Стрілянина та переслідування: у Кременчуці затримали чоловіків зі зброєю (доповнено)

8.01.2022, 16:46 Переглядів: 20 160

 

Чоловіки чинили опір 

Сьогодні, 8 січня, біля Центрального ринку правоохоронці затримали чоловіка. Очевидці бачили, як правоохоронці з-під автівки дістали зброю. Чоловік чинив опір під час затримання та погрожував поліціянтам. 

Як стало відомо згодом, невідомі особи стріляли у повітря в районі кафе «Шашличний край». Поліцейські батальйону особливого призначення переслідували порушників. Коли зупинили транспортний засіб нетверезі чоловіки чинили опір. 

На місці працюють слідчі.

 

У пересслужбі поліції повідомили, що місці тривають слідчі дії й встановлюються всі обставини пригоди. 

На лінію «102» надійшла інформація, що невідомі здійснюють постріли у повітря в районі «Шашличного краю». Одразу на місце прибув батальйон особливого призначення, які переслідували чоловіків. На прохання зупинити автомобіль - чоловіки не реагували. Біля Центрального ринку правоохоронці прийняли рішення про затримання транспортного засобу та осіб, які в ньому перебували. 

На даний час встановлено двох чоловіків з якими працюватимуть слідчі. 

На місці вилучили зброю. За фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за кваліфікацією хуліганство. 

Доповнено 10.00

Під час несення служби з охорони громадського порядку гвардійський патруль спільно з працівниками поліції затримали громадянина, який вчинив стрільбу. У затриманого вилучено пристрій для відстрілу гумових.

 

Доповнено 

Як повідомила пресслужба поліції, отримавши інформацію про постріл, на місце події негайно прибула група реагування батальйону поліції особливого призначення ГУНП Полтавщини та слідчо-оперативна група відділення №1 Кременчуцького райуправління поліції. У ході опрацювання отриманої оперативної інформації поліцейські з’ясували, що правопорушник може пересуватися містом у легковому автомобілі. Упродовж лічених хвилин схожий по орієнтуванню транспортний засіб працівники поліції зупинили по вулиці Першотравневій.

 

- На жаль, водій та пасажир автівки, яку зупинили по орієнтуванню, проявили агресивність та почали чинили опір правоохоронцям. Тож згідно Закону України «Про Національну поліцію» до правопорушників довелося застосувати відповідні заходи реагування. Під час роботи на місці події слідчо-оперативна група поліції встановила, що до правопорушення з використанням зброї причетний місцевий 38-річний чоловік. Під час проведення першочергових слідчих дій поліцейські вилучили зброю та набої. Наразі її походження та мета зберігання з’ясовується слідством, - сказав Андрій Власенко, тимчасовий виконувач обов’язків начальника Кременчуцького райуправління поліції. 

За вказаним фактом слідчим поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури,  відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантові про підозру. Тривають слідчі дії. 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх