Від дівчини на роликах у переході до бізнесвумен: історія успіху хокеїстки Тетяни Ткаченко

25.01.2022, 10:01 Переглядів: 5 948

До Кременчука завітала триразова чемпіонка України, бізнесвумен та чудова мама юного хокеїста

Президент жіночого хокейного клубу «Королеви Дніпра», гравець національної збірної України, триразова чемпіонка України з хокею, юрист, наречена та чудова мама. Все це про Тетяну Ткаченко, яка стала героїнею сніданку про НЕ-успіх від ГО «Інша жінка». Жінка, яка руйнує стереотипи та має життєвий досвід, який вражає мотивацією у досягненні своєї мети. За свій 40-річний життєвий шлях Тетяна не раз зустрічалася з проблемами та боролася з факапами (провалами - ред.).

Жінка з неймовірною енергетикою протягом двох годин ділилася з кременчужанами про свій шлях до успіху, моменти розпачу та злети. Відверто про те, що факапи, біль, зради та падіння ведуть до успіху. З будь-якої ситуації можна вийти і вийти успішно.

  

«Доводилося кататися із зігнутими пальцями ніг»

Тетяна Ткаченко народилася у Дніпрі у родині енергетика і товарознавця. Разом з молодшою сестричкою вони зростали у незаможній родині. Дівчинка з трьох років займалася фігурним катанням й була досить самостійною. У 5 років самостійно ходила на тренування, а у 15 стала кандидатом у майстри спорту з фігурного катання.

- Займатися професійним спортом дуже дорого. Я розуміла, що батьків немає можливості, плюс росте маленька сестричка. Ковзани ми передавали розмір у розмір. Доводилося кататися ще із зігнутими пальцями ніг та синіми нігтями. Соромно попрохати батьків, бо розумієш що важко, тому не просиш, - розповіла Тетяна.

Героїня розповіла, що тоді вирішила стати юристом. Щоб потрапити на бюджет перевелася зі спортивного класу у юридичний. Вона мала всі шанси з відмінниці стати трієчницею. Проте скоротивши частину тренувань та заручившись підтримкою друзів — отримала лише одну «4» в атестаті. Вступити до університету одразу не вдалося, адже грошей на хабар не було, тому тимчасово довелося відкласти мрію.

- Я не поступила й для мене це був траур. Я ж ставила ціль, навчалася, добре здала. Про чесність міф зруйнувався, як картковий будинок. З того часу я пішла як людина, яка все життя працює. У мене 25 років трудового стажу, - зазначила Тетяна Ткаченко.
 

«Дівчина на роликах у переході»

Працювала Тетяна у переході. У неї був великий відділ з купою стелажів. В одному календарі, в іншому взуття, а в сусідньому - сумки. До речі, в цій роботі Тетяні допомогло фігурне катання.

- Вдягла ролики, щоб обслуговувати всі відділи. Це виглядало красиво. Дівчинка на роликах у переході їздить й відкриває шкафчики. Викликало це великий успіх, - поділилася Тетяна, як ролики стали її фішкою.

Виручені кошти пішли на оплату заочного навчання.

Від секретарки до бізнесвумен

У цей час дівчина познайомилася з хлопцем, який у майбутньому став її чоловіком. Поки хлопець навчався, Тетяна за 4 роки стала заступником генерального директора. Займалася перевалкою скрапленого газу й побудували у Керчі перевальний комплекс.

На саму фірму дівчина потрапила секретарем. Наполегливість, зацікавленість, працьовитість, не боязнь ризикувати крок за кроком допомогли Тетяні підійнятися кар'єрними сходами.

- Все починається зі звичайного кроку та величезного бажання цього досягти, - зауважила жінка.

Через 7 років газоперевальну станцію закрили й довелося починати спочатку.

 

«У цей момент зруйнувалося все»

У 26 років Тетяна стала мамою й зіштовхнулася ще з одним факапом - вдома всидіти не вдавалося, тому довелося залишити дитину з нянею. Згодом вона перелаштувалася під чоловіка, щоб він пішов по кар'єрних сходах, а вона зосередилася на сім'ї. Через кілька років жінка зіштовхнулася з іншим факапом - чоловік пішов до іншої.

- У цей момент зруйнувалося все. Роботи немає. Маленька дитина на руках. І я із зайвою вагою. Було дуже боляче, страшно, прикро й не зрозуміло чому, - зізналася Тетяна. - З 80 кг за 2,5 місяці я важила 55 кг й була синьо-зеленого кольору. Піком стала розмова з сином, який мене заспокоював. Цей момент запам'ятався надовго.

Тетяна повернулася до роботи звичайним юристом. Й починає все з початку в компанії, яка займається спиртом. Вже у 35 років Тетяна Ткаченко заробила свій перший гривневий мільйон.

 

Розіграш втягнув у вир хокею

На одному із застіль запропонували розвести друзів бізнесменів-хокеїстів.

- Ми вдягнемо тебе у хокейну форму, сховаємо косичку. Розганяєшся, знімаєш шолом і … Й класно розводимо, - запропонували Тетяні долучитися до розіграшу на тренуванні.

Фігуристку, яка довгий час не стояла на ковзанах, вдягнули у хокейну форму. Розіграв вдався, а Тетяну вихором затягнуло у хокей та досі не відпускає.

Її син Михайло також зростає спортивним хлопцем. У 8 років почав займатися хокеєм, в 11 років приїхав до Кременчука на навчання до спортивного інтернату. Зараз він навчається дистанційно у 9 класі, грає у Фінляндії та паралельно навчається на тренера.

Свої зароблені кошти Тетяна Ткаченко витрачає на жіночу хокейну команду та розвиток хокею серед дівчат. Щоб одягнути хокеїста необхідно як мінімум $1000, тому Тетяна оплачує лід, закупила хокейну форму, допомагає з виїздами за кордон.

На сьогодні Тетяна заручена з АТОвцем, має свій бізнес, грає у хокей та будує грандіозні плани.

 

Поради від Тетяни, які стануть в нагоді на всі випадки життя:

  • Не витрачати час на жалість до себе - поки ти себе жалієш, втрачаєш час щось змінити!
  • Жінка, наче фенікс, відроджується з попелу навіть після безвихідної ситуації. Тому бери себе в руки та дій!
  • Навіть факап може бути на користь!

Коротко про...

1. Вам батьки казали: «Я тобою пишаюся»?

- Лише коли стала дорослою, маленькій дівчинці - ні. На змагання не приходили, ніколи було. Чи потрібно було? Зараз про це думаю. Коли батьки моїх дівчат приходять на тренування, то зловила цей момент, що коли займалася фігурним катанням, то такої підтримки не було. Звичайно хотілося.

2. Щось колекціонуєте?

- Шайби (посміхнулася Тетяна). Першу шайбу взяли у Бундеслізі, коли приїхали з сином до Берліну. Шайба влетіла у голову, прямо під час матчу. Я встигла відвернутися, а Міша зловив її. З цього часу ми збираємо шайби з ігор.

У кожної шайби є своя історія. У колекції їх близько 20.

За 8 років побувала у 22 країнах, з хокеєм у 8.

3. Чи є різниця між хокейними ковзанами та ковзанами для фігуристів?

- Так. Фігуристу на хокейних ковзанах легше, ніж хокеїсту на ковзанах для фігуристів. Хокеїст на ковзанах фігуриста нікуди не доїде.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх