І знову про субсидії: «Кременчукводоканал» ввів в оману споживачів

14.06.2018, 09:32 Переглядів: 5 153

 

На своєму офіційному сайті адміністрація підприємства повідомляє, що платіжки за травень прийдуть без урахування субсидії. При цьому у повідомленні попереджають, що треба буде заплатити повністю «щоб не накопичувати борг, який може стати підставою для позбавлення субсидій». Така трактовка не відповідає дійсності

Нещодавно на офіційному сайті комунального підприємства «Кременчукводоканал» з'явилася інформація про те, що кременчужани отримають платіжки за травень без урахування субсидій (тобто у квитанціях буде відображена повна сума платежу). Це, дійсно, так, оскільки управління соцзахисту населення станом на травень не отримали всі необхідні довідки про доходи громадян — про це «ТелеграфЪ» повідомляв раніше.


Нагадаємо, субсидії на неопалювальний період призначать у червні, але починаючи з травня, і суми субсидій мають надійти у липні на особові рахунки отримувачів одразу за два місяці (травень та червень).


Проте водоканал потрактував відтермінування у призначенні субсидій на власний розсуд. Цитуємо повідомлення:


«Для забезпечення можливості надання нашому підприємству безперебійно та якісно надавати послуги з водопостачання та водовідведення, наполегливо просимо сплатити до 20 червня 2018 р. суму нарахувань за травень місяць, яка буде зазначена у квитанції на оплату комунальних послуг, щоб не накопичувати борг, який може стати підставою для позбавлення субсидій».


 


Ми подивувалися: адже відповідно до Порядку призначення субсидій, інформацію про суми заборгованості органи соцзахисту отримують за період до 1 травня — тобто борги травня ніяк не можуть вплинути на субсидію на неопалювальний період.


Ми попросили роз'яснити ситуацію Наталію Герасименко, заступника начальника управління соцзахисту населення Крюківського району. Прочитавши повідомлення водоканалу, пані Герасименко заявила, що УСН не мають жодного відношення до цього повідомлення, і підприємство з ними його не узгоджувало. І трактовка не відповідає дійсності - водоканал пообіцяв УСН відкоригувати своє повідомлення.


Положення про призначення субсидії передбачає, що отримувача призначеної субсидії можуть позбавити її, якщо він не сплачує обов'язкову частку платежу. Але в даному випадку йдеться про ще не призначену субсидію, тож і про позбавлення її теж не може йти мова.


Як же платити за травень?

Чіткої відповіді про це в УСН не надають.


- Люди для себе вирішують самостійно. Я скажу лише те, що стосується субсидій. Якщо субсидія буде призначена з першого травня, людина отримає її за травень — тобто за весь період, - наголошує пані Герасименко.


Отже, є два варіанти:

  • або сплатити повністю за травень, і потім на рахунку відобразиться переплата, яка перекриє (повністю чи частково) червень.
  • або самостійно вирахувати суму субсидії (приклад лічилки можна подивитися тут) або скористатися калькулятором субсидії і сплатити за травень обов'язкову частку, а потім відкоригувати платіж у червні.
Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Etcetera.media
Теги: водоканал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх