У Кременчуці переселенці та ветерани можуть освоїти нову професію за грантові кошти

12.01.2024, 07:45 Переглядів: 1 327

 

Переселенці, колишні військові, безробітні зможуть отримати нові знання та можливість працевлаштування в рамках німецько-українського грантового проєкту Skills4Recovery

11 січня у стінах Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості презентували нову освітню програму. Реалізацію останньої візьмуть на себе кілька українських регіонів, серед них і Полтавщина. Німецьким партнером стала організація «Sequa», яка опікується розвитком освіти та сприянням економіці у різних країнах світу.

 

— Ми впроваджуємо програму у 4 регіонах: Полтаві, Києві, Дніпрі та Львові. Біженці та ВПО часто не можуть знайти собі роботу за професією і шукають себе у нових сферах. Особливо жінки. Ми хочемо відреагувати на цю ситуацію, та допомогти цим групам, щоб у них були кращі шанси на ринку України й вони знайшли нову зайнятість. Хочемо дати можливість колишнім військовим, які повернулися з фронту, — розповідає керівниця проєкту в організації «Sequa» Анастасія Тульке.

До травня цього року планують навчити новій професії до 140 жителів Полтавщини, розповіла Анастасія. Навчання триватиме від 8 до 16 тижнів, залежно від спеціальності. Мова йде про технічні професії — зварювальники, швачки, автослюсарі, фахівці з монтування та обслуговування сонячних панелей. Для початку навчального процесу викладачі п'яти освітніх закладів області пройдуть двотижневе підвищення кваліфікації.

 

— 34 працівники професійно-технічних училищ України розпочнуть навчальні заняття, з них 15 — з Полтавщини. Ще планується навчити 19 викладачів з Полтавщини додатково. Навчання триватиме 2 тижні й закінчаться здачею тестового екзамену, — розповідає директор ВПУ № 7 Микола Несен.

За словами міського голови Віталія Малецького, нині у Кременчуці близько 30 тисяч вимушено переміщених осіб, які потребують перекваліфікації та навчання. Тільки торік на реалізацію проєктів освіти дорослих на Полтавщині залучили близько 125 мільйонів гривень, цьогоріч цифра буде більшою, зазначають в області.

Нагадаємо, Кременчуцьке вище професійне училище №7 братиме участь у цьому проєкті. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» раніше розповів директор навчального закладу Микола Несен. Також до проєкту долучаться ПТУ № 26 та Кременчуцький професійний ліцей імені Антона Семеновича Макаренка.

У ВПУ № 7 будуть готувати електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування та електрозварників на автоматичних та напівавтоматичних машинах.

Кременчуцький професійний ліцей імені Макаренка навчатиме швачок.

За словами Несена, Вище професійне гірничо-будівельне училище міста Горішні Плавні готуватиме електрогазозварників, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів та слюсарів-ремонтників.

А Кременчуцьке ПТУ № 26 — слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів (автослюсарів), слюсарів з механоскладальних робіт та слюсарів-ремонтників.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх