомобіля. Про це вона розповіла на сцені під час концерту. 

Також засновниця гурту розповіла, як проходить творчий процес без довготривалих сварок.

— Я кричу, тупаю ногами, я дуже вредна, але дуже швидко відходжу і як такої сварки не буває, бо то — сім'я. Дала зауваження, але ніхто не ображається. У нас матріархат, диктатура скажемо так. Мама сказала — всі зробили, — зазначила Наталя.

  

До речі Наталя Фаліон розповіла, що її онука також хоче написати та заспівати пісню. За її словами, дівчинці не так пощастило з голосом, як бабусі, але ж і не зовсім не дано. Тож співачка сказала, що буде допомогати онучці, аби здійснити її побажання. 

Нагадаємо, що вчора «Кременчуцький ТелеграфЪ» вів прямий ефір з концерту.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Дарія Згура Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх