Кожна третя пісня на радіо буде українською

16.06.2016, 14:30 Переглядів: 2 452

Кожна третя пісня на радіо буде українською

Рада ввела 35% квоти для української музики в радіоефірі

16 червня Верховна Рада України зобов'язала радіостанції виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Віц-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко. За відповідний законопроект проголосували 268 нардепів, пише ТСН.

 

Зокрема, закон передбачає введення норми, відповідно до якої частка пісень державною мовою має становити не менше від 35% від загального часу звучання пісень, розповсюджуваних протягом доби, а також протягом тимчасових проміжків: з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

 

Також телерадіоорганізації зобов'язані забезпечувати не менше від 60% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, що ведуть радіопередачі) державною мовою.

 

При цьому не менше 60% пісень має звучати мовами країн-членів ЄС.

 

За невиконання норми пропонується ввести штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору ліцензії.

 

Окремо у законі зазначається, що квоти на українські пісні впроваджуватимуться поступово. Зокрема, протягом першого року після набуття чинності закону частка пісень державною мовою повинна становити 25%, наступного року – 30% і з третього року – 35% загального обсягу пісень.

 

Так само поступово вводитиметься і квота на ведення передач українською мовою: протягом першого року після набуття чинності закону частка становитиме 50%, другого – не менше 55% і з третього – 60%.

 

Закон набирає чинність через чотири місяці з дня його опублікування, а контроль за виконанням радіостанціями цих вимог покладається на Національний комітет з питань телебачення й радіомовлення.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх