Пожежній частині Кременчука передали нове німецьке обладнання

20.01.2022, 14:01 Переглядів: 5 245

 

Це пристрої для захисту органів дихання та зору

Сьогодні, 20 січня, Головне управління ДСНС України в Полтавській області передало пожежній частині Кременчука новітнє обладнання захисту органів дихання* та зору і комплектуючих до них, а саме:

  • 30 дихальних апаратів Drager PSS4000;
  • 84 маски Panorama nova drager;
  • 6 датчиків руху Bodyguard 1000 pass;
  • 6 рятувальних масок Dragger pss;
  • 84 тубуси для масок.

Усе це обладнання німецьке, за його допомогою європейські пожежники вже не одне десятиліття успішно рятують людей. І нарешті такі засоби з'являться у пожежних частинах області. Кременчуцькі надзвичайники провели інструктаж, як користуватися цим обладнанням.

Наприклад, нові маски рятувальників мають гарний рівень коефіцієнту проникнення аерозолю (чим нижчий такий показник, тим кращий). Саме за таким принципом вимірюють якість масок. Дихальну маску Dragger pss рятувальник одягає на потерпілого і під'єднує до свого дихального балону. Таких масок можна під'єднати декілька, завдяки чому один надзвичайник може вивести з пожежі одночасно не одну людину. А за допомогою сигналу пристрою руху рятувальник може знайти людину в темному або задимленому приміщенні.

Перший заступник начальника Головного управління ДСНС України в Полтавській області Олег Горбенко зазначив:

- Чому ми вибрали Кременчук? Тому, що це великий гарнізон, техногенно навантажене місто. До того ж апарати на стисненому повітрі тут не оновлювалися з 2006 року.

Він добре знайомий з Кременчуком, оскільки з 2005 по 2011 рік працював начальником Кременчуцького міського управління ГУ МНС України в Полтавській області.

Також на кременчуцьких рятувальників чекала приємна новина. Олег Горбенко повідомив, що найближчим часом зарплати працівників зростуть на 10 відсотків. І це надзвичайно важливо, адже у порівнянні з європейськими колегами, наші рятувальники за їх героїчну роботу отримують не надто високу зарплатню.

*До речі, щодо засобів захисту органів дихання. Їхня історія почалася ще у 1915 році. 22 квітня під час Великої війни німецькими вйськами вперше в історії було застосовано хімічну зброю. Як наслідок – 15 тисяч уражених та 5 тисяч загиблих. Час від часу атаки повторювалися. Ось тут і з'явився винахід вченого, хіміка-органіка Миколи Дмитровича Зелінського: вперше створений протигаз - прилад, який надійно захищає від дії газу. Новизна полягала у використанні деревного вугілля як поглинаючого елементу. Час іде, а винахід Зелінського покращується з кожним роком, його межі використання розширюються, щоб наші легені залишалися чистими та здоровими.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Філіп Мостовий Фото: Артем Коваленко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх