Що збудують цього року

3.01.2010, 15:43 Переглядів: 2 099
У Кременчуці за бюджетні кошти планують продовжити будівництво дитсадка-школи, «залатати дірки» у краєзнавчому музеї та продовжити реконструкцію колекторів..

Міський голова Микола Глухов наприкінці минулого року зібрав на нараду своїх підлеглих, з якими радився, що першочергово потрібно будувати в 2010 році. Під час засідання окреслилося близько 20 першочергових об’єктів, на які потрібні десятки мільйонів гривень, а коштів, як завжди – зась!

– Жодного нового об’єкту не плануємо. Кошти вкладатимемо у школу (район зупинки Радянська Армія – ред.), це однозначно, і ще хочемо – у музей. Також багато об’єктів комунальної власності, колекторів. Думаю, не залишимо без уваги теплотрасу у Крюкові, – каже мер.

Мер додав, що на школу планують виділити 1-2 мільйони гривень, а також просити допомоги у держави. На закінчення робіт у музеї, якщо виділять, то до мільйона гривень.

–  Аби закрити сам фасад від цих «ребер» треба хоча б 500 тис грн. У цьому році ж ювілей Перемоги, то слід музей доводити до ладу. Повна його реконструкція затягує на 5 млн грн, – доповнив начальник управління капітального будівництва Володимир Зибін.

Він додає що, найбільше об’єктів у ремонті, будівництві та реконструкції накопилося у міськводоканалу.

– Об’єкти водовідведення просто в критичному стані. Треба негайно проводити реконструкцію СП-17, що в Кохнівці. На цю станцію перекачки потрапляють всі стоки з Молодіжного та нагірної частини міста. Станція зараз в «кричущому» стані. Там уже бетон сиплеться... Там же слід зробити колектор від СП до каналу очисних споруд. Ми в нього вже вклали 5 млн грн, а загальна вартість колектора – 26 млн грн. Слід доробити колектор і на Молодіжному, де роботи виконані вже на 50%. А ось для ремонту такого ж об’єкту по  вул. Леонова ще треба зробити проект. Окремо хочемо збудувати водопровід по вул. Одеській, – каже пан Зибін

Теплоенергетикам першочергово планується реконструювати котельню № 17, що в Крюкові, та прокласти теплотрасу від неї до котельні в кварталі 620. У 2010 році мерія в першу чергу планує збудувати обхідний газопровід до будинку № 75 по вулиці 60 років Жовтня замість діючого, газопровід середнього тиску та шафові ГРП планується будувати по вулиці Марусі Чурай ( це так зване Царське село),  а також продовжити реконструкцію газопроводу по вул. Республіканській.

– Мешканців двоповерхівок по вулиці Ревенка планується перевести на індивідуальне газове опалення, як це зроблено на пров. Зональному. Зараз вони отримують тепло від котельні хлібної бази, яка застаріла, – каже пан Зибін.

А от будівництво міського театру та продовження реконструкції вулиці Леніна в першочергові плани влади на 2010 рік не увійшли.

 

Все краще-дітям!

Мерія планує провести капітальний ремонт школи № 18

– Хотіли проводити реконструкцію, але це дорого і там слід удвічі збільшити площу школи, а місця для цього поруч не має. Вирішили зробити капремонт. У 2010  будуватимемо дитсадок-школу у 278 кварталі. Там  же потрібно перенести дорогу, яка зараз проходить майже у зоні школи, – каже Володимир Зибін.
У мерії також мріють наступного року з недобудованого приміщення теплорозподільчого пункту по вулиці Бутиріна зробити зал для занять боротьбою.

– Щодо інших будівель, то першочергово потребує реконструкції будівля управління соцзахисту в Крюкові по вулиці Кузнечній. А в Автозаводському районі слід зробити проект на будівлю управління соцзахисту по пров. Гомельському. Окремо в планах і будівництво соціального житла. Такий будинок планується будувати на вул. Молодіжній, – додає Володимир Зибін.

 

Плани є, але коштів – зась!

Проте все це лише першочергові плани. Пан Зибін каже, що на їх реалізацію потрібні десятки мільйонів гривень, яких у казні немає.

– Ми зараз опрацюємо ці плани і передамо в фінуправління. Там мер із його фахівцями проаналізують вартість і тоді ми точно знатимемо за що братися. В 2009 році на подібні об’єкти виділили 9 млн грн, а на 2010 рік один тільки Автозаводський район просить на будівництво 26,8 млн грн. Звісно ми все не потягнемо. Чекаємо на допомогу держави. Колись співфінансування об’єктів дорівнювало 9-12 млн грн. Що буде цього разу поки не відомо, – підсумував пан Зибін.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх