«Полтаваобленерго» підозрюють у необгрунтованій вартості послуг на використання опор для освітлення 

22.04.2023, 10:04 Переглядів: 2 076

 Антимонопольний комітет почав розслідування

АТ «Полтаваобленерго» могло використовувати необгрунтовану вартість послуг з використання опор ліній електропередачі для розміщення вуличного освітлення, Антимонопольний комітет (АМКУ) розпочав розслідування. Про це йдеться в повідомленні Східного міжобласного територіального відділення АМКУ.  

Зокрема, під час укладання договорів з органами місцевого самоврядування, які є споживачами послуг, «Полтаваобленерго» в період з 01.05.2020 по 31.07.2022 включно не здійснювало розрахунок вартості послуги з доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики з розміщення вуличного освітлення для органів місцевого самоврядування з урахуванням економічно-обґрунтованих витрат на її надання.

«Натомість товариство розраховувало вартість цієї послуги на підставі Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики від 10.12.2018 № 622, що призвело до встановлення економічно необґрунтованої вартості послуги», - йдеться в повідомленні.

Тож в АМКУ вважають, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції – а саме ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, у зв'язку з чим 12 квітня 2023 року  розпочали розгляд справи щодо товариства.


Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх