Спортсмени КСЕ «Легіон» на п'єдесталі найсильніших

26.03.2015, 16:26 Переглядів: 2 919

Спортсмени КСЕ «Легіон» на п'єдесталі найсильніших

Кременчужани Єлизавета Каланіна і Каро Марандян в ТОП-5 дзюдоїстів України в сезоні 2014 року

В Кременчуці 25 березня відбулася традиційна прес-конференція клубу спортивних єдиноборств «Легіон» на честь чергових успіхів місцевих спортсменів, які цього року брали участь у міжнародних змаганнях і стали їх призерами.

 

Почесний президент КСЕ «Легіон-спорт» Володимир Матицин, перший заступник міського голови Віктор Калашник, депутат міськради Юрій Гриценко спільно з головою міського спортивного комітету Олександром Мазуром привітали призерів клубу Єлизавету Каланіну та Романа Занько з черговими успіхами на недавніх змаганнях, а також їх тренера і національної юніорської збірної України Василя Волошина.

 

У Софії (Болгарія) у лютому 2015 пройшов перший в цьому році етап Кубка Європи з дзюдо серед чоловіків і жінок «European Open Sofia». На змагання прибули борці з усіх континентів і таким чином турнір фактично переріс із європейського до всесвітнього рівня.

 

Єлизавета Каланіна перемогла суперниць з Боснії та Герцеговини, Чилі. В українському фіналі в категорії 78 кг Ліза зустрілася зі Світланою Яремка, поступившись більш досвідченій землячці.

 

Також ще один представник КСЕ Легіон - Віталій Попович змагався у категорії до 81 кг. У першому турі Попович переміг за очками Олексія Нефедова (Сербія), у другому - програв за очками представнику Африки - Мохаммеду Абделаалу.

 

16-річний вихованців КСЄ «Легіон» Роман Занько став чемпіоном країни серед юнаків у ваговій категорії до 50 кг серед 29 учасників. Кременчужанин виконав норматив майстра спорту України в рідних стінах на всеукраїнському турнір із дзюдо пам'яті Михайла Тагірова.

 

Єлизавета Каланіна і Каро Марандян в ТОП-5 дзюдоїстів України в сезоні 2014 року. Серед дівчат-юніорок на третій позиції Єлизавета Каланіна, а кременчужанин Каро Марандян став п'ятим в ТОП-5 серед кадетів.

 

Головний тренер КСЄ «Легіон» Василь Волошин прокоментував: "Я задоволений результатами кременчуцьких спортсменів. Роман Занько займається дзюдо з 6 років, він цілеспрямований, своєю працьовитістю та впертістю добився результату. Ліза Каланіна входить ТОП-5 дзюдоїстів України, попереду ще юніорські змагання, на яких в планах заробити олімпійські очки та готові поборотися за олімпійську ліцензію".

 

Володимир Матицин відмітив, що упродовж багатьох років спортклуб «Легіон-спорт» залучає до занять різними видами єдиноборств кременчуцьку молодь. Для тренерів клубу головним у своїй роботі є не тільки виховати справжніх спортсменів, які досягатимуть високих результатів, а й відволікти підростаючих кременчужан від негативного впливу «вулиці».

 

З метою розвитку дзюдо як одного з видів єдиноборств у місті перший віце-мер пообіцяв затвердити відповідну програму, згідно якої буде виділено 150 тисяч гривень з міського бюджету на розвиток дзюдо в Кременчуці.

Теги: дзюдо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх