Листівка 1924 року та звірята: у Кременчуці відкрилася онлайн виставка новорічних листіок «Коли годинник 12 б'є»

13.12.2021, 13:03 Переглядів: 4 146

 

Відвідати виставку можуть всі охочі, навіть вночі й не виходячи з дому

У Кременчуці відкрилася онлайн виставка новорічних листівок «Коли годинник 12 б'є». Це третя і остання у 2021 році виставка з фондів Першого всеукраїнського музею історії форми одягу. Як повідомляє пресслужба музею, вперше всі експонати виставки будуть доступні повністю онлайн з 10 грудня до 15 січня. 

На виставці представлено понад 200 листівок, більшість із яких пройшли пошту, тобто містить відбитки поштових штемпелів та привітання людей один одному у другій половині ХХ століття з новорічними святами та побажаннями у новому році. Серед представлених листівок є унікальна німецька вітальна листівка 1924 року, листівки відомого художника В.Зарубіна, українські вітальні листівки радянського періоду та перші листівки незалежної України в новітній історії.

Німеччина, 1924 рік
Німеччина, 1924 рік

 - Попри те, що наш музей є досить вузькоспеціалізованим - ми вивчаємо та показуємо історію країни через історію змін форми одягу державних структур 19-21 століть, як і будь-який музей ми хочемо бути цікавими для різних груп населення, а також йти в ногу з розвитком прогресу. Сьогоднішня виставка в період пандемії - це наша спроба показати не окремі експонати, а тематичну виставку в повному обсязі онлайн, щоб її могли подивитися не лише мешканці Кременчука, а й інших регіонів та країн. Сподіваюся, що виставка і такий її формат буде цікавим для наших відвідувачів, - зауважив Роман Пацовський, керівник Першого всеукраїнського музею історії форми одягу.

Завітати на виставку можна не виходячи з добу, без ковід-сертифікатів, без вихідних та цілодобово - за посиланням.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх