Німецький інвестор судиться з Кременчуцькою міською радою з приводу Деївського звалища

13.11.2018, 11:01 Переглядів: 3 473

Позивач у суді вимагає визнати недійсною додаткову угоду на санацію звалища з ТОВ «Кліар Енерджі Кременчук» та договір сервітуту на земельну ділянку

Німецький інвестор Йорг Майснер, з яким Кременчуцька міська рада попри проведений конкурс, відмовилася укладати договір на санацію Деївського звалища, звернувся до суду.


Так, господарський суд Полтави розгляне позов ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища», яким керує Йорг Майснер. У єдиному реєстрі судових рішень є ухвала від 6 листопада про те, що справа прийнята до розгляду. Попереднє слухання призначене на 4 грудня.


Позивач вимагає визнати недійсною додаткову угоду від 20.10.2017 року до договору про встановлення земельного сервітуту на ділянку під Деївським звалищем, укладену між Кременчуцькою міською радою, КАТП 1628, ТОВ «Кліар Енерджі-Кременчук» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Кременчуцьке підприємство з санації полігону».


Відповідачами у справі є чотири особи:

  1. ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» (засноване ще в 2001 році саме для реалізації проекту санації сміттєзвалища, засновниками якого є КАТП 1628 – 51% статутного капіталу та ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища»).

  2. КАТП 1628 (на балансі цього комунального підприємства знаходиться полігон відходів на Деївці);

  3. ТОВ «Кліар Енерджі-Кременчук» (підприємство, як наразі здійснює санацію полігону);

  4. Кременчуцька міська рада.

Нагадаємо, ТОВ «Кліар Енерджі-Кременчук» - це новий інвестор, якому Кременчуцька міська рада віддала Деївське звалище для санації без проведення інвестиційного конкурсу. Із біогазу на звалищі фірма вироблятиме електроенергію та отримуватиме прибуток. Натомість місто зароблятиме копійки на такій угоді копійки — КАТП 1628 отримає 360 тисяч гривень на рік, тоді як проект інвестиційної угоди з ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища» передбачав, крім плати за оренду газозбірної системи, частку прибутку від реалізації електроенергії — 51%.





Після того, як міська рада не затвердила німецького інвестора переможцем інвестиційного конкурсу, натомість тихо протягла на сесію правки до рішення про земельний сервітут, у місті виник скандал. Йорг Майснер заявив, що розповість Гройсману про корупцію у Кременчуці.


Як бачимо, лише скаргами потенційний німецький інвестор не обмежився і подав позов до суду.


Нагадаємо, є ще кримінальна справа - поліція перевіряє законність виділення землі на Деївському звалищі підприємству «Кліар Енерджі-Кременчук».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх