Штраф майже у 100 000 гривень за маленьку зарплату

12.01.2017, 09:03 Переглядів: 5 676

Ще більше доведеться заплатити за неоформлення працівників офіційно чи оформлення на півдня у той час, коли вони працюють повний

Кременчуцьких підприємців попереджають про необхідність укладання трудових договорів з найманим персоналом, виплати їм «білої» зарплати та сплату єдиного соціального внеску, інакше - величезні штрафи. Про це їм повідомили 11 січня у виконкомі Кременчуцької міської ради на семінарі для підприємців.
Заплатити доведеться немало — порушення трудових прав кожного найманого працівника обійдеться в 96 тис.грн, неоформлення на роботу — у 320 тис.грн, а перешкоджання перевірці — 9 600 грн.

 


Крім того, заступник начальника відділу роботи з платниками податків КОДПІ Яна Капліна підкреслила, що навіть якщо людина оформлена не на повну ставку або має трудову угоду на певну кількість годин і отримує менше мінімальної зарплати, ЄСВ за неї необхідно сплачувати у повному обсязі - 704 гривні.
Лише підприємці, що перебувають на єдиному податку й належать до першої групи можуть платити 50% від передбаченого податку ЄСВ, але тоді й трудовий стаж їм буде нараховуватися вполовину менший.

 


704 гривні щомісяця мають віддавати і так звані «сплячі» ФОПи, що перебувають на загальній системі оподаткування, незалежно від того, мають вони хоч якийсь дохід чи ні. Тим же підприємцям, що не мають грошей на сплату податку, представники КОДПІ порадили подати заяву про припинення підприємництва. В такому разі доведеться сплатити ЄСВ лише за той місяць, у якому така заява буде подана.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: media.giphy.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх