Что новенького кременчужанам почитать на выходных?

5.02.2016, 08:58 Переглядів: 2 114

Новые книги для интеллектуального досуга кременчужан читателям "Кременчугского Телеграфа" презентует библиотекарь отдела аббонемента Центральной городской библиотеки им. М. Горького Наталия Манжелеевская

 

"АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви"

 

Це масштабний книжковий проект про оборону Донецького аеропорту. Книга створена спільно з Радіо Свобода. Журналісти зібрали унікальний матеріал: понад 100 інтерв’ю, десятки ексклюзивних фото з місця подій. Також, до книги увійшли розповіді і фотографії кореспондента "The Los Angeles Times" Сергія Лойка.

 

Книга про 242 дні боїв в аеропорту Донецька, або в "Аду", як його назвали оборонці летовища, - це свідчення кіборгів, розповіді волонтерів та журналістів, коментарі військових експертів та аналітиків з України, Росії, США та Канади, а також представників Генерального штабу Збройних сил України і Головнокомандуючого ЗСУ Віктора Муженка. Читайте про життя і смерть, про любов і дружбу, про відчайдушність і страх, про те, що і чому захищали в терміналах ДАП українські бійці. Аналізуйте і робіть неупереджені висновки.

 

 

 

Світлана Талан неодноразовий фіналіст Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". Журнал "Фокус" визнав Талан однією з найуспішніших українських письменниць. Герої її романів – сильні духом особистості, які навіть у найскладніших життєвих ситуаціях не зраджують власну совість.

Новий її роман "Купеля" про дівчину Софію, на долю якої випало чимало випробувань. Мати покинула її напризволяще , і вона жила тільки з дідусем. Та головні удари долі були ще попереду… Зустріч з Олександром назавжди змінила життя дівчини. Кохання з першого погляду було взаємним. От тільки його службові відрядження. Минають тижні, а від Сашка жодної звістки! Софія у відчаї : на її руках хворий дідусь, до того ж прокурорський синок не дає проходу. Від рідних Олександра вона дізнається, що сталося лихо і її Сашко потрапив до лікарні. Однак побачивши його, Софійка розуміє: усе набагато страшніше...

 

Роман "Крадійка книжок" Маркуса Зузака за 10 років існування був перекладений понад 40 мовами світу й виданий загальним накладом кількадесят мільйонів примірників, одержав 8 літературних нагород і понад 230 тижнів перебував у топі бестселерів, був з успіхом екранізований і номінований на "Оскар".

 

І ця популярність сучасної книги про війну дає надію, що смерть і дитинство більше ніколи не опиниться під однією обкладинкою.

Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумісні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу слів і, втративши все інше, вижила – завдяки лише цій силі.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх