На кордонах Полтавщини російських військ немає, а Кременчуцький район стає надійним тилом захисників

7.03.2022, 13:17 Переглядів: 1 513

 

Начальник Кременчуцької районної військової адміністрації та прокурор розповіли про ситуацію в районі та головні завдання, що постали перед Кременчуччиною

Свій ранковий брифінг начальник Кременчуцької районної адміністрації Олег Лєднік розпочав з того, що Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання «Місто-герой» Харкову, Чернігову, Маріуполю, Херсону, Гостомелю та Волновасі. Президент нагородив Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня голів Харківської ОВА Олега Синєгубова, Миколаївської ОВА Віталія Кіма, Донецької ОВА Павла Кириленка, Луганської ОВА Сергія Гайдая, Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, Сумьської ОВА Дмитра Живицького.

Орденом «За мужності» ІІІ ступеня нагороджені мери Харкова Ігор Терехов, Миколаєва Олександр Сєнкевич, Чернігова Владислав Атрошенко, Сум Олександр Лисенко, Херсону Ігор Колихаєв, Мелітополя Іван Федоров, Нової Каховки Володимир Коваленко.

Олег Лєднік заявив, що, за даними військових, на кордонах Полтавщини російських військ немає, втім Полтавщина та Кременчуцький район готується до оборони. У районі налагоджена система територіальної оборони, встановлений зв'язок між блокпостами та централізоване управління.

На спеціальний рахунок Кременчуцької РВА від небайдужих громадян вже перераховано понад 1,7 млн грн, які будуть використані виключно для потреб територіальної оборони району.

За словами начальника РВА, в усіх 12 ОТГ району продовжується збір підписів до країн НАТО з вимогою закрити небо над Україною, щоб припинити бомбардування та ракетні обстріли українських міст.

- Збір підписів триває на всій Полтавщині. Вже підписали депутати усіх 60 територіальних громад області, наразі підписують звичайні громадяни. Ми будемо всіляко впливати на лідерів країн НАТО, щоб нам допомогли, - зазначив Олег Лєднік.

Він наголосив, що Кременчуцький район наразі перетворюється у надійний тил для забезпечення української армії усім необхідним. Головне завдання військової адміністрації - налагодити роботу підприємств району, насамперед харчової промисловості, бо це питання продовольчої безпеки. А ще це і допомога фронту, і відрахування до держбюджету, і психологічне розвантаження для населення, адже працюючі люди починають відчувати, що теж щось роблять для країни, її армії та працюють на Перемогу.

З 9 березня в місті поновлює роботу молокозавод, вирішується питання щодо поставки сировини для «Лукасу» та «Рошену», які тимчасово призупинили свою роботу, працюють м’ясокомбінати у Глобиному та Кременчуці.

В усіх громадах району організована робота по прийому біженців та відправки у північні області гуманітарної допомоги. Лише за минулу добу у районі зареєстровано понад 3 тисячі біженців, з них 1228 у Кременчуці.

Керівник Кременчуцької окружної прокуратури Андрій Лапко повідомив, що усі правоохоронні органи у районі працюють у тісній взаємодії між собою та з військовою адміністрацією. Це максимально сприяє ефективності такої роботи. За його словами, минула доба у районі пройшла спокійно, випадків мародерства не було, а криміногенна ситуація навіть поліпшилась у порівнянні з довоєнним рівнем.

- Рівень злочинності у районі за останні дні знизився, - зазначив прокурор.

Тож виходить, що навіть злочинний світ усвідомив, що саме треба робити у такі важкі часи для захисту України. Диверсійних груп ворога у районі також не виявлено.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх