Хто ж так пише?

17.02.2006, 11:02 Переглядів: 1 535
Підписи, зібрані на підтримку кандидата Матицина викликають певні сумніви.

Реєстрація кандидатів  на посаду мера Кременчука скінчилася. Ура!  Серед усіх кандидатів найбільшу кількість підписів зібрав пан Матицин. За законом, кожен кандидат має подати для реєстрації не менше 500 підписів громадян, які підтримують його кандидатуру.   За словами секретаря територіальної виборчої комісії, пан Матицин подав аж 25 з половиною тисяч.
Про фантастичний успіх кандидата урочисто повідомили пов’язані  з ним  газети. Заради такого успіху навіть випустили ще одну, новеньку газету. А  головне  видання  розмістило на першій сторінці  великий кольоровий  колаж з написом “Понад 27 000 кременчужан підтримали Володимира Матицина”.  В центрі колажу – велика коробка зі стосами підписних листів. Їх добре видно, навіть написи читаються - прізвища  підписчиків,  дані паспорта, адреси... Саме адреси і привернули нашу увагу.  Адреса першого підписчика – вулиця Миру. Другий проживає на вулиці Ватутіна. Третій – у 10-му Хорольському тупику.  Всі три адреси знаходяться на чималій відстані одна  від одної. Ватутіна – ближче до Пивзаводу. Вулиця Миру – в протилежному кінці, біля парку Миру. 10-й Хорольський тупик ще далі.
А тепер давайте пригадаємо,  як, зазвичай, збираються підписи. Найпоширеніша методика – “від дверей до дверей”.  Тобто, особа, якій доручений збір підписів, ходить по квартирах. Логічно припустити, що вона заходить у будинок, і обходить всі квартири.
Але в підписному листі ( на фото) пана Матицина  бачимо іншу картину. Судячи з підписів, той, хто їх збирав, приїхав у будинок на вулиці Миру, зайшов в одну-єдину квартиру, потім поїхав у протилежний кінець міста – зайшов ще в одну квартиру багатоквартирного будинку, а потім рвонув до Богом забутого тупика. Якось, на диво, нелогічно працював виконавець – абсолютно не економив власні сили, гасав з кінця в кінець міста.
Така схема збору підписів, на нашу думку, може бути логічною у єдиному випадку – якщо  підписи збираються на підприємстві – у відділі, в цеху. Де ще можуть сидіти разом люди, які живуть за різними адресами? І де їх ще так зручно зібрати та запропонувати підписатися?
Збір підписів на підприємствах – це цілком реально. Особливо, якщо врахувати, що кандидат Матицин –  президент ЗАТ СП  “Кребо”. Крім того, в ексклюзивному інтерв’ю “Телеграфу” (13 грудня 2001 р.) він особисто  засвідчив: “До речі, я входжу у керівні органи багатьох підприємств: “Кребо”, “Фобос”, “Фрасмо”, деяких комерційних підприємств.”
То чому б не запропонувати працівникам підтримати власного кандидата?  Криміналу в цьому немає.  Інша справа, чи  підтримують працівники свого кандидата тому, що поважають, чи тому, що він один з керівників підприємства – а відмовляти  начальству складно. І небезпечно.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх