Лондон надаватиме Києву будь-яку можливу підтримку через агресію путіна 

9.04.2022, 21:30 Переглядів: 1 103

 Результати зустрічі Володимира Зеленського  та Бориса Джонсона.

Велика Британія посилюватиме санкції та економічний тиск на росію, а також надаватиме економічну й військову допомогу Україні з огляду на підготовку президента рф володимира путіна до нового наступу на сході. Про це заявив прем`єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє  Укрінформ. Сьогодні Борис Джонсон перебуває з візитом у Києві. 

Джонсон заявив, що Лондон разом з партнерами збільшуватиме економічний тиск, продовжить посилювати санкції проти росії, а також надаватиме підтримку, якої потребує Україна, зокрема економічну та військову. 

«Не лише заморожувати активи в банках, санкціонувати олігархів, але й відходити від використання російських вуглеводнів», - уточнив британський прем?єр.

Також Джонсон поінформував про збір 1,5 млрд фунтів від друзів і партнерів по всьому світу.

Президент Володимир Зеленський у свою чергу закликав західні країни слідувати прикладу Великої Британії й посилювати тиск на росію, зокрема запровадити ембарго на російські енергоносії та збільшити постачання зброї Україні.

«Ми маємо ще більше тиснути на російську федерацію, тиснути дієвою допомогою народу України саме у захисті від рф, тиснути санкціями потужно. Я дякую Великій Британії, яка продовжує ці потужні санкції, постійно нарощуючи пакети. І так само потужно допомагає Україні, посилюючи нашу оборонну спроможність. Інші демократичні західні держави мають слідувати прикладу Великої Британії. Час запровадити повне ембарго на російські енергоносії, збільшити надання нам усієї зброї», - сказав Зеленський.

 

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх