«Троянський кінь» земельного сервітуту у Кременчуці: схема, за якою звалище віддали новому інвестору (доповнено)

22.03.2018, 10:34 Переглядів: 7 054

 

Правку у рішення міської ради готували нібито в інтересах німецького інвестора. Але - упс, і готовим рішенням скористалася інша фірма

Нещодавно частина депутатів з подивом дізналася, що право на дегазацію звалища та виробництво електроенергії з біогазу отримала ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-КРЕМЕНЧУК». Як же вона потрапила на земельну ділянку, що належить до комунальної власності? 


«КЛІАР ЕНЕРДЖІ-КРЕМЕНЧУК» проводить діяльність на звалищі за договором земельного сервітуту. Отримати дозвіл на земельний сервітут можна лише через сесію міськради. Проте багато хто з депутатів нічого не знав про цю земельну справу. Як так трапилося? Не читають проекти рішень?


Але навіть не в тому річ. Проект рішення готувався так, щоб «непосвячені» і не здогадалися, за що голосують. Отже, у переддень сесії, яка відбувалася 12 жовтня, земельне управління подало додатковий пункт до проекту рішення «Про внесення змін до рішень органів місцевого самоврядування».


 


Обговорення на комісіях не було. Правка вносила зміни до рішення міськради 2011 року. Текст правки щодо підприємства, якому надається право на сервітут: «замість слів «та Товариством з обмеженою відповідальністю «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» читати «та підприємством, що здійснює діяльність з дегазації твердих побутових відходів». Як бачимо, ніякої назви нового підприємства тут немає. Цікаво, що правку ініціював Павло Бедрацький – керівник ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» та за сумісництвом заступник директора КП «Кременчук Інвест», яке готувало конкурс. Постфактум пан Бедрацький пояснив депутатам, що діяв в інтересах очолюваного ним підприємства та німецького інвестора, з яким «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» (як Приватний партнер 2) спільно брало участь у конкурсі. І запропонував правку, «щоб уникнути юридичних колізій».


Йдемо далі. Питання про результати інвестконкурсу на сесії міськради 13 жовтня розглядалося під №43. А питання «Про внесення змін до рішень органів місцевого самоврядування» розглядалося під №51 – тобто уже після того, як депутати не затвердили угоду з німецьким інвестором. Але ні земельне управління, ні Павло Бедрацький (ініціатор правки про сервітут) не звернулися з пропозицією зняти цю правку з розгляду.


На нашу думку, була майстерно розіграна юридична «багатоходовочка», і на звалище відкрилася дорога кому завгодно. Пам’ятаєте історію з троянським конем, коли під виглядом подарунка у місто завели вороже військо? Асоціація виникає у зв’язку з правкою про сервітут.


Доповнено.

На прохання наших читачів, додаємо інформацію про результати голосування за земельний сервітут. Питання йшло під №51. Спочатку депутати голосували за внесення нового пункту №16 до проекту рішення №51 (про внесення змін до договору земельного сервітуту щодо ділянки під полігоном), це правка №4.

 

Завантажити цей проект рішення можна з офіційного сайту міськради за посиланням нижче: https://kremen.gov.ua/index.php/download/file/1110684818165741200

Тепер - результати голосування за внесення пункту №4. Багато хто з депутатів згодом скажуть, що не розібралися, за що голосують.

  

Одразу після цього, судячи з результатів голосування, дехто з депутатів прозрів і зрозумів: якщо не затверджений інвестор, то кому ж тоді передається ділянка? І за ухвалення рішення в цілому (питання №51) вже голосувало менше осіб. Але більшістю рішення в цілому було прийнято. 

 

Потім ще була пропозиція повернутися до голосування, але вона не набрала достатньої кількості голосів. 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх