Чернівецький – мер не того міста

2.05.2009, 13:03 Переглядів: 2 203

Виїзд на кладовище збираються зробити платним.

Схоже, сферу поховання збираються підім’яти під одне підприємство – КП «Спецкомбінат ритуальних послуг» (СКРП). На засідання виконкому вже готують рішення про порядок утримання кладовищ у Кременчуці. Цей документ призведе до утисків прав приватних підприємців, що працюють у сфері ритуальних послуг, каже депутат міськради Андрій Погрібний, голова тимчасової комісії, що перевіряла діяльність СКРП. 

– Прочитавши проект рішення, я був шокований! З ринку хочуть прибрати усіх: і тих, хто встановлює пам’ятники, оградки…Заїзд на кладовище – платно, після 17-ї години вам робити там нічого…, – каже депутат Погрібний.

Він демонструє журналістам проект рішення: у ньому є дуже дивні пункти. Наприклад, право доставляти покійників на кладовище на автомобілях матиме виключно СКРП:

– Якщо приватний катафалк привіз людину для поховання, то на підставі цього документу його не поховають. Або оплачуй в’їзд, – коментує пан Погрібний.

До пам’ятників та інших знаків, що розташовують на могилі, пред’являють нереальні вимоги – потрібно надати цілу купу документів про придбання, виготовлення, строк гарантії. До того ж вони мають відповідати стандартам та технологіям виготовлення. Яким – не уточнюється. Тож фактично замовити «правильний» пам’ятний знак можна буде лише у СКРП.

– Замовиш у спецкомбінаті – у тебе проблем нема, замовиш в іншому місці, проблеми у будь якому разі будуть…У законі такого немає, – каже депутат.

Ще один веселий пункт – «земля безоплатно виділяється у місті для поховання померлого у відповідності до графіка». Що саме за графік, і коли й кого за ним ховатимуть, у проекті не уточнюється. Пан Погрібний зазначає: у законі про графіки також нічого не сказано.

Пункт про формування цін та тарифів у цьому проекті рішення також звучить якось дивно: СКРП може встановлювати їх самостійно, окрім випадків, передбачених законом.

– Дійшли до того, що підрізати дерева на кладовищі без дозволу не можна, – додає пан Погрібний.

Коментар

Міський голова Микола Глухов:

– Це він (депутат Погрібний – ред.) одне тільки побачив, а там не одне рішення, ми одразу декілька варіантів готуємо. Ми зберемося, визначимося та будемо приймати рішення. Там не все так просто…

Поміж тим мер вважає, що в’їзд на кладовища має бути забороненим. А щодо того, що охоронці цвинтарів на цьому заробляють гроші, каже:

– У нас і через міст їздили під час ремонту за гроші. Я ж за кожним не вгледжу!

Директора СКРП Віталія Дедюріна, якого депутати пропонували зняти із займаної посади, мер наразі звільняти не збирається. Він каже, що прийде час, і він все розкаже депутатам. Зазначимо, що народні обранці мають заслухати «питання роботи цвинтарів» у другому кварталі.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/kremenchug/2009/05/02/cherniveckij_9550.html -->
 
Автор: mudraya
Теги: кладбища
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх