Як діяти кременчужанам у разі загрози катастрофічного підтоплення

1.03.2022, 16:59 Переглядів: 16 681 Коментарів: 1

 

На сайті мерії Кременчука Управління надзвичайних ситуацій нагадало, як кременчужанам діяти у разі загрози катострофічного підтоплення.

Особливості фізико-географічних умов, розташування територіальної громади на березі Дніпра та наявність в 11,7 кілометрах Кременчуцького водосховища з об’ємом води в 13,5 кубічних кілометрів, можуть призвести до утворення зони катастрофічного затоплення при зруйнуванні греблі Кременчуцької ГЕС.

За прогнозованими розрахунками всього із зони катастрофічного затоплення підлягає евакуації близько 110 тис. осіб.

Евакуація населення Кременчуцької міської територіальної громади здійснюється за сигналом «ЗАГРОЗА КАТАСТРОФІЧНОГО ЗАТОПЛЕННЯ», який доводиться  після привернення уваги населення шляхом включення сирен.

Евакуація населення Кременчуцької міської територіальної громади здійснюється за двома принципами:

  • за виробничим принципом;
  • за територіальним принципом.

Евакуація робітників, службовців і членів їх сімей здійснюється за виробничим принципом, тобто в складі підприємств, установ, організацій, а евакуація населення, яке не зайняте у сфері виробництва та обслуговування (непрацююче населення та хто не має працюючих родичів) – за територіальним принципом, тобто за місцем проживання.

При загрозі катастрофічного затоплення, евакуація населення, що мешкає у зоні можливого затоплення, проводиться у два етапи:

1 етап. Евакуація населення із зони затоплення у незатоплені частини громади.

За сигналом про загрозу катастрофічного затоплення, на 1-му етапі, населення лівобережжя, виходить до нагірної частини міста, населення правобережжя на Деївську гору та тимчасово зосереджується у районах збору по береговій лінії зони затоплення.

2 етап. Евакуація населення в безпечні райони розміщення.

Уточнити інформацію щодо збірного пункту, до якого приписані, місця розміщення при евакуації можна у відповідальних осіб з питань цивільного захисту чи керівників суб’єктів господарювання (підприємств установ, організацій, ОСББ).На 2-му етапі евакуація населення здійснюється комбінованим способом, що передбачає вивезення населення усіма видами наявного транспорту у поєднанні з виведенням найбільш витривалої частини населення пішим ходом. Залучаються також особисті автомобілі. Евакуація населення із зони затоплення здійснюється згідно з розподіленням об’єктів за збірними пунктами евакуації, пунктами посадки, безпечними районами розміщення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

6
1 березня 2022 21:09

Я десь читала,що разом із введенням особливої ситуації починають збільшувати виток води  з моря.Чому цього не робиться,раз ви друкуєте правила ?


19 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх