Дивись українське: 7 найочікуваніших кінопрем'єр цієї осені

16.08.2016, 16:34 Переглядів: 3 810

Дивись українське: 7 найочікуваніших кінопрем'єр цієї осені

УПА, бійки, еміграція, чаклунство і, звичайно ж, кохання пропонує нам до перегляду вітчизняний кінематограф. Вже цієї осені

До кінця року нас чекає ще 7 вітчизняних картин, серед яких історія бійців УПА, стрічка про бої без правил з солістом О.Torvald Женею Галічем та перше вітчизняне фентезі. Осінь обіцяє бути насиченою...

 

«Микита Кожум'яка»

3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий Мануком Депояном за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки. Мультфільм розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми.

 

 

Розробка проекта під назвою «Микита Кожум'яка та вогняна квітка» почалась у 2007 році, але в інвесторів неочікувано скінчились кошти. Роботу було поновлено в 2011 році, коли автори стрічки знайшли інвесторів в Україні. Також проект отримав фінансування, 4 мільйони гривень, від Держкіно. Продюсери найняли команду із вітчизняних фахівців, здатних переробити вже готових персонажів. Після цього виробництво фільму було почато заново за чітким графіком. Анімація створювалася в Києві, Харкові та Одесі.

 

Прем'єра стрічки в Україні відбудеться 13 жовтня 2016 року.

 

«Червоний»

Український історичний фільм, одноіменна екранізація роману Андрія Кокотюхи.

 

Дивись українське: 7 найочікуваніших кінопрем'єр цієї осені

 

Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Але доля звела їх в одному таборі. Тепер вони на каторзі: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний — із Заходу України. Гуров — зі Сходу. Але Батьківщина в них одна, попри розбіжності в ідеалах. Зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в'язнів змогли протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробили відчайдушну але відважну спробу вирватися на волю, піднявши справжнє повстання в таборі.

 

На екранах «Червоний» з'явиться 14 жовтня.

 

«Чунгул»

Це містичний трилер, який вийде в прокат в 2D і 3D форматі на Хеллоуін цього року. Сюжет досить тривіальний: хлопець з міста затримується через форс-мажорні обставини у селі. Щоб вибратися, йому доведеться заплатити певну ціну місцевому чаклуну, дочка якого згодом закохується в хлопця.

 

 

Чунгул – це початкова назва села Червоногірка Запорізької області. Про це село завжди ходили страшні легенди. А давня назва, яка і стала назвою фільму, у перекладі з давньотюркського – водоверть, з якої складно вибратись.

 

«Гніздо горлиці»

Український повнометражний фільм про проблему еміграції, коли українські жінки їдуть на заробітки за кордон. Режисер стрічки Тарас Ткаченко. Зйомки відбувалися здебільшого у місті Чернівці та околицях Буковини.

 

 

Це драма двох вагітних жінок. Фільм розповідає про українську жінку Дарину, що вирушила до Італії на заробітки.

Поки вона заробляє гроші за кордоном, її сім'я в Україні поступово розвалюється, а зовсім юна дочка вагітніє від хлопця, який не збирається на ній одружуватися. Крім цього в Італії Дарина зустрічає чоловіка. Між ними починаються любовні стосунки. І коли Дарина повертається з Італії, виявляється, що вона теж вагітна.

 

У прокат вийде 10 листопада.

 

«Жива»

Знову тема УПА, але вже знята за реальними подіями. Справжня героїня, якій зараз 91 рік, зустрілася з режисером та дозволила екранізувати свою історію.

 

 

Це історія молодої дівчини Анни Попович, яка, рятуючись від переслідувань МДБ, потрапила в табір УПА. Анна наділена особливим даром. Вона бачить віщі сни, завдяки яким рятує повстанців від загибелі. Але сама героїня переживає і зраду, і складні тортури, й інші випробування.

 

Саундтрек до фільму створив Сашко Положинський ("Був'є"). Пісня "Закохані" була презентована у квітні.

 

У кіно стрічку можна буде переглянути з 15 листопада.

 

«Правило бою»

 

Незвичний для наших широт фільм про бійців змішаних бойових мистецтв (ММА) з актором Олексієм Горбуновим та солістом гурту O.Torvald Женею Галічем у головних ролях. Історія про звичайного хлопця, який раптово потрапив у фінал престижних змагань, не обійдеться без криміналу.

 

Оцінити, що з того вийшло, можна буде 24 листопада.

 

«Сторожова застава»

Український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського.

 

 

Фільм розповідає про сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Там він знайомиться з тодішніми героями – богатирями Олешком Поповичем, Іллею Муромцем і Добринею Микитичем. Разом вони встають на захист Сторожової застави від половців.

 

Прем'єра стрічки в Україні відбудеться 22 грудня 2016 року.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх