Шпрехенфюрер рекомендує: розпочався Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності

9.11.2018, 11:02 Переглядів: 4 106

 

ТЪ пише диктант, а ви?

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови об 11.00 на першому каналі «Українського радіо» розпочався марафон Національної єдності в рамках якого, традиційно, проходить Всеукраїнський радіодиктант.


Диктант транслюватимуть зі студії UA:Українське радіо на Хрещатику, 26. Телеверсію наживо забезпечить знімальна група Суспільного мовлення, стрім також відбуватиметься на сторінках Суспільного мовника у Facebook.

 


Цей проект започаткували у 2000 році. Акція єднає усі філії Національної суспільної телерадіокомпанії. Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом.


Уперше радіодиктант писали у 2000-му році у травні з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня Кирила та Мефодія. Тоді на адресу «Українського радіо» надійшло приблизно 1000 робіт.

 

Протягом останніх 18 років ця акція перетворилася зі звичайної перевірки знань української мови на масштабний міжнародний флешмоб. Щороку кількість охочих зростає.


Традиційно текст радіодиктанту складає і читає в ефірі Українського радіо доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Каже, щоразу хвилюється, бо відчуває свою відповідальність перед багатотисячною аудиторією.

 

Написати диктант може кожен охочий. Зазвичай це текст на 100-120 слів, який читатимуть двічі.


Текст диктанту звучатиме о 11:30.


Усі охочі можуть надіслати роботи поштою на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ-1, 01001 із позначкою «Радіодиктант», відсканувати або сфотографувати текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати на адресу rd@nrcu.gov.ua. Зображення має бути якісним, текст — написаним від руки. Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

 

Перевірятимуть лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення поштою визначатимуть за штемпелем на конверті.


Текст радіодиктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада, учасники акції зможуть перевірити свої знання.


Минулого року до «Українського радіо» надійшло 28 999 робіт. Жодної помилки не зробили 123 учасники.

Теги: диктант

Долучилися до диктанту?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх