Кременчужани на Danone: про розвиток, підтримку та команду

15.09.2025, 16:30 Переглядів: 1 870 Коментарів: 1 Новини компаній


Завод Данон – це один з найбільших роботодавців у місті, тут працює понад 400 кременчужан. Троє із них поділились своїм досвідом роботи на підприємстві та розповіли про досягнення, якими пишаються на своїй роботі.

Усі вони працюють у різних підрозділах, мають різний досвід та кар’єрні шляхи, але кожен із них пройшов свій шлях у компанії та знає, як виглядає розвиток у реальних умовах сучасного виробництва.

  

Якісне молоко це основа виробництва продукції Данон в Україні, тому команда Олександри щодня працює над його закупівлею та транспортуванням: від вирішення кризових ситуацій та пошуку спільної мови з постачальниками до вирішення потоку рутинних завдань, таких як контроль та підтримка якості молока, проведення аудитів на фермах, цінові коливання тощо.

«Щодня до нас приїжджає близько 200 тонн молока — це 11–12 молоковозів, які курсують різними маршрутами по фермах. Молоко — це початок усього, тому важливо мати стратегічне бачення: що ми маємо, що можемо мати завтра, і як це вплине на весь рік», — пояснює Олександра.

Вона знає та любить свою справу, і може розповісти про молоко геть усе, хоча її шлях на виробництві 18 років тому починався із зовсім інших завдань - виробничого обліку, рахування балансу, запуску програмного забезпечення для бухгалтерських операцій. Згодом Олександра вже займалась обліком всього виробничого процесу та виросла до керівника зміни на виробництві.

Але на цьому зупинятись їй не хотілось. Навпаки, прокинулась цікавість до того, як влаштований процес закупівлі молока.

“Я підійшла на новорічному корпоративі до керівника відділу закупівель і сказала, що хочу працювати у них,” - згадує Олександра.

Хоча спочатку це сприйняли за жарт, та Олександра була налаштована серйозно, тому компанія та колектив підтримали її на новому шляху.

Завдяки компанії Данон та колегам, вона пройшла необхідні тренінги та продовжує розвивати додаткові навички. Вже за кілька місяців після переходу на нову позицію, вона очолила команду закупівель молока.

Найкращою частиною роботи вона вважає саме спілкування з командою, атмосферу всередині відділу, взаємну підтримку. Сьогодні Олександра успішно поєднує керівну роль з життям мами трьох дітей.

"Як для мами, для мене важливо, що я можу працювати за гнучким графіком, маючи чудову команду та керівника, який мене підтримує. Також компанія організовує для дітей події, табори, свята. Це допомагає" - підкреслює вона.

Олександра переконана, якщо є бажання, то в Данон можна розвиватися в будь-якому напрямку. Головне - докладати зусиль.

   

Сергій Кухар очолює напрям виробництва дитячого харчування. У його підпорядкуванні понад 30 людей, а щоденний фокус – на підвищенні ефективності, зниженні втрат та впровадженні вдосконалень.

"Мені подобається знаходити рішення, що покращують та пришвидшують певні виробничі процеси. Коли результат помітний – це мотивує. Ти бачиш, що зробив важливу справу, і команда це визнає", – каже Сергій.

Сергій приєднався до Danone у 2011 році, після служби в армії і короткого періоду роботи охоронцем. Усе почалось із роботи на кисломолочному виробництві, хоч і без досвіду, але з бажанням навчатися. Підтримка наставника допомогла адаптуватися, і вже за півроку він сам навчав інших. А ще - реалізував проєкт з підвищення ефективності, який дозволив підприємству щороку заощаджувати значні кошти.

Десять років пройшли насичено: Сергій встиг попрацювати з колегами з інших країн і підтягнути англійську, опанувати цілу низку функцій на виробництві та необхідні для них знання і навички, запускав нове обладнання і збирав команди.

Упродовж всього шляху йому допомагали підтримка керівників та можливості по навчанню від компанії.

“Всі ці знання, які в мене є і які я застосовую, я не шукав в інтернеті чи десь на стороні. Я все знайшов в Данон,” - пояснює він.

Сергій переконаний, що сильна команда формується через довіру.

"Я працюю з кожним індивідуально: це персональні розмови, плани розвитку, не лише професійного, а й особистого. Мене надихає спостерігати, як люди ростуть".

У 2021 році Сергієві запропонували очолити напрям дитячого харчування на заводі Данон. Він довго вагався, адже розумів, що це дуже відповідальна ділянка. Та все ж прийняв пропозицію і тепер не жалкує.

"Пишаюся, що я перший менеджер цього напряму, який так довго тут. І коли присилають подяки або відео, як дітки їдять нашу продукцію, наприклад, в складі гуманітарної допомоги – це дуже зворушує", – говорить він.

 

Danone виробляє молочну продукцію, а отже, до зберігання готового продукту на заводі висуваються особливі вимоги. Сьогодні за їх дотриманням слідкує Оксана Цехоцька.

Оксана приєдналася до Кременчуцького молочного заводу ще у 2006 році. За майже два десятки років вона пройшла шлях до посади менеджерки зі складських операцій. Нині вона відповідає за роботу трьох складів, а в її команді — близько п’ятдесяти працівників.

Одним із важливих професійних досягнень стало її залучення до реалізації проєкту з модернізації складу, який стартував у 2023 році з метою збільшення його місткості.

«Це був мій перший масштабний проєкт, і я справді ним пишаюся, — ділиться вона. — У межах цього проєкту було створено окреме приміщення для копакінгу, і ми успішно запустили цей новий для нас процес. Провели перепланування складу — змінили розташування стелажних систем, що дозволило суттєво збільшити його місткість. Перейшли на новий тип техніки, організували навчання для працівників, щоб вони могли ефективно нею користуватися».

Хоча робота складна і може бути вимогливою, завдяки підтримці керівника, колег та можливостям навчання, які надає компанія, Оксана успішно справляється з усіма завданнями.

«Danone дає можливість постійного навчання для підвищення своїх навичок. Є як заплановані навчальні програми для кожної позиції, так і ті, що сфокусовані на розвитку конкретних компетенцій», — підкреслює Оксана.

Зокрема, саме завдяки навчанню та підтримці компанії вона змогла опанувати тайм-менеджмент і знайти баланс між роботою та родинним життям.

Найбільше в професійній діяльності Оксана цінує можливість взаємодії з колегами та командою. Вона зазначає, що командні зустрічі, спільне генерування ідей та колективне обговорення робочих питань є для неї джерелом натхнення та професійного розвитку.

Приєднуйтесь до команди

У Danone переконані: успіх компанії починається з людей. Тут цінують ініціативу, підтримують професійний розвиток і піклуються про баланс між роботою та особистим життям.

Danone забезпечує стабільне та прозоре працевлаштування, і турбується про адекватні умови праці та сучасне виробництво, постійно оновлюючи технічну базу та інфраструктуру підприємства.

Якщо ви шукаєте місце, де праця має значення, де є підтримка колег та простір для зростання - подавайте заявку! Можливо, саме тут розпочнеться ваша власна історія успіху.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 853
16 вересня 2025 16:59

Ну все перечитывать не стал,вопрос -это тот данон где люди обедают на коленях и когда есть свободная минута или уже  им ввели обеденное время?


0 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 6 лютого 2025)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх