Що кременчужани пам'ятають зі шкільної програми: перевір себе

31.08.2021, 14:04 Переглядів: 4 068 Коментарів: 5

 

ТЪ провів опитування напередодні 1 вересня

Напередодні 1 вересня і початку нового навчального року «ТелеграфЪ» вирішив вийти на вулиці міста і поцікавитися у кременчужан, що вони пам'ятають зі шкільної програми. Для цього ми обрали 8 питань з різних предметів.

1. Назвіть материки нашої планети.

2. Помножте 7х8.

3. Яке справжнє ім'я Лесі Українки?

4. Назвіть планети Сонячної системи.

5. Коли почалася Друга світова війна?

6. Які речовини означають ці формули O2, CO2, H2O?

7. Хто зображений на купюрі у 10 грн?

8. Процитуйте вірш Тараса Шевченка «Заповіт».

Наші читачі, ви також можете перевірити власні знання, відповівши на підготовлені нами запитання, а правильні відповіді знайдете у відео.

Автор: Катерина Турубара Відео: Артем Коваленко

Як ви впоралися із запитаннями?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

114
31 серпня 2021 16:44

нда... Телеграф, у вас что новостей нет? что вы постите ересь?


9 11
0
31 серпня 2021 18:58

Мені от цікаво, як саме ці "знання"(відповіді на ці "классичні" 10 шкільних і безглуздих питань) людина може використовувати у повсякденному житті?

 

Погугліть про систему фінської освіти, і ви зрозумієте чому у нас на перший погляд досить освічені люди не здатні нічого робити. Тому що у фінів навчають тому що людині знадобиться в житті а у нас - в 10 разів більше, але тому що не знадобиться з практичної точки зору ніколи і нікому.

 

Спитайте краще про те як порахувати відсотки, або як порахувати в умі здачу із 100 грн в магазині. Або як порахувати кількість рулонів шпалер для кімнати... Про те скільки має коштувати гаряча вода якщо ії нагрівати бойлером - я вже не згадую(хоч це теж знання шкільноі программи). Проблема нашої освіти в тому що дітей на вчать застосовувати на практиці ту саму таблицю множення, а також не навчають як можно швидко порахувати щось навіть якщо забув скільки буде 7*8(наприклад) 7*10 - 7*2 = 70 - (7+7). Це можна вирахувати за три секунду в умі навіть не знаючи таблиці множення. Але треба вміти думати. А от із цим великі проблеми


26 7
88
1 вересня 2021 09:47

Цитата: vortex
7*8(наприклад) 7*10 - 7*2 = 70 - (7+7).

це "швидко порахувати" ?? laughing
краще на пам'ять знати


6 2
193
1 вересня 2021 10:24

Вопросы по литературе, математике, химии, истории и астрономии. Что вас смущает? Фины этих предметов не изучают? Или вы в школе лентяйничали?


8 5
0
1 вересня 2021 17:12

Цитата: vsio nadoelo

Вопросы по литературе, математике, химии, истории и астрономии. Что вас смущает? Фины этих предметов не изучают? Или вы в школе лентяйничали?

Фины знают как посчитать проценты по банковскому кредиту и знают как посчитать сдачу в магазине. У них объем школьной программы на много меньше они не учат по математике в школе логарифмы и интегралы. У нас учат (теоретически по по программе) всё, но большинство наших детей и взрослых в итоге не только всего не знает, но и того как проценты посчитать... тоже не знает. Там они учат меньше и в итоге знают больше!

 

Для чего человеку помнить названия всех планет в солнечной системе? Если марсиан встретит на улице чтоб подсказать дорогу? Главное чтобы человек понимал как устроина солнечная система, что земля вокруг солца крутится, а не наоборот, понимал что такое звезды вообще и что они не летают вокруг земли как мухи... Если кому-то интересно более подробно изучить что-то - человек откроет интернет и почитает названия. Но если ты не умеешь сдачу считать без калькулятора в маршрутке и рассуждаешь о звездах и цитируешь стихи... гордиться нечем


3 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх